Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin Yeni Yapılacak Külliyesi - Ybü Rektörü Prof. Dr. Doğan - Son Dakika
Güncel

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin Yeni Yapılacak Külliyesi - Ybü Rektörü Prof. Dr. Doğan

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin yeni yapılacak külliyesi Prof. Dr. Metin Doğan'ın açıklamaları Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin yeni yapılacak külliyesi YBÜ Rektörü Prof. Dr. Doğan: "Ankara'nın çeşitli yerlerinde dağınık bir şekilde bulunan bölümler Esenboğa Havaalanının yanındaki Yıldırım Beyazıt Külliyesine taşınacak" Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, "Ankara'nın çeşitli yerlerinde dağınık bir şekilde bulunan bölümler Esenboğa Havaalanının yanındaki Yıldırım Beyazıt Külliyesine taşınacak.

31.05.2016 22:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin yeni yapılacak külliyesi

Prof. Dr. Metin Doğan'ın açıklamaları Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin yeni yapılacak külliyesi

YBÜ Rektörü Prof. Dr. Doğan:

"Ankara'nın çeşitli yerlerinde dağınık bir şekilde bulunan bölümler Esenboğa Havaalanının yanındaki Yıldırım Beyazıt Külliyesine taşınacak"

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, "Ankara'nın çeşitli yerlerinde dağınık bir şekilde bulunan bölümler Esenboğa Havaalanının yanındaki Yıldırım Beyazıt Külliyesine taşınacak." dedi.

Rektör Doğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne devredilen Çubuk Merkez Yerleşkesi'nde, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınarla birlikte incelemelerde bulundu.

Doğan, yaptığı açıklamada, Ankara merkez ile üniversite külliyesi, külliye ile Çubuk merkez arasındaki ulaşım sorununu çözmek için birçok alternatif geliştirdiklerini söyledi.

Tüm fakülteler külliyeye taşınacak

"Ankara'nın çeşitli yerlerinde dağınık bir şekilde bulunan bölümler Esenboğa Havaalanının yanındaki Yıldırım Beyazıt Külliyesine taşınacak" diyen Doğan, şöyle devam etti:

"Temmuz ayında taşınma işlemleri başlayacak. Yeni eğitim öğretim yılı başında da biz eğitim öğretim işlemimize külliyede başlamış olacağız. Bunun için çeşitli planlamalarımız var. Ulaşımla ilgili öncelikle Dumlupınar Mahallesi'ndeki otobüslerin toplanma yeri bizim üniversitenin bahçesine alınacak. Şu anda 20 dakika olan sefer sayıları arttırılacak 10 dakika da bir olacak. Bunun dışında akşam ve sabah yoğun saatlerde Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından ekspres servisler başlatılacak. Çubuk merkezinde çalışan belediye halk otobüsleri de Yenice ve Esenboğa mahallelerinden külliye merkezine giriş çıkış yapacak. Böylece Çubuk merkeziyle de üniversite külliyesinin hızlı bir bağlantısı sağlanacak. Ayrıca bir servis çalışmamamız daha var, bu da ücret mukabilinde Ankara'nın çeşitli semtlerinden doğrudan külliyeye bir servis çalışmamız olacak. Bu da 2 araç değiştirmeden doğrudan gelmek isteyenlere yapmış olduğumuz bir çalışma."

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak ilk mezunlarını bu yıl vereceklerini aktaran Doğan, 2 bin öğrencinin bu yıl mezun olacağını kaydetti.

Çubuk Yerleşkesine atla tedavi olacak

Yeni yapılan külliye kadar Çubuk Merkez Yerleşkesi'nin de kendileri açısından önemli olduğunu vurgulayan Doğan, "Burası neredeyse sit alanına benzer özelliklere sahip ve şu anda sağlık meslek yüksekokulumuzun eğitim öğretim verdiği bir birim. Gelecek yıl sağlık bilimleri fakültesi burada lisans öğrencilerini kabul etmiş olacak. Yine burada üniversitemizin sosyal tesisleri olacak hem de hipoterapi atla tedavi dediğimiz fiziksel veya ruhsal engelli olan çocuklarımıza yönelik atlarla rehabilitasyon merkezi yapacağız. Spor Toto başkanlığı desteğiyle bir spor salonun çalışmamız var. En kısa zamanda bir spor salonu yapılmış olacak burada. Şu anda iş makinaları faaliyet içerisinde. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz gerçekten. Çubuk yerleşkesindeki bütün çalışmalarımızı, kaldırımlarımızı, peyzaj çalışmalarımızı yapıyorlar." dedi.

Üniversiteye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Acehan da, üniversitede diğer bölümlerin de açılmasıyla ilçelerinin bir eğitim şehri olacağını belirtti.

Daha sonra Rektör Doğan ve Başkan Acehan tarafından yerleşkede yol, kaldırım çalışmasını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar ve birim müdürlerine plaket verildi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi\'nin Yeni Yapılacak Külliyesi - Ybü Rektörü Prof. Dr. Doğan
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin Yeni Yapılacak Külliyesi - Ybü Rektörü Prof. Dr. Doğan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement