Yıldırım: 'Bir Yıldan Kısa Bir Sürede Yeniden Bir Van İnşa Edildi' - Son Dakika
Güncel

Yıldırım: 'Bir Yıldan Kısa Bir Sürede Yeniden Bir Van İnşa Edildi'

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Van'da toplu açılış ve temel atma töreni Başbakan Binali Yıldırım'ın gelişi Katılımcılardan detaylar Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşması Van'da toplu açılış ve temel atma töreni Başbakan Yıldırım: (1) "Şunu bilmenizi istiyorum, 17 Ağustos depreminde, bir buçuk gün sonra ancak depremden haberi olan bir Başbakan'dan, Van depreminde 4 saatte enkazdan vatandaşımızı çıkaran bir Başbakan'ı gördü Van" "Bir mucize yaşadı Van. Bir yıldan kısa bir sürede yeniden bir Van inşa edildi, 35 bin konut yapıldı" Başbakan Binali Yıldırım, "Şunu bilmenizi istiyorum, 17 Ağustos depreminde, bir buçuk gün sonra ancak depremden haberi olan bir Başbakan'dan, Van depreminde 4 saatte enkazdan vatandaşımızı çıkaran bir Başbakan'ı gördü Van." dedi.

10.06.2016 22:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Van'da toplu açılış ve temel atma töreni

Başbakan Binali Yıldırım'ın gelişi

Katılımcılardan detaylar

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşması Van'da toplu açılış ve temel atma töreni

Başbakan Yıldırım: (1)

"Şunu bilmenizi istiyorum, 17 Ağustos depreminde, bir buçuk gün sonra ancak depremden haberi olan bir Başbakan'dan, Van depreminde 4 saatte enkazdan vatandaşımızı çıkaran bir Başbakan'ı gördü Van"

"Bir mucize yaşadı Van. Bir yıldan kısa bir sürede yeniden bir Van inşa edildi, 35 bin konut yapıldı"

Başbakan Binali Yıldırım, "Şunu bilmenizi istiyorum, 17 Ağustos depreminde, bir buçuk gün sonra ancak depremden haberi olan bir Başbakan'dan, Van depreminde 4 saatte enkazdan vatandaşımızı çıkaran bir Başbakan'ı gördü Van." dedi.

Başbakan Yıldırım, Kinyas Kartal Bulvarı'nda düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenindeki konuşmasına, "Manevi havasını teneffüs ettiğimiz mübarek ramazan gününde Allah'tan ülkemiz ve milletimiz için huzur ve kardeşlik diliyorum." sözleriyle başladı.

Yakın zamanda bir nöbet değişiminin yaşandığını belirten Yıldırım, görevi devraldığı Ahmet Davutoğlu'na, Van'a ve ülkeye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkürlerini iletti.

Başbakan Yıldırım, 65. Hükümet'in hiç zaman kaybetmeden kurulduğunu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kuruluşundan, güvenoyu almasına kadar geçen süre itibarıyla, en kısa sürede güvenoyu alan hükümet olarak tarihe geçtiğini bildirdi.

Kendisini dinleyen Vanlılara, "İftar sofranızı paylaşmaya geldik, yaptıklarımız ve yapacaklarımızı sizlerle konuşmaya geldik, sizlerle dertleşmeye, acıları, üzüntüleri sizlerle paylaşamaya geldik." diye seslenen Başbakan Yıldırım, Van'a kazandırdıkları eserlerin toplu açılışını iftar öncesi yapacaklarını kaydetti.

"Bir mucize yaşadı Van"

Yıldırım, Van'ın kendisine Antalya'yı, Bodrum'u ve İzmir'i hatırlattığını, Van Gölü'nün Allah'ın bu güzel beldeye bir lütfu olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin kaynaklarını yine Türkiye'nin insanının hizmetine sunulduğunu anlatan Başbakan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"23 Ekim 2011'de Van'da bir felaket yaşadık. Bugün Cumhurbaşkanımız, o gün Başbakanımız olan partimizin kurucusu, liderimiz, Cumhurbaşkanımız, Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan ile hemen yola çıktık. Saatler içinde Van'daydık, Van'a gelir gelmez felaketin boyutlarını gördük. Erciş'e geçtik, bakanlarımız da vardı, Erciş'teki o felaketi gördük. Ama şunu bilmenizi istiyorum, 17 Ağustos depremini de Türkiye gördü, 17 Ağustos depreminde, bir buçuk gün sonra ancak depremden haberi olan bir Başbakan'dan, Van depreminde 4 saatte enkazdan vatandaşımızı çıkaran bir Başbakan'ı gördü Van. AK Parti iktidarını gördü. Yıkılan, yerle bir olan Vanımızı tekrar imar etmek, tekrar en güzel şekilde Vanlılar'ın ihtiyaçlarını görmek bizim için en önemli görevdi."

Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Bugün sizin milletvekiliniz, o gün değerli bakanımız Beşir Atalay'a, Van'daki bu depremden zarar gören vatandaşlarımızın konutlarının yapımını takibini verdi, Sayın Başbakanımız. Bir mucize yaşadı Van. Bir yıldan kısa bir sürede yeniden bir Van inşa edildi, 35 bin konut yapıldı. Bazılarının eski alışkanlıkları, maalesef her şeyi olumsuz pencereden bakma alışkanlığını Van'da da bizzat bu kardeşiniz gördü. "

(Sürecek)

Yıldırım: \'Bir Yıldan Kısa Bir Sürede Yeniden Bir Van İnşa Edildi\'
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yıldırım: 'Bir Yıldan Kısa Bir Sürede Yeniden Bir Van İnşa Edildi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement