Yıldırım, Genel Yayın Yönetmenleriyle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Yıldırım, Genel Yayın Yönetmenleriyle Buluştu

Yıldırım, Genel Yayın Yönetmenleriyle Buluştu

Başbakan Binali Yıldırım, Galatasaray'ın Arif Erdem ve Hakan Şükür ile ilgili kararına ilişkin, "Her camiada yanlış adamlar olabilir.

27.03.2017 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, Galatasaray'ın Arif Erdem ve Hakan Şükür ile ilgili kararına ilişkin, "Her camiada yanlış adamlar olabilir. Galatasaray camiası yıllarca yüzümüzü ağartmış bir kulüptür. Dolayısıyla buradaki birtakım kişilerin, birtakım marjinal, muhalif grupların yaptığı yanlışları, çiğlikleri kulübe, 100 yıllık mazisi olan kulübe mal etmek haksızlık olur." dedi.

Çankaya Köşkü'nde televizyonların genel yayın yönetmenleriyle bir araya gelen Yıldırım, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Türkiye'nin yaşadıklarından yola çıkarak ülkelerle ilgili genel değerlendirmesi sorulan Yıldırım, "Genel değerlendirme; vahim bir şey yok. O kadar karamsarlığa gerek yok. Buralardaki ilişkiler gelip geçicidir. Bazen kötü olur, bazen iyi olur. Ülkeler arasında daimi düşmanlık da olmaz, daimi dostluk da olmaz. Karşılıklı çıkarlar esas alınır. Karşılıklı çıkarlar zarar gördüğü zaman ilişkiler gerilir, görmediği zaman normalleşir." diye konuştu.

Yıldırım, "Ne Amerika'yla ne Rusya'yla ne Avrupa'yla ne de İskandinav ülkeleriyle durumumuzun çok kötü olduğunu düşünmüyorum. Bunlar konjonktürel şeylerdir, gelir geçer. O bakımdan karamsarlığa lüzum yok. Türkiye şu anda iyi bir görev görüyor bölgede. Yani Türkiye'nin sayesinde, bu işler çok daha vahim durumda olabilirdi, bir anlamda dengede tutulmaya çalışılıyor." ifadesini kullandı.

Hakan Şükür ve Arif Erdem konusu

Galatasaray'da Hakan Şükür ve Arif Erdem'in üyelikten ihraçlarının ilk aşamada olmadığı ve sonrasında aidatlarını ödemedikleri için ihraç edildiği hatırlatılarak değerlendirmesi sorulan Yıldırım, Mali Genel Kurul'da yönetim ibra olduktan sonra üyelerin büyük çoğunluğunun ayrıldığını ve marjinal bir muhalif grubun kaldığını söyledi. Yıldırım, üyelikten çıkarma işlemi gündeme geldiğinde de Arif Erdem ve Hakan Şükür için böyle bir karar çıktığını anlattı.

"Galatasaray camiasının görüşünü yansıtan bir şey değil. Fırsat, boşluk bulup alınmış bir karar." diyen Yıldırım, Galatasaray Yönetim Kurulunun da toplanarak kendi yetkisi çerçevesinde, Erdem ve Şükür'ün üyelikten çıkarılmasına yönelik bir karar aldığını söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu:

"Aslında aidat ödemedi diye çıkarılmış gibi gözükmekle beraber yönetim kurulunun onun ötesinde bir yetkisi olmadığı için böyle bir işlem yaptılar. Ama bu kararı yapılacak ilk genel kurula taşıyacaklar ve orada da tekrarlayacaklar. Bana verilen bilgi bu. Dolayısıyla her camiada yanlış adamlar olabilir. Galatasaray camiası yıllarca yüzümüzü ağartmış bir kulüptür. Dolayısıyla buradaki birtakım kişilerin, birtakım marjinal, muhalif grupların yaptığı yanlışları, çiğlikleri kulübe, 100 yıllık mazisi olan kulübe mal etmek haksızlık olur. Ben konuştum, anlatılanlardan ikna oldum doğrusu."

FETÖ üyelerinin yargılanması

15 Temmuz'da şehit olanların ailelerinin "Biz o FETÖ'cü alçakların kravatlı, takım elbiseli, briyantinli saçlarla mahkeme salonlarında ağırlanmasını kabullenemiyoruz, onların o şımarık tutumlarından son derece rahatsızız." şeklindeki ifadeleri bulunduğu ve bu konuda ne diyeceği sorulan Yıldırım, "Buna benzer şikayetler, serzenişler bana da geldi." dedi.

