Yıldırım Demirören'den Flaş Fatih Terim Açıklaması - Son Dakika
Spor

Yıldırım Demirören'den Flaş Fatih Terim Açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaray ile yollarını ayıran Fatih Terim hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

25.09.2013 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Fatih Terim’in Galatasaray’dan ayrılmasına federasyonun sebep olmadığını belirterek, “Fatih Hoca’nın bizimle bir imzası yoktur, aramızda sadece hatıra imzamız var. Kendisi, Mayıs ayına kadar sözleşme imzalamayacak” dedi. Demirören, ayrıca Ünal Aysal'ın Terim'e yönelik kullandığı "eleman" sözüne gönderme yaparak, "Fatih Terim, benim elemanım değil, kader birliği yaptığım hocamdır" ifadelerini kullandı.Demirören, aynı zamanda A Milli Takım Teknik Direktörlüğü’nü de yapan Fatih Terim’in Galatasaray’dan ayrılmasıyla ilgili olarak bugün bir basın toplantısı düzenledi. Demirören, Terim'in A Milli Takım'ın başına geçerken imzaladığı kağıdı da basın mensuplarına gösterdi.“Bize göre hem federasyonumuzu hem de hocamızı itham altında bırakarak yanlış mesajlar verildi. Yönetim kurulu olarak bu toplantıyı yapma zarureti yaşadık. Gelişme ve süreci anlatmak istiyorum” diyerek sözlerine başlayan Yıldırım Demirören, şöyle devam etti:“Abdullah hoca istifa ettiği anda Sayın Ünal Aysal’ı aradım, Abdullah hocamızın istifa ettiğini, müsaade ederlerse Fatih Terim’le görüşmek istediğimizi ve 1+3 senelik teklif yapmak istediğimizi söyledim. Sayın Aysal, milli bir görevdir diyerek memnuniyetle karşıladı. Hatta ocak ayında ayrılabilir, bir başka hoca da getirebiliriz dedi. Biz de bunu üzerine hocamızla buluşluk ve 1+ 3 senelik teklifi ilettik. Sonra hocamız da yönetimle konuşup karar vereceğini söyledi. Sonraki gelişmelerde 1+3 değil, mayıs ayına kadar anlaşma yapılacağı ve bir karar verileceği yönünde de kamuoyuna zaten duyurduk”

“ARAMIZDA SADECE HATIRA İMZASI VAR”

Fatih Terim ile federasyon arasında herhangi bir sözleşme imzalanmadığını bildiren Demirören, “Bizimle Fatih Terim arasında resmi bir anlaşma imzalanmadı. Yapılan anlaşma 2 sayfalık hatıra imzasıdır. Bir imzamız yoktur, bu da spekülasyon edildi. Fatih hocamız ne bir para aldı ne bir para konuşuldu. Sadece mayıs ayına kadar milli takıma yardım için geldi. İyi ki de geldi. Brezilya’ya gitme şansımız yüzde 1 iken yüzde 50’lere çıktı. Hepimiz play-off hali kurduk. Burası milli takım, burada para konuşulmaz, aynı Hamza Hamzaoğlu hocamız gibi. Halen kendisi mayıs ayına kadar anlaşma yapmak istemiyor. Biz diretiyoruz, artık Galatasaray’dan ayrıldı ve yeni bir anlaşma yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Galatasaray'a zarar vermek gibi bir düşünceleri olamayacağını dile getiren Demirören, “Galatasararay bizim dönemimizde 4 kupa kazandı. Bizi yurtdışında en iyi temsil eden takımlardan biridir. Ama Milli Takım, her takımımın üzerindedir. Milli Takım için bir hocadan faydalanmak lazımsa bunu yapmak en önemli vazifedir. Bir hoca isteniyorsa milli takıma, Galatasaray’ın da hocasıyla bir sorunu varsa, hocamızı ve federasyonu taraftarın önüne atılmasın istiyoruz. Biz Fatih Terim’in avukatı değiliz. Ancak ben ve arkadaşlarım 1+ 3 yıllık imza atmak istiyoruz. Galatasaray bu açıklama için zorlandı, sadece bir gazete ve haberde çıkan haberden dolayı hocayı gönderdilerse, kendi içlerinde bunu değerlendirsinler. Aramızda bir anlaşma olmadı ki Galatasaray Yönetimi’ne sözleşmeyi gönderelim. Hocamız da biz de bunu beyan ettik. Fatih hocanın başarısını kimse tartışamaz. Hocanın Galatasaray'dan ayrılmasına Federasyon sebep olmamıştır. Önümüzdeki haftadan itibaren sözleşme imzalaması için çalışmalara başlayacağız. Çünkü hocamız artık serbest. Fatih Terim gibi hocalar Türkiye'de zor yetişir. Bu konunun artık burada kapanması gerekiyor. Burada suçlu ne Fatih hoca ne de federasyondur. Federasyon her şeyi etik kurallar çerçevesinde yaptı” dedi.

"FATİH HOCA ELEMANIM DEĞİL, KADER BİRLİĞİ YAPTIĞIM HOCAMDIR"

Fatih Terim ile bu sabah konuştuğunu ve tecrübeli hocanın Mayıs ayına kadar Milli Takım'ı sözleşme yapmadan çalıştırmak istediğini anlatan Demirören, "Fatih Terim artık serbest olduğu için kendisiyle masaya oturacağız. Biz bir an önce sözleşme imzalamak istiyoruz” diye konuştu.Yıldırım Demirören, sözlerini Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın tecrübeli teknik adam için kullandığı "eleman" sözüne gönderme yaparak, “Fatih Terim, benim elemanım değil, kader birliği yaptığım hocamdır. Ayrıca, herkes benim telefonumu açar. Eğer açmazsa hatayı kendimde ararım" şeklinde tamamladı.

DOĞAN GÜNDOĞDU

Yıldırım Demirören\'den Flaş Fatih Terim Açıklaması
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Yıldırım Demirören'den Flaş Fatih Terim Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement