Yıldırım'ın Avukatı: Yargılamanın Tekrarı İçin Başvuracağız - Son Dakika
Spor

Yıldırım'ın Avukatı: Yargılamanın Tekrarı İçin Başvuracağız

Başkan Aziz Yıldırım'ın avukatı Bayraktar, "Yeni deliller ve olaylar nedeniyle yargılamanın yeniden yapılması için talepte bulunacağız." dedi.

18.04.2014 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın şike davasında itirazını reddettiği Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar, yeni deliller ve olayların ortaya çıkması sebeplerine dayanarak, yargılamanın yenilenmesi talebinde bulunacaklarını açıkladı.

FBTV'de yayınlanan programa telefonla bağlanan Bayraktar, şike davasında verilen kararların Yargıtay'da onanmasının ardından devam eden hukuksal süreci değerlendirdi.

"YENİDEN YARGILANMA İÇİN TALEPTE BULUNACAĞIZ"

Yaklaşık 3 ay önce adil yargılama yapılmadığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurularının sonucunu beklediklerini anlatan Bayraktar, aynı zamanda yargılanmanın yenilenmesi talebinin hazırlığı içinde olduklarını ifade ederek, "Üçüncü bir yolumuz var. Bunun hazırlığı içindeyiz. Bu da yargılamanın yenilenmesi yolu. Böyle bir yol da ceza mahkemesi usulünde var. Dolayısıyla yeni deliller ortaya çıkmıştır, yeni olaylar ortaya çıkmıştır, bu sebeplere dayanarak yargılamanın yenilenmesi talebinde bulunacağız. Önümüzdeki günlerde hukuk savaşımız devam edecek" ifadelerini kullandı.

"KARAR, İNFAZI ÇOK ETKİSİZ HALE GETİREBİLİR"

Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvurunun, cezanın infaz durduran bir unsur olup olmadığı yönündeki soruya Bayraktar, "Cezanın infazıyla ilgili sayın Cumhuriyet Savcısı'nın vereceği karara bağlı. Erteleyebilir. Anayasa Mahkemesi'ne müracaat infazı geri bıraktırmaz ama Anayasa Mahkemesi bir karar verdiğinde, zaten verilmiş olan mahkumiyetle ilgili karar, hemen esas mahkemesine yeniden taşınacaktır, böyle bir imkan var. O da infazı çok etkisiz hale getirecektir" şeklinde cevap verdi.

Yaşanan süreçte, Yargıtay'da ceza kararı onandıktan sonra iki yola başvurduklarını anlatan Bayraktar, şunları kaydetti:

"YARGITAY BAŞSAVCILIĞI, TARİHSEL BİR FIRSATI KAÇIRDI"

"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bir yetkisi var, buna itiraz deniliyor. Başsavcılık doğrudan doğruya verilen karara itiraz etme hakkına sahip. Bu itirazı ettiği takdirde konu ceza genel kuruluna gidiyor. Bana göre Yargıtay Başsavcılığı tarihsel bir fırsatı kaçırmıştır. Bir ülke düşünün, mahkemeleri tartışıldı, 'olağanüstü yetkili mahkeme olmaz' denildi. Bir ülke düşünün, olağanüstü yetkili mahkemelerin yetkileri ve görevleri normal bir hukuk düzeninin kabul edebileceği bir şey değil. Bir yargılama düşünün, milyonlarca taraftarı olan bir kulübün başkanı bir yıl tutuklu kaldı. Bir spor olayında tutuklu kaldı, Türkiye'de ilk defa. Bütün bunlar bir olgu iken teker teker Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulmuşken…"

"ADİL YARGILAMA İHLAL EDİLDİĞİ İÇİN ANAYASA MAHKEMESİ'NE BAŞVURDUK"

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bir süre önce karşılıksız bir çek için itiraz yoluna başvurduğunu ifade eden Köksal Bayraktar, "Ama Türkiye'de 15-20 milyon kişinin dakika dakika takip ettiği, önem verdiği olayı itiraza elverişli görmüyor. Bu bana göre Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yanlış bir kararıydı. Ama bunu maalesef yaptı. Bu olağanüstü yargı yolu bizim için kapandı. Biz de ikinci yol için 2,5-3 ay önce Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde yer alan 'adil yargılanma hakkını bu mahkeme ihlal etmiştir' diye Anayasa Mahkemesi'ne başvurduk" şeklinde konuştu.

Anayasa Mahkemesi'nin yapılan bir hatayı telafi edeceği ümidini taşıdığını vurgulayan Bayraktar, şunları söyledi:

"ANAYASA MAHKEMESİ'NİN HATAYI TELAFİ EDECEĞİNİ UMUYORUM"

"Bizzat bir siyasetçi söyledi, 'Türkiye'de kumpaslar kuruldu' dedi. Başka siyasetçi 'Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri'ni kaldırarak tarihsel görevimizi yapıyoruz' dedi. Daha sonra ceza usul kuralları değişti, önceki yıllardaki haksızlıkları tamir için. Telefon dinlemeleri, tek bir sulh ceza hakiminin kararına bağlıyken, şimdi bir ağır ceza mahkemesinin 3 hakiminin birden oybirliğiyle vereceği karara bağlı. Demek ki o kadar büyük haksızlıklar oldu ki Türkiye'de bu usul kuralları değiştirme mecburiyeti oldu. Şu anda Anayasa Mahkemesi'ni bekliyoruz. Ümidim odur ki Anayasa Mahkemesi yapılan bir hatayı böylece telafi edecektir."

Yıldırım\'ın Avukatı: Yargılamanın Tekrarı İçin Başvuracağız
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Yıldırım'ın Avukatı: Yargılamanın Tekrarı İçin Başvuracağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • teksasli: emek hirsizi ariz yildirim 10 8 Yanıtla
  • BAR_Dİ: TEMİZ FUTBOL İSTİYORUZ.HERKES YAPTĞININ CEZASINI ÇEKSİN 8 10 Yanıtla
  • taner: Abicim yeter be! Vazgecin insanlari kandirmaktan! 8 9 Yanıtla
  • teksasli: emek hirsizi aziz yildirim ceza evine bu adami turk sporundan men etmek lazim 10 6 Yanıtla
  • zindan: sahtekar aziz 6 5 Yanıtla
  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.

  • Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım
    23:45 Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım

    Fenerbahçe'de geçmişte forma giyen Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz, maç sonrası çıkan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Korkmaz, ''Orada Trabzonspor taraftarının yerde tekmelendiğini görünce dayanamadım. Bir taraftara kaç kişi vuruyordu, bu insanlığa sığmaz. Ben de darbe aldım ama önemli değil'' dedi.

  • Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler
    23:05 Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında adı geçen AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal açıklama yaptı. Yeşildal, ''Yalan olduğu şuradan belli; Hatay'da AK Parti binası yok. Konteynerde hizmet veriyoruz. Seçimi kaybedeceğini düşünenler seçimi manipüle ediyor. İki gündür bu ses kayıtları şehirde konuşuluyordu. Gökhan Zan'la da öncesinde bir temasımız olmadı. Bu iddialarla ilgili de görüşmedim.'' dedi.

  • Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu
    22:46 Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu

    Antalya'da düzenlenen Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda Türkiye, kadınlarda şampiyonluğu elde etti. Türkiye, topladığı 180 puanla takım halinde birinci oldu. Turnuva serbest stil, kadınlar ve grekoromen stildeki müsabakalarla sona erdi. Grekoromen stilde İran birinci olurken, Türkiye ikinci sırada yer aldı. Serbest stilde ise İran birinci, Türkiye ikinci oldu. Kadınlarda madalya kazanan sporcular da açıklandı.


Advertisement