Yıldırım, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Hukuk devletinin görevi hukuk içinde yargılamayı yapmaktır. Bir Guantanamo hadisesi vardı biliyorsunuz, Amerikalıların yaptığı, bugün hala konuşuluyor. Bu zor bir konudur. Belki duygusal olarak vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamak iyi olabilir ama mahkumların da mahkumiyetleri kesinleşinceye kadar hakları olduğunu kabul etmemiz lazım. Onların özel giyinmesi için bir teşvik yapacak değiliz ama onları bir mahkum elbisesine zorlamak ne kadar hukukidir? Çok da doğru gelmiyor. Neticede öyle giyindi, böyle giyindi geldi. Hesabını verecek. Bu işin bundan daha öteye taşınması, hukuk yoluyla cezalandırma değil intikam duygusuyla cezalandırma anlamına gelebilir. Biz böyle bir konumda olamayız. Hukuk devletinde cezayı yargı, kanunlara göre verir."

Başbakan Yıldırım, aslolanın adaletin tecelli etmesi ve şehitlerin kanının yerde kalmaması olduğunu kaydetti.

Bir gazetede ortaya atılan "İstifa etmesi" ile ilgili iddia da sorulan Yıldırım, "Abuk sabuk şeyler bunlar." yanıtını verdi.

Yıldırım, "Rusya ve Amerika'nın PYD'ye yönelik silah yardımlarını artırmasının, bunun 16 Nisan'a kadar zaman yarışı gibi görülerek hareket edilmesinden mi kaynaklandığının" sorulması üzerine de "Tahmin etmiyorum. Bunu 16 Nisan'la ilişkilendirmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. O sahada her şey her gün değişiyor. Sahada olanların ülke politikaları olduğunu düşünmek de yanlış. Sahada çünkü farklı gruplar var, istihbarat örgütleri var, milisler var, terör grupları var. Sahada olup biteni böyle bir politika, belirlenmiş bir politika olarak ele almak da yanıltıcı olabilir." dedi.

"Hepimizin amacı terör unsurlarını temizlemek"

"Türkiye 16 Nisan'ı atlattığı zaman daha güçlü bir şekilde, burada mesela Münbiç'e operasyon başlatabilir diye düşünüyor olamazlar mı?" sorusuna karşılık Yıldırım, "Türkiye bugün de o güce sahip, 16 Nisan'da da aynı güce sahip olacak. O yönde zamanı etkin kullanalım, oldu bitti yapalım diye düşündüklerini zannetmiyorum. Öyle bir durum da yok. Orası ne Amerika'nın toprağı ne Rusya'nın toprağı. Orası Suriye'nin toprağıdır. Hepimizin amacı da Suriye'nin topraklarından terör örgütlerini, terör unsurlarını temizlemek, orada barışın, huzurun gelmesini sağlamak." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, referandumdan evet çıkarsa yeni sisteme geçişi hızlandırmak için erken seçim planlanıp planlanmadığının sorulması üzerine, planlanmadığını, seçimin 2019'da yapılacağını söyledi.

"Meydanlarda AK Parti, MHP ve CHP'nin karşılıklı söylemleri olduğu ancak anayasa değişikliği yapılan maddelerin üzerinde yeterince durulmadığı, vatandaşın maddeleri tam içselleştirmediği ve 20 günün bunu anlatmayla mı geçeceği" sorulan Yıldırım, "Vatandaşa maddeleri anlatmıyorlar ki hayır grubu. Korku, endişe, kaos anlatıyorlar. Keşke maddeleri anlatsa. Maddeyi anlatsa Kılıçdaroğlu şunu söyler mi; 'Bu sistem değişecek. Başbakan ayrı olursa, cumhurbaşkanı ayrı olursa ne olacak?' sorusunu sorunca zaten burada her şey bitiyor." diye konuştu.

"(Evet) tarafında yeterince anlatılıyor mu? MHP açısından..." sorusuna da Yıldırım, "Biz anlatıyoruz. MHP'yi bilemiyorum ama biz anlatıyoruz." yanıtını verdi.

Vatandaşın sistemle ilgili en çok neyi sorduğunun ifade edilmesi üzerine Başbakan Yıldırım, "Vatandaş bize hiçbir şey sormuyor. 'Çok iyi yapmışsınız. Durmak yok, yola devam' diyor." dedi.

