Yıldırım'dan Kocaoğlu'na Katrilyonluk Mal Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Yıldırım'dan Kocaoğlu'na Katrilyonluk Mal Çağrısı

Yıldırım\'dan Kocaoğlu\'na Katrilyonluk Mal Çağrısı

AK Parti Balçova İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na seslenerek, 12 Eylül Askeri darbesiyle el konulan Balçova Belediyesi’nin mallarını Balçova’ya iade etmesini istedi.

28.06.2014 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Balçova İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na seslenerek, 12 Eylül Askeri darbesiyle el konulan Balçova Belediyesi'nin mallarını Balçova'ya iade etmesini istedi. Yıldırım, "İl Özel İdaresi'nin mallarını isteyen Kocaoğlu, 12 Eylül darbesiyle el konulan, adeta gasp edilen Balçova'nın mallarını iade etmeyi düşünüyor mu?" diye sordu. Darbeciler Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılanıp suçlu bulunduklarına dikkat çeken Yıldırım, Balçova Barajı, Teleferik Tesisleri ve Grand Plaza Otel başta olmak üzere, Balçova'ya ait olan katrilyonluk tesisler ve arsaların bir an önce Balçova Belediyesi'ne devredilmesi gerektiğini söyledi.

İl Özel İdaresi'nin mallarının paylaşımı nedeniyle İzmir Valisi Mustafa Toprak ile gerginlik yaşayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na Balçova'dan çağrı var. AK Parti Balçova İlçe Başkanı Temel Yıldırım, 12 Eylül Askeri Darbesi'nin hemen ardından kapatılan Balçova Belde Belediyesi'nin o günkü adıyla İzmir Belediyesi'ne devredilen taşınmazlarının iadesini istedi. 12 Eylül askeri darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ali Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından müebbet hapisle cezalandırıldığına dikkat çeken Yıldırım, "Bu karar, sadece darbecileri değil; 12 Eylül Darbesi'ni de mahkum etmiş, geçersiz kılmıştır. Mahkemenin verdiği bu tarihi kararla 12 Eylül Darbesi meşruiyetini kaybetmiştir. Bu durum, 12 Eylül'ün haksız uygulamalarını da kapsamaktadır. Bu uygulamalardan biri de Balçova'nın mallarıdır. Esasında, Balçova'da 12 Eylül darbesinin mağdurlarındandır. Madem darbe mahkum edildi, şimdi sıra mağduriyetleri gidermeye gelmiştir. Darbenin mağdurlarından olan Balçova'nın mağduriyetini gidermenin yolu da mallarının iadesiyle olacaktır" diye konuştu.

"BUNUN ADI GASP"

12 Eylül'ün darbeci yönetiminin, İzmir'de ilk iş olarak belde belediyelerinin başkanlarını değiştirdiğini anlatan Yıldırım, dönemin Balçova Belediye Başkanı Saim Katırcıoğlu'nun da görevden alınan başkanlardan biri olduğunu ifade etti. Bağımsız olarak girdiği seçimi, halkın büyük teveccühü ile kazanmış olan Katırcıoğlu'nun yerine darbecilerin bir emekli karacı albayı başkanlık koltuğuna oturttuğunu vurgulayan Yıldırım, "Darbecilerin Balçova Belediyesi'ne atadıkları karacı albay da kısa sürede görevden alınarak, Tahsin Şahinkaya'nın torpiliyle havacı bir albay koltuğa oturtuldu. Bu kişi, Balçova halkına danışmadan, Balçova Belediyesi'nin kapatılması yönünde imza vererek, Belediye'nin kapanmasına neden olmuştur" dedi. Belediyenin kapanmasının ardından, Belediye'ye ait taşınmazların da o zamanki adıyla İzmir Belediyesi'ne devrolunduğunu anımsatan Yıldırım, bunların başında Balçova Barajı, şu an Ekonomi Üniversitesi olarak kullanılan Grand Plaza Otel ve arsası ile Balçova Belediyesi'nin ambleminde de yer alan Teleferik Tesisleri olduğunu ifade etti. Bugünkü değerleri katrilyonlarla ifade edilen bu malların Balçova'ya ait olduğunun herkes tarafından bilindiğini belirten Yıldırım, "Büyükşehir Yasası ile gasp edilen bu mallar İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne geçmiştir. 12 Eylül mahkum edildiğine göre, ortada bir haksızlık hatta gasp olayı vardır. Büyükşehir Belediyesi, darbe ile elde ettiği bu malları acilen Balçova'ya devretmelidir. Her ortamda Özel İdare'ye ait malları isteyen Başkan Aziz Kocaoğlu, önce Balçova'nın mallarını iade etmelidir. Balçova Belediyesi borç batağındayken, katrilyonluk mallarının Büyükşehir'de olması, tam bir tezat oluşturmaktadır" dedi.

"BİZDEN ÖNCE ÇALKAYA İSTEMELİ"

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın bu sürece sessiz kalmasına anlam veremediklerini belirten Yıldırım, "Bizden önce Çalkaya'nın Balçova Belediyesi'nin gasp edilen mallarını geri istemesi gerekiyordu. Sayın Başkan eğer bu yönde bir adım atarsa, AK Parti Grubu ve teşkilatı olarak yanında olacağımızı, mücadelesine destek vereceğimizi açıkça ifade ediyoruz. Balçova Belediyesi'nin amblemindeki iki simgeden biri olan teleferiğin yeniden Balçova'ya kazandırılması, ilçeye yapılacak en büyük hizmetlerden biridir" dedi.

Balçova Belediyesi'nin gasp edilen malları nedeniyle varlık içinde yokluk çektiğini de ifade eden Yıldırım, "Konuyu en iyi bilenlerden biri de dönemin görevden alınan seçilmiş belediye başkanı Sayın Saim Katırcıoğlu'dur. Sayın Başkan Çalkaya, destek istemesi halinde Sayın Katırcıoğlu'nun kendisine yol göstereceğine inanıyorum. Yeter ki bu yönde bir adım atılsın" diye konuştu. Balçova'nın kendi değerlerine sahip çıkması gerektiğini ayrıca Balçova Belediyesi'nin de buradan elde edeceği gelire ihtiyacı olduğunu söyleyen Yıldırım, "2013 yılını 40 milyon lira bütçeyle kapatan Balçova Belediyesi'nin bugün itibariyle borcu 30 milyon liraya yaklaşmıştır. Belediye, borçlardan dolayı çalışanların maaşını ödemekte zorlanmaktadır. Maaşlar, gecikmeyle ödenmektedir. Oysa, bu taşınmazlar ve yine 12 Eylül darbesiyle el konulan arsalar Balçova'ya kazandırılır doğru da yönetilirse, ilçenin ekonomik hiçbir sorunu kalmaz" şeklinde konuştu.

"TELEFERİK 8 YILDIR KAPALI"

Büyükşehir Belediyesi'nin elinde bulunan Teleferik Tesisleri ile etrafındaki donatıların ve arsaların kaderine terk edildiğini dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti: "Balçova Teleferik Tesisleri, yaklaşık 8 yıldır kapalı. Tesisin etrafında yapımına 1973 yılında başlanan ve 1980 yılında büyük ölçüde bitirilen muhteşem deniz manzaralı motel ve sosyal tesislere ise çürümeye terk edilmiş durumda. Büyükşehir Belediye Başkanı Azizi Kocaoğlu, bir gazeteye verdiği röportajda, tesislerin ve bölgenin turizm açısından paha biçilemez olduğunu vurgulamış ve burayla ilgilenebilecek vakitlerinin olmadığı itirafında bulunmuştur. Biz de diyoruz ki, ilgilenemedikleri bariz ortada olan tesisleri Balçova'ya devretsinler. Balçovalı ilgilenir." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yıldırım'dan Kocaoğlu'na Katrilyonluk Mal Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement