Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kampüs Alanına İlk Fidanlar Dikildi - Son Dakika
Yerel

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kampüs Alanına İlk Fidanlar Dikildi

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kampüs Alanına İlk Fidanlar Dikildi

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampüs alanında düzenlenen törenle ilk fidanlar dikildi.

11.04.2014 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampüs alanında düzenlenen törenle ilk fidanlar dikildi.

Çubuk'ta kurulacak olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde ağaçlandırma çalışması düzenlenen törenle başladı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütülecek ağaçlandırma çalışmasında ilk fidanlar üniversite öğrencileri ve protokol üyeleri tarafından dikildi. Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Yıldırım Beyazıt Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Genel Sekreter. Doç. Dr. Selim Yavuz Sanisoğlu, Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, İlçe Orman İşletme Şefi Serkan Gülünay, Çubuk Girişimci İşadamları Dernek Başkan Yasin Özen, Belediye Meclis Üyeleri Harun Olmuş, Ümit Polat, Meral Kayan, Ahmet Kılıç, Selman Yurt, mahalle muhtarları ve öğrenciler katıldı. Ağaçlandırma çalışmasının ilçe için çok güzel bir başlangıç olduğunu vurgulayan Çubuk Belediye Başkanı Acehan, üniversitenin Çubuk için çok önemli bir atlama noktası olacağının altını çizdi. Ağaçlandırmanın ilçenin gelişmesinin bir başlangıcı olacağını ifade eden Acehan, şunları söyledi:

"Çubuğumuzun gelecekte kabuğunu kırıp sosyal, ekonomik ve kültürel yönden büyük aşamalar kat etmesinde bu üniversitenin çok büyük rolü olacak. Bu ağaç dikimi münasebeti ile burada bulunuyoruz. Hayırlara vesile olsun, inşallah hayırlara sebep olacak. Şunu biliyoruz ki Başbakanımızın talimatıyla metro mutlaka havalimanından sonra üniversiteye kadar gelecek. Üniversite alanında da yerleri ayrılmış durumda. Buraya geldikten sonra Çubuk merkeze kadar zaten dümdüz ve 12 km bir yol kalıyor. Biz ilçe merkezine kadar metronun gelmesi hakkında gerekli çalışmaları başlattık. Büyükşehrimiz ve Ulaştırma Bakanlığımız nezdinde bu çalışmalar inşallah cevap bulacaktır. Çubuk'a mutlaka metro ulaşacaktır."

Bugün başlattıkları ağaç dikme kampanyası ile ilk etapta 10 bin 500 ağacı öğrencileriyle birlikte dikmek için kampüs alanında olduklarını söyleyen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Doğan, "İlk planlanan bu bölgeye 10 bin 500 ağaç dikeceğiz. Kampüsün tamamını düşündüğümüzde binlerce ağaç dikeceğiz. Bu bir başlangıç ve şuanda 300'e yakın öğrenciyle burada fidan dikiyoruz. Mevsim geçmeden kampüste ki ilk etkinliğimizi yapmış oluyoruz. İlk fidanlar hayırlı uğurlu olsun. Binalardan önce ağaçları dikiyoruz. Buda bizim yeşile ne kadar önem verdiğimizi ortaya koyuyor. Burada inşallah binalarla birlikte ağaçlarda yükselecek" dedi.

İlk etapta 16 dekarlık bir alanda yaklaşık dikimin yapılacağının bilgisini veren Çubuk Kaymakamı Şahin, "'Üniversite ve Orman Genel Müdürlüğü'yle yapılan bu çalışma neticesinde ilçemizde seçilen yenice yerleşkesinde binalardan önce ağaç dikimini gerçekleştiriyoruz. Hayırlı bir hizmeti gerçekleştiriyoruz. Ben bu faaliyetin icrasında emeği geçen üniversite rektörümüze, akademik camiaya ve Orman Genel Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ümit ediyoruz ki binası bittikten sonra ülkemize önemli bir değer katacaktır. Ben emeği geçenleri kutluyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve öğrenciler yerleri hazırlanan fidanları toprakla buluşturdular. Ağaç dikiminin ardından Yenice Mahallesi Muhtarı Ali Abadan tarafından hazırlanan gözleme ve çeşitli ikramlar öğrencilere dağıtıldı. Başkan Acehan ve beraberindekiler ağaç dikme töreninin ardından kampüs alanında incelemelerde bulundular. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kampüs Alanına İlk Fidanlar Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement