Yıldırım'da Uyuşturucu İle Kesintisiz Mücadele - Son Dakika
Güncel

Yıldırım'da Uyuşturucu İle Kesintisiz Mücadele

Yıldırım Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklarla mücadele kapsamında hizmete açtığı GADEM, Yıldırımlı muhtarları ve vatandaşları bilgilendirdi.

07.02.2017 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Dönüşüm Merkezi'ndeki seminere Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yanı sıra Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Yıldırım Kent Konseyi üyeleri ile muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Güçlü toplumun yolunun insana yatırımdan geçtiğine vurgu yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Bu anlayış kapsamında temel önceliğimiz gençlerimizin sağlıklı, milli ve manevi değerleri özümsemiş bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak. Yarınlarımızı ve projelerimizi bu doğrultuda şekillendiriyoruz. Yıldırımlı gençlerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek Çelebi Mehmet ve Yıldırım Beyazıt gençlik merkezlerini ilçemize kazandıracağız. Yine Türkiye'nin en büyük spor kompleksi Yıldırım'da yükseliyor. Bir taraftan bunları yaparken diğer taraftan da gençlerimizi çağın vebası olan madde bağımlığından korumak için etkin bir mücadele gerçekleştiriyoruz. Tüm paydaşlarımızla birlikte gençlerimizi bu illete kurban etmemek için yoğun bir mesai sarf ediyoruz. Bu illetin gençlerimizi heba etmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

'BAŞARILI PROJELERE İMZA ATTIK'

Türkiye'de ilk defa Yıldırım Belediyesi'nin öncülüğünde Bursa Valiliği, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Yıldırım Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Üsküdar Üniversitesi ve Birlik Vakfı Bursa Şubesi iş birliğinde, 'Değerlisin Sağlıklı Kal' sloganıyla başlatılan projenin madde bağımlığıyla mücadelede önemli bir farkındalık oluşturduğunu da hatırlatan Başkan Edebali, "Toplumsal bilinç gelişmediği sürece atacağımız adımlar çok cılız kalır. Bununla ilgili bu zamana kadar 200 toplantı yaptık. Yaklaşık 10 bin kişiye bu konuyla ilgili eğitimler verildi. Madde bağımlılığı konusunda herkes elini taşın altına koymalı. Yıldırım'da, Bursa'da hatta Türkiye'de birinci gündem madde bağımlılığı ile mücadele olmalı. Ancak o zaman kalıcı çözümler üretebiliriz. Umudumuz, gayemiz duyarlı bir toplum olup gençlerimizin çocuklarımızın hayatını kurtarmak. Bu konuda yapılması gereken tüm hizmetler kutsal hizmetler. Fiziki projelerden çok daha hayırlı hizmetler. Çünkü bir insan kurtarmak dünyayı kurtarmak kadar kıymetlidir" ifadelerini kullandı.

'YILDIRIM ÖNCÜLÜK EDİYOR'

Madde bağımlığı ve kullanımının sadece suç olarak değerlendirildiğini aktaran Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise "Bizim işimiz uyuşturucu ile mücadele etmek, kullanım oranlarını azaltmak, müdahale etmek, sıfıra indirgemek. Bir suç oluşmadan bu tedbirleri almak. Gençlerimizi bu beladan uzak tutacak sosyal projeler gerçekleştirmek. Yıldırım Belediyesi birçok alanda olduğu gibi bu konuda da öncülük etmeye devam ediyor. Gösterdiği duyarlılık ve mücadeleden dolayı Yıldırım Belediyesi'ni kutluyor, Başkan İsmail Hakkı Edebali'ye Yıldırımlılar adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yıldırım'da Uyuşturucu İle Kesintisiz Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement