Yıldırım'dan Fransa Cumhurbaşkanına Tepki - Son Dakika
Güncel

Yıldırım'dan Fransa Cumhurbaşkanına Tepki

Türkiye İnsan Hakları Etik Kurulu Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 1915 olaylarının yıldönümü olan 24 Nisan'ı 'Ermeni soykırımını anma günü' ilan etmesine tepki gösterdi.

07.02.2019 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İnsan Hakları Etik Kurulu Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 1915 olaylarının yıldönümü olan 24 Nisan'ı 'Ermeni soykırımını anma günü' ilan etmesine tepki gösterdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u Ermeniler 1918 yılında Ulu Cami'ye, 'anlaşma yapacağız' diyerek toplayarak diri diri yaktığı Kars'a davet eden Yıldırım, Sözde Ermeni soykırımı iddialarının hiç bir temeli olmayan, tarihi gerçeklere aykırı, siyasi bir yalan olduğunu belirtti.

"Ermeni soykırımı yoktur Ermeni yalanı vardır"

Türkiye İnsan Hakları Etik Kurulu Üyesi ve Ulu Cami Yaşatma Derneği Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım, "Türk milleti dünyanın neresinde olursa olsun insanlığının ve mazlum milletlerin dara düşenin, yanın da olmuş ve asla zülüm değil sevgi barış ve adalet götürmüştür. Ermeni soykırımı yoktur Ermeni yalanı vardır. Bu tarihi gerçeklerle ortadadır" dedi.

Türk Milleti'nin diasporanın ve destekçisi olan devletlerin gerçeklere tamamen aykırı iddialarını ve iftiralarını asla kabul etmediğini ifade eden Yıldırım, "Ermeni terörünü, emperyalist devletlerin ideolojisi ve Türklere karşı düşmanlık karakteri yetiştirdi. Onlar Ermenilere bağımsız bir devlet kurma vaadi vererek, onları Müslümanlara karşı nefret, kin, düşmanlık, kötülük ve iftira duyguları ve fırsat buldukça fiziksel zarar verme fikirleri etrafında eğittiler. Başkasının uygarlığına göz dikme karakterinde yetiştirdiler. Bu sebeple, her Ermeni terörist korundu ve mahkemelerde salıverildi. Yeni vahşilikler yapmaları için onları bu şekilde cesaretlendirdiler. Türk Milleti diasporanın ve destekçisi olan devletlerin gerçeklere tamamen aykırı iddialarını ve iftiralarını asla kabul etmemiştir ve etmeyecektir. Altını çizerek belirtelim ki, Ermeni soykırımı yoktur, Türk Milleti'ne yapılan katliam vardır" diye konuştu.

Ermenilerin başta Kars olamak üzere, Sivas, Erzurum, Van'da bir çok mahzun İnsanı çoluk çocuk demeden katliam yaptığına dikkat çeken Yasin Aşkın Yıldırım, "Siz Değil misiniz? 1896 yılında 26 Taşnak İstanbul'da Uluslararası Osmanlı Bankası'nı ele geçiren, Siz Değil misiniz? 20'inci yüzyıl boyunca Ermeni terörü insanları katledip ve her defa da büyük Hıristiyan devletler tarafından cezadan kurtarılan. Siz Değil misiniz? 1905 yılında Sultan Abdülhamit'e suikast düzenleyen. Siz Değil misiniz 19 Haziran 1920 tarihinde Azerbaycan'ın eski Başbakanı Fatali Han Hoyski Tiflis'te şehit eden. Siz Değil misiniz 15 Mart 1921 tarihinde Berlin'de Türkiye'nin İçişleri Eski Bakanı Talat Paşa şehit eden. Siz Değil misiniz 5 Aralık 1921 tarihinde Roma'da Veziriazam Said Halim Paşa şehit eden. 17 Nisan 1922 tarihinde Berlin'de Trabzon eski valisi Cemal Azmi . 25 Temmuz 1922 tarihinde ise Türkiye Deniz Kuvvetleri Komutanı Cemal Paşa Tiflis'te şehit eden. Daha neler neler. Ne çabuk unuttunuz daha dün Azerbaycanlı kardeşlerimizin kendi topraklarında katledilmesini, Hocalı Soykırımı'nın yapılmasını, biz unutmadık, unutmayacağız" şeklinde konuştu.

Yıldırım, 26 Nisan 2019 günü saat 11.00'de Ulu Cami önünde 104 yılı Mezalimiz Başkenti Kars programına kanıtlar ve tarihçilerle hazır olduklarını kaydetti.

Yıldırım, başta Fransa Cumhurbaşkanı Macron olmak üzere soykırım destek veren devletleri ve tarihçilerini de Ermeni mezalimin en acı örneklerinin bulunduğu Ulu Cami'yi görmeye davet etti. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yıldırım'dan Fransa Cumhurbaşkanına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.


Advertisement