Yıldırım, 18 yaşa karşı olmakla CHP'nin reklam filminin de çeliştiğini dile getirerek, şu durumda 25 yaşını bitirmeyenlerin bir yere aday olamayacağını söyledi. Yıldırım, "9 milyon seçmeni biz yok sayamayız. 'Seçimlerde gelsin oy versin ama bir yere aday olamasın, seçilemesin'. Bu doğru bir şey değil, bu adil değil." değerlendirmesinde bulundu.

"(Askerlikten yırtacaklar, askerlik yapmayacaklar) söylemi doğru değil"

Bunun askerlikten muaf olmaya bağlandığını anlatan Yıldırım, bu kişilerin 4,5 milyonunun kadın olduğunu bildirdi. Yıldırım, askere gideceklerin üniversite, doktora gibi çeşitli nedenlerle tecil ettirdiğini de belirterek, "Bildiğim kadarıyla Sayın Kılıçdaroğlu'nun oğlu 33 yaşında. Daha gitmedi askere, tecil ettirdi. Olabilir, ettirebilir. Ama 'askerlikten yırtacaklar, askerlik yapmayacaklar' söylemi doğru değil. Biter milletvekilliği askere gider, askerliğini de yapar. 'Askerlikten muaf olacak' diye bir düzenleme yok." dedi.

"Bunlar iki sene sonra milletvekilliğinden emekli olacak." ifadesini de "Bunlar çok ayıp bir şey" diyerek eleştiren Yıldırım, bunu SSK Genel Müdürlüğü yapan birinin söylediğini belirtti. Yıldırım, sigorta başlangıcı olacağını ancak 25 yıl çalışması, prim ödemesi gerektiğini ve yaşı bekleyeceklerini söyledi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yıldırım, Genel Yayın Yönetmenleriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Maserati GranCabrio Folgore: Tamamen elektrikli ve üstü açılır otomobil
    09:10 Maserati GranCabrio Folgore: Tamamen elektrikli ve üstü açılır otomobil

    Otomotiv sektöründe gündemden düşmeyen Maserati, tamamen elektrikli olan GranCabrio Folgore modeliyle dikkat çekiyor. İtalya'da tanıtılan araç, sportif ve modern çizgileriyle öne çıkıyor. Maserati'nin elektrikli modelleri arasında zirveyi temsil eden GranCabrio Folgore, global pazarda ilgi gördüğü takdirde değişik versiyonlarıyla da karşımıza çıkabilir. Araç, 220 bin dolar civarında bir fiyatla satışa sunulacak.

  • OnePlus Pad 2 Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Sızdırıldı
    09:10 OnePlus Pad 2 Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Sızdırıldı

    OnePlus, yeni amiral gemisi tablet olan OnePlus Pad 2'yi tanıtmaya hazırlanıyor. Sızıntılara göre cihaz, Snapdragon 8 Gen 3 işlemci, parlak AMOLED ekran, büyük batarya ve daha fazla depolama alanı gibi üst seviye özelliklerle gelecek. OnePlus Pad 2'nin tanıtım tarihi ise 2024'ün ikinci yarısında olması bekleniyor.

  • Android 15, NFC ile kablosuz şarjı mümkün kılacak!
    09:09 Android 15, NFC ile kablosuz şarjı mümkün kılacak!

    Geçen sene Android 14 işletim sistemini kullanıma sunan Google, bu yıl Android 15 ile karşımıza çıkacak. Android 15 Beta sürümünde "NfcCharging" adlı yeni bir özellik keşfedildi. Bu özellik, temassız ödeme ve dosya paylaşımı gibi amaçlar için kullanılan NFC teknolojisinden destek alarak Android telefonların kablosuz olarak şarj edilmesine imkan tanıyacak. NFC ile şarj özelliği, yalnızca 1W güç kapasitesine sahip olacak ve daha çok düşük bataryaya sahip cihazlar için uygun olabilir. Bu özellik, Android 15 işletim sistemine sahip tüm telefonlarda kullanılıp kullanılmayacağı veya üreticilerin NFC donanımında özel bir düzenleme yapmaları gerekip gerekmediği henüz bilinmiyor. Android 15'in beta testleri temmuz ayında sonlanacak ve ağustos-ekim ayları arasında yayınlanması bekleniyor.

  • Apple, iOS 17.5 ve iPadOS 17.5 Beta 2 Sürümlerini Dağıtıma Çıkardı
    09:09 Apple, iOS 17.5 ve iPadOS 17.5 Beta 2 Sürümlerini Dağıtıma Çıkardı

    Apple, iOS 17.5 ve iPadOS 17.5 güncellemelerinin ikinci beta sürümlerini dağıtıma çıkardı. Yeni beta paketi, geliştirici olmayan kullanıcılar için indirilebilir durumda. Güncelleme, Avrupa Birliği'nin gerektirdiği değişikliklere odaklanıyor ve AB'deki kullanıcıların web siteleri üzerinden iPhone uygulamalarını indirebilmesine olanak sağlıyor. Ancak AB geliştiricileri için bazı kısıtlamalar da getiriliyor. Ayrıca yeni beta sürümleri, aygıt yönetimi özelliklerine ve Pil Sağlığı desteğine yönelik iyileştirmeler içeriyor.

  • Oppo A60 Özellikleri Ortaya Çıktı
    09:09 Oppo A60 Özellikleri Ortaya Çıktı

    Oppo, orta segment kataloğuna yeni bir model eklemeye hazırlanıyor. Oppo A60 adlı bu model, Qualcomm Snapdragon 680 işlemci ve 8 GB RAM ile güçlendirilecek. Ayrıca telefon, 1604 x 720 piksel çözünürlüğe sahip bir ekran ve 5.000 mAh kapasiteli bir batarya ile gelecek.

  • Telegram, aylık 1 milyar aktif kullanıcı sayısı için gün sayıyor
    09:09 Telegram, aylık 1 milyar aktif kullanıcı sayısı için gün sayıyor

    Telegram Kurucusu Pavel Durov'a göre, uygulama önümüzdeki yıl içerisinde 1 milyar aylık aktif kullanıcıya sahip olacak. WhatsApp'ın güvenlik sorunlarına dikkat çeken Durov, Telegram'ın popülerlik kazandığını belirtti. Şirket ayrıca platformdan daha fazla para kazanmayı umuyor ve yeni özellikler eklemeyi planlıyor.

  • Edirne'de Tunca Nehri Kuruma Noktasına Geldi
    09:06 Edirne'de Tunca Nehri Kuruma Noktasına Geldi

    Edirne'de kuraklık nedeniyle dibi gören Tunca Nehri'nde su seviyesi azaldı. Nehrin debisi geçen yıla göre 4 kat azaldı. Kuraklık nedeniyle nehirde adacıklar oluştu ve bazı bölgelerde vatandaşlar rahatça yürüyebiliyor. Canlılar ve tarım da olumsuz etkilendi. Vatandaşlar gelecek dönemler için endişeli.

  • Milli Savunma Bakanlığı'nda basın bilgilendirme toplantısı yapılacak
    09:03 Milli Savunma Bakanlığı'nda basın bilgilendirme toplantısı yapılacak

    ANKA HABER AJANSI 18 NİSAN PERŞEMBE GÜNDEMİ

  • Kayserispor'un Gineli futbolcusu Julian Jeanvier ameliyat oldu
    09:01 Kayserispor'un Gineli futbolcusu Julian Jeanvier ameliyat oldu

    Trendyol Süper Lig'de mücadele veren Kayserispor'un Gineli futbolcusu Julian Jeanvier, sağ diz iç menisküs yırtığı nedeniyle ameliyat oldu. Ameliyat sonucunda 1 ay sahalardan uzak kalacak olan Jeanvier'in sağlığına kavuşması temenni ediliyor.

  • Başkan Mustafa Önsay'dan Milletvekili Kasap'ın Şehir Hastanesi açıklamasına tepki
    08:57 Başkan Mustafa Önsay'dan Milletvekili Kasap'ın Şehir Hastanesi açıklamasına tepki

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Saadet Partisi Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ın Şehir Hastanesi açıklamasına sert tepki gösterdi. Önsay, Kasap'ın Kütahya'ya yapılan hizmetleri görmezden gelip eleştirdiğini belirtti ve bu durumun şehre yapılan bir kötülük olduğunu ifade etti.

  • Antakya'da metruk binada çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    08:56 Antakya'da metruk binada çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Hatay'ın Antakya ilçesinde Kisecik Mahallesi'nde bulunan metruk bir binada çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Yangının ardından binada soğutma çalışmaları yapıldı.


Advertisement