Yıldırım'dan Bozkurt İşareti Açıklaması: 80 Milyonu Kucaklıyoruz, Tek İstisna Terör Örgütleri - Son Dakika
Politika

Yıldırım'dan Bozkurt İşareti Açıklaması: 80 Milyonu Kucaklıyoruz, Tek İstisna Terör Örgütleri

Başbakan Yıldırım AK Parti grup toplantısında yaptığı bozkurt işaretiyle ilgili açıklamada bulundu. Yıldırım, "Bölücü olmayan her işareti kullanırız. 80 milyonu kucaklıyoruz." dedi.

22.02.2017 15:08  Güncelleme: 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım televizyonların temsilcileriyle Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi. Görüşmede konuşulanları televizyonların temsilcileri anlattı.

Başbakan Yıldırım, AK Parti grup toplantısında yaptığı bozkurt işaretiyle ilgili olarak "Gerekirse her işareti yaparız. Bölücü olmayan her işareti kullanırız. 80 milyonu kucaklıyoruz" dedi.

İşte Başbakan'ın açıklamasından satır başları:

REFERANDUM SÜRECİ

15 yıldır şeytan taşlamaktan iş yapamadık. İki başlılık olmaz, tek irade olmalı. Evet de hayır da çıksa ülke bölünmez. Saadet Partisi 'Hayır' dese de taban 'Evet' der.
İlk miting Pazar günü Kahramankazan'da.

KONGRE TARİHİ

AK Parti kongreleri zaten bu sene en alt düzeyde başlıyor. 2018'de de normal kongremizi yapmış olacağız. Dolayısıyla bu referandum sonucuna göre kongre takviminde bir değişiklik olmaz."

MHP İLE ORTAK ETKİNLİK

Programları AK Parti olarak biz ayrı yapacağız, onlar ayrı yapacaklar. Belki süreç içerisinde, hangi formatta olacağını şu anda söyleyemem ama bir iki programda beraber olabiliriz. Bu da yine karşılıklı mutabakat çerçevesinde olacak ama prensipte kampanyayı her iki parti de ayrı sürdürecek.

CHP'NİN REFERANDUM KAMPANYASI

Şu anda CHP, kampanyasını yumuşatmış görünüyor. Bence kucaklayıcı olmak yani ayrıştırmadan, sertleştirmeden insanları... İşte kandı, hainliktir gibi hiçbir şekilde vatandaşın hoşuna gitmeyen, vatandaşın hiç hak etmediği söylemler olmaması iyi bir gelişme. Demokraside ve ülkenin birliğinin, beraberliğinin muhafazasında bu söylemin daha doğru bir söylem olduğunu düşünüyorum. Ama ne kadar sürecek bilmiyorum.

SAADET PARTİSİ'NİN "HAYIR" DEMESİ

Saadet Partisi 'hayır' dese de tabanı 'evet' diyor.

ERKEN SEÇİM

Gündemde yok. Evet de çıksa, hayır da çıksa ne gerek var.

BOZKURT İŞARETİ

Gerekirse her işareti yaparız. Bölücü olmayan her işareti kullanırız. 80 milyonu kucaklıyoruz

YÜKSEKDAĞ'IN VEKİLLİĞİNİN DÜŞÜRÜLMESİ

Yüksekdağ'ın milletvekilliğinin düşürülmesi: Yargının kararını yasama dikkate aldı.

BYLOCK İDDİALARI

MİT'e sordum. Ne varsa getir dedim. Yok bir şey dedi. Benden bilgi mi saklıyor. Öyleyse bedelini öderler.

KAMUDA FETÖ İHRAÇLARI

100 bine yakın mağduriyet başvurusu var. Haksızlık varsa düzenlenecek. İşin göbeğinde olan bir kişiyle, hasbelkader bir işin içine dahil olmuş bilmeyerek, bunu birbirinden ayırt etmeden bir mağduriyet giderme sürecini başlatmak doğru değil. Bunu, mücadelenin etkinliği bakımından, sorgulanmaya başlanması bakımından doğru bulmuyoruz ama bunun da uzun sürmemesi lazım.

AKADEMİSYENLERİN İHRACI

Maalesef bazı yöneticiler geçmiş hesaplarını görüyor.

MHP VE İDAM CEZASI

Şimdi önümüzde referandum var. Onu sonra konuşuruz.

KILIÇDAROĞLU'NUN "RAKKA'DA NE İŞİMİZ" VAR AÇIKLAMASI

Olayların derinliğini bilmeyince böyle konuşmalar oluyor. Rakka'da sizin işiniz olmazsa onların sizin memleketinizde işi oluyor. Onların buradaki işlerinin önüne geçmek, yok etmek, terörü kaynağında kurutmak için işimiz var."

DEAŞ İLE MÜCADELE

Türkiye, terör örgütüyle özellikle de DEAŞ ile en etkin mücadele eden, lafını yapmayan, gerçek anlamda mücadele yapan ülke olduğunu bütün dünyaya gösterdi. 3 bin civarında DEAŞ mensubunu biz etkisiz hale getirdik. Biz mümkün mertebe siyasette gerginliğin değil, kucaklayıcılığın hakim olmasını istiyoruz. Bu şekilde bir yaklaşım içerisindeyiz. Ama kırmızı çizgilerimiz var, değerlerimiz var. O değerlerimize saldırı olursa ona da boynumuzu bükemeyiz, gereken karşılığı veririz."

RAKKA OPERASYONU

Rakka bizden çıkan bir plan değil. ABD, PYD ile operasyon yapmasın istiyoruz, buna razı değiliz. ABD, bir bakıp karar verecek, YPG'nin Mümbiç'ten çıkacağını taahhüt etmişlerdi. Bunu da hatırlattık.

GÜLEN'İN İADESİ

Ben bu yönetimin, bu meselenin bizim açımızdan ne demek olduğunu çok daha iyi anladığını görüyorum. Farklı bir yaklaşımın, olumlu anlamda, olacağını öngörüyoruz.

TSK'DA BAŞÖRTÜSÜ YASAĞININ KALKMASI

Çok olumlu buluyorum. 2-3 aydır çalışma yapılıyor.

Yıldırım\'dan Bozkurt İşareti Açıklaması: 80 Milyonu Kucaklıyoruz, Tek İstisna Terör Örgütleri

Son Dakika Politika Yıldırım'dan Bozkurt İşareti Açıklaması: 80 Milyonu Kucaklıyoruz, Tek İstisna Terör Örgütleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement