Yıldırım'dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Yıldırım'dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Eli

Yıldırım\'dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Eli

Yıldırım Belediyesi, Suriye'de yaşanan iş savaş nedeniyle zor şartlar altında hayat mücadelelerini sürdüren Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım elini uzattı.

08.12.2015 14:15  Güncelleme: 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal belediyecilikte örnek çalışmalara devam eden Yıldırım Belediyesi'nin şefkat eli Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri'ne uzandı. Suriye rejimi ve Rus ordusunun bombardımanı altında hayatta kalmaya çalışan Türkmenler için seferber olan Yıldırım Belediyesi, bir tır dolusu gıda maddesini dualar eşliğinde Suriye'ye gönderdi.

Sinandede Mahallesi'ndeki Çakıllı Küme Cami'sinde öğle namazını müteakip düzenlenen törende konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, daima mazlumun ve mağdurun yanında olarak zulme karşı duran bir kültürün temsilcileri olarak Suriye'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayacaklarını vurguladı. Yüzbinlerce insanın hayatını kaybetmesine, milyonlarcasının ise evlerini terk etmek zorunda kalmasına rağmen dünyanın Suriye'de yaşananları seyretmekle yetindiğine işaret eden Başkan Edebali, "Bizler komşusu açken tok yatmayan bir medeniyetin temsilcileriyiz. Suriye gönül coğrafyamızın bir parçası. Yüzyıllardır birlikte güldük, birlikte ağladık, zorluklara birlikte göğüs gerdik. Bu gün orada yaşananlara da sessiz kalmamız mümkün değil. Dün olduğu gibi bu gün de yarın da kardeşlerimizin yanında olmaya, onların yarlarını sarmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

'BİR LOKMA EKMEĞİMİZİ BÖLÜŞÜRÜZ'

Dünyanın neresinde mazlum ve yardıma muhtaç varsa, gerekirse bir lokma ekmeğini hiç tereddüt etmeden bölüşecek kadim bir medeniyetin temsilcileri olduğumuzun altını çizen Başkan Edebali, "Bayırbucak Türkmenleri, kendi öz vatanlarını savunmak ve Türk varlığını bu bölgede ilelebet sürdürmek için günlerdir yokluk içerisinde mücadele ediyorlar. Tüm dünya yaşanan bu haksızlığı görmezden gelse de, gönül ve kader birliği yaptığımız Suriyeli Türkmen kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız. Onlara destek olmak için elimizden gelen tüm çabayı gösterip bu yardımlarımıza devam edeceğiz" dedi.

Törenin ardından hareket eden tır, dualar eşliğinde yola çıktı. Yardım malzemeleri, Suriye'deki yetkililere teslim edilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yıldırım'dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement