Yıldırım Belediyesi'nden Yiğitler Mahallesine Hizmet Kompleksi - Son Dakika
Yerel

Yıldırım Belediyesi'nden Yiğitler Mahallesine Hizmet Kompleksi

Yıldırım Belediyesi\'nden Yiğitler Mahallesine Hizmet Kompleksi

Yiğitler Mahalle Konağı törenle açıldı.

03.07.2015 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yiğitler Mahalle Konağı törenle açıldı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Burası farklı hizmetleri bünyesinde barındıran hizmet kompleksi, eğitim ve kültür merkezi olacak" dedi.

'Yeni Yıldırım' hedefi doğrultusunda yatırımlarına devam eden Yıldırım Belediyesi; bünyesinde kapalı pazar yeri, poliklinikler, YIL-MEK eğitim birimleri, deprem odası, tahsilat bürosu ve muhtarlık gibi birimleri barındıran Yiğitler Mahalle Konağı'nı hizmete açtı. 2 bin 622 metrekare alan üzerine inşa edilen tesisin bin 311 metrekaresi pazar alanı ve otopark, 396 metrekaresi mahalle konağı ve 265 metrekaresi aile hekimliği olarak planlandı. Aile Hekimliği binasında 4 adet poliklinik odasının yanı sıra engelli poliklinik odası, gebe izleme ve emzirme odası, aşılama, izlem odası gibi birimler bulunuyor. Bunlarla birlikte 848 metrekarelik teras alanı da hizmete girdi. 1 milyon 72 bin liraya mal olan tesisin açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yanı sıra Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, belediye başkan yardımcıları ve mahalle sakinleri katıldı. Bünyesindeki hizmet birimleri ile mahalle sakinlerinin birçok ihtiyacını karşılayabileceği hizmet kompleksi işlevi görecek tesisin açılışında konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Ecdadımızın bizlere taşıdığı eserler arasına bizler de yenilerini ekleyip gelecek nesillere daha yaşanabilir bir kent oluşturarak aramızdaki bağın daimi olmasını ve hep sürmesini sağlamak için çalışıyoruz" diye konuştu.

EĞİTİM VE KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK

Hizmet kompleksinin aynı zamanda bir eğitim ve kültür merkezi de olacağını vurgulayan Başkan Edebali, "Özellikle kadınlarımıza çok önem veriyoruz. YIL-MEK bünyesine düzenleyeceğimiz kurslarla kadınlarımızın meslek sahibi olmasına katkı sağlayacağız. Öte yandan aile hekimliği bünyesinde muayene odası, emzirme odası, aşılama odası ve engelli kardeşlerimiz için muayene odası yer alıyor. Artık Yiğitler Mahallesi sakinleri sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşacak. Her şeyin en iyisini hak eden Yıldırımlılara hizmet etmek için çalışıyoruz" dedi.

YİĞİTLER DAHA DA DEĞERLENECEK

Plansız yapılaşmanın Yıldırım'ın değerini düşürdüğünü aktaran Başkan Edebali, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kaliteli mimari projelerle ilçemizin değerini yukarılara taşıyacağız. Kentsel dönüşüm projeleriyle bir taraftan binaların değerini yükseltirken, diğer taraftan da Yıldırım'a yeni sosyal donatı alanları kazandırmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde Yiğitler Mahallemizin değerine değer katacak Türkiye'nin en büyük spor komplekslerinden birisinin temelini atacağız".

Vali Münir Karaloğlu ise, ilçeye kazandırdığı tesisten dolayı Başkan Edebali'yi kutlayarak, "Başkanımızın eline sağlık mükemmel bir tesisi daha Yıldırım'a kazandırdı. Yıldırım'ın nüfus yoğunluğu çok fazla ve coğrafi alan oldukça ufak, bu koşullarda hizmet etmek güçleşiyor. Bu bağlamda planlı yapılaşma ve kamulaştırma çok önemli. Belediyemizi ve tüm çalışanlarını kutluyor, tesisin Yiğitler Mahalle sakinlerine ve Yıldırım'a hayırlı olmasını diliyorum" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yıldırım Belediyesi'nden Yiğitler Mahallesine Hizmet Kompleksi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement