Yıldırım'dan Tokat Gibi Cevap: AB, O Fasılları Açsın Ne Söyleyeceklerse Cevabını Verelim - Son Dakika
Politika

Yıldırım'dan Tokat Gibi Cevap: AB, O Fasılları Açsın Ne Söyleyeceklerse Cevabını Verelim

Başbakan Yıldırım, yabancı bir gazetecinin Türkiye'deki basın özgürlüğü ile ilgili sorusuna tokat gibi cevap verdi. Yıldırım, "Avrupa Birliği o fasılları açsın ne söyleyeceklerse cevabını verelim." dedi.

17.02.2017 15:00  Güncelleme: 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım ile Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantı sırasında Maltalı bir gazeteci, Başbakan Yıldırım'a terör soruşturmasında tutuklanana gazetecileri sordu. Yıldırım,"Basın özgürlüğü Avrupa için önemli. 23. ve 24. fasılları AB açsın. Ne söyleyeceklerse söylesinler bizde izahını yapalım. Buyursun açsınlar! Buradan çağrıda bulunuyorum. Hariçten gazel okumakla olmaz. Ne düşünüyorlarsa bu konuyla ilgili hepsini konuşmaya varız." dedi.

"İKİ ÖNEMLİ ANLAŞMA İMZALANDIK"

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Malta ile 50 yıllık bir diplomatik ilişkimiz var. Bu, Akdeniz'deki ilişkilerimizle sınırlı değil. Karşılıklı ticaretin geliştirilmesi, yatırımların artırılması konularını detaylı görüşme fırsatımız oldu.

Bugün sağlık ile aile ve sosyal politikalar alanında iki önemli anlaşma imzaladık.

15 Temmuz'da ülkemizde vuku bulan darbe girişimi karşısında Malta'nın demokrasiden yana, hükümetimizden yana açık ve net bir tavır göstermesini takdirle karşılıyoruz.

Avrupa Birliği'nin mülteciler konusunda daha hızlı adım atması gerekliliğini ifade ettik.

KIBRIS MÜZAKERELERİNDEKİ KRİZE İLK YORUM

Bir süredir iki taraf arasında görüşmeler devam ediyor. Anastasiadis Evvelsi gün herhalde sinirlenip kapıyı vurup çıkmış. Kriz olduğu söylendi ama daha sonra 'Ben sigara içmeye çıkmıştım' deyip geri geldi. Kuzey Kıbrıs Türk tarafı çözümde her zaman bir adım önde. Hiçbir zaman çözümü kesintiye uğratacak bir tavır içinde olmuyorlar. Çözümün mutlaka sağlanması lazım. Çözümsüzlüğün bedelini Kuzey Kıbrıs Türk tarafı ödüyor. Rum tarafı maalesef 2004'te tüm uyarılarımıza rağmen Ada'nın tümünü temsil edecek şekilde Birlik'e tam üye yapıldı. O gün daha kolay olan çözüm gerçekleşmedi. Eminim ki, burada varılacak çözüm Ada'da güvenliği sağlayacak. Türkiye'nin etkin garantisini sürekli olarak temin edecek ve her iki tarafın adil, eşit yönetişim hakkını beraberinde getirecektir. Bu konuda AB'nin de üzerine düşen görev var. Türkiye'nin 4 özgürlük dediğimiz hususların da AB tarafından teminat altına alınması icap ediyor."

"MHP İLE GEREKİRSE ORTAK KAMPANYA YAPABİLİRİZ"

16 Nisan'da bir halk oylamamız var. Anayasal sistemde, parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçişi öngören bir değişiklik yapacağız. MHP ile bir amaç birliğimiz var. MHP bu değişikliğin lehinde kampanya yapıyor. Söylemlerimizin benzer olması doğal. Gerekirse bazı ortak etkinliklerde yapabiliriz.

BAŞBAKAN'DAN YABANCI BASIN MENSUBUNA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DERSİ

Basın toplantısının soru cevap kısmında yabancı bir basın mensubunun Başbakan Binali Yıldırım'a terör propagandası yapmak ve terör örgütünü desteklemekten ötürü hakkında soruşturma açılan ve Türkiye'den kaçan firari gazetecilere ilişkin sorusuna Başbakan Binali Yıldırım adeta ders niteliğinde bir cevap verdi.

İşte Başbakan Binali Yıldırım o açıklamaları:

"HANGİ AVRUPA ÜLKESİNDE PARLAMENTO BOMBALANDI"

Başbakan Binali Yıldırım: Merak ediyorum Avrupa'da ne kadar göçmen var? Bunun cevabını birisi bana versin. Türkiye zorda ve darda olanlara yardım eden bir ülkedir. Türkiye PKK, DEAŞ, FETÖ örgütleriyle mücadele ediyor. Hangi Avrupa ülkesinde parlamento binası bombalandı, savunmasız insanlar acımasızca öldürüldü?

"AVRUPA BİRLİĞİ O FASILLARI AÇSIN KONUŞALIM"

Başbakan Yıldırım, Türkiye basın özgürlüğüne karşıymış gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek şu açıklamada bulundu:

"Basın özgürlüğü evrensel bir haktır. Genelde insanların görüşlerini ifade etmeleri evrensel bir haktır. Türkiye bir hukuk devletidir, bu hakları Türkiye'de herkes sonuna kadar kullanıyor, kullanmaya devam edecek. İki şeyi birbirine karıştırmamak gerekiyor. Basın özgürlüğü ayrı bir şey, basın özgürlüğü kisvesi altında teröre destek vermek başka bir şey. Basın kartı alıp teröristlerin işini kolaylaştıracak faaliyetlerde bulunmak basın özgürlüğü ile izah edlen bir şey değildir. Malesef gerçekler ters düz ediliyor. Bir algı operasyonu yürütülüyor. Buradan açıkça bu idiada bulunanlara şunu teklif ediyorum: Basın özgürlüğü Avrupa için önemli. 23. ve 24. fasılları AB açsın. Ne söyleyeceklerse söylesinler bizde izahını yapalım. Buyursun açsınlar! Buradan çağrıda bulunuyorum. Hariçten gazel okumakla olmaz. Ne düşünüyorlarsa bu konuyla ilgili hepsini konuşmaya varız."

Yıldırım\'dan Tokat Gibi Cevap: AB, O Fasılları Açsın Ne Söyleyeceklerse Cevabını Verelim

Son Dakika Politika Yıldırım'dan Tokat Gibi Cevap: AB, O Fasılları Açsın Ne Söyleyeceklerse Cevabını Verelim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu
    09:42 Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu

    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde yapılan hizmet ve projeler hakkında bilgi almak ve vatandaşlarla bir araya gelmek için incelemelerde bulundu. Vali Aydoğdu, Tercan Kaymakamlığı ziyaretinin ardından esnaf ile hasbihal etti.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    09:39 Melikgazi Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, yeni muhtarlar ve yeniden seçilen muhtarlarla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda, Melikgazi için yapılan hizmetler ve yeni dönem projeleri hakkında bilgi verildi.

  • Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi
    09:34 Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi

    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesine bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Muhtarların talep ve sorunlarını dinleyen Vali Aydoğdu, çözüm için gerekli talimatları verdi ve vatandaşlara en iyi hizmeti sunma gayretinde olacaklarını belirtti.

  • Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ'lı Kayseri'de yakalandı
    09:32 Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ'lı Kayseri'de yakalandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ üyesi şahıs yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini engellemek amacıyla çalışma yaptı. Operasyon sonucunda 5 şahıs gözaltına alındı ve işlemleri devam ediyor.

  • Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti
    09:27 Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti

    Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, 31 Mart Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala pazarlık usulü ile kiralanan Belediye Düğün Salonu ile Alparslan Türkeş Parkı'nın sözleşmesini kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle iptal etti.

  • FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı
    09:19 FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı

    Kayseri'de terör örgütü FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü, hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firari emniyet müdürünün hücre evinde saklandığını tespit ederek operasyon düzenledi. Şüpheli, polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

  • Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı
    09:16 Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttüğü belirlenen terör örgütü DEAŞ üyesi 5 kişi yakalandı. Operasyon sonucunda yakalanan şahısların işlemleri devam ediyor.

  • Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti
    09:16 Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu depremin merkez üssüne gelerek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor' dedi.

  • CHP MYK ve PM Toplantısı
    09:08 CHP MYK ve PM Toplantısı

    CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplanacak.


Advertisement