Yıldırım: İslam Birliği İçin Gayret Edilmeli - Son Dakika
Güncel

Yıldırım: İslam Birliği İçin Gayret Edilmeli

Yıldırım: İslam Birliği İçin Gayret Edilmeli

DİN-BİR-DER Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, dünya genelinde yaşanan sıkıntıların önüne geçebilmek için İslam Birliği'nin kurulması gerektiğini söyledi.

29.11.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir dizi program kapsamında Şanlıurfa'ya gelen Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER) Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, Dergah Camii önünde yaptığı açıklamada, İslam Aleminin içinde bulunduğu bunalımdan kurtulmak için gayret göstermesi gerektiğini kaydetti.

Bangladeş'te geçen hafta idam edilen Cemaati İslami Genel Sekreteri Ali İhsan Mücahit ve arkadaşları için gıyabi cenaze namazının ardından açıklama yapan Yıldırım, "Peygamberler ve evliyalar şehri olan Urfa'mızda dünyamızın ve ülkemizin durumuna kısaca bir göz atmak istiyoruz. Biz Din Görevlileri Birliği Derneği olarak Urfa'mızda bugün ve yarın bir dizi programları gerçekleştireceğiz. Bilindiği gibi kardeş Müslüman ülke olan Bangladeş'te, geçen hafta Cemaati İslami Genel Sekreteri Ali İhsan Mücahit kardeşimiz zalim yönetim tarafından tutuklu bulunduğu cezaevinde birkaç arkadaşı ite birlikte haksız olarak idam edilmiştir. Bu ve bundan önceki idam kararlarını asla kabul etmiyor ve lanetliyoruz. Maalesef bugün Orta Asya'da, Doğu Türkistan'da, Keşmir'de, Filistin'de, Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta, Çeçenistan'da ve dünyanın daha birçok bölgelerinde Müslümanlara yönelik katliamlar devam etmektedir. Ve bu katliamlara karşı Müslüman ülke yöneticilerinden hiçbir faaliyet görünmemekte ve hiçbir ses duyulmamaktadır.

Ama bütün bu katliamlar, zalimler istemese de inananların engellenemez mücadeleleriyle, inşallah son bulacak ve İslam ülkelerinde huzur ve sükûn mutlaka sağlanacaktır" dedi.

'İSLAM DÜNYASI TECRÜBEYE SAHİP'

İslam dünyasının kendi sorunlarını kendi içinde çözebilecek tarihsel birikim ve tecrübeye sahip olduğunu kaydeden Yıldırım, İslam Birliğine vurgu yaptı. Yıldırım, "İslam ülkelerindeki yabancı devletler ve yabancı hegemonyası; İslam Alemini hemen ve derhal terk etmelidir. Hiçbir yabancı müdahale Müslümanların kendi aralarındaki sorunları çözmeye yaramamakta ve her an daha büyük kaoslara vesile olmaktadır. Müslüman ülke yöneticileri İslam'ın emrettiği 'İttifak Ahlakını' esas alarak emperyalist ülkelerin yönetici teriyle konuşmaktan çok, aralarında müzakere etmeli, savaşları ve halklarına yaptıkları zulümleri durdurmalıdırlar. Ne olursa olsun en kötü barış en iyi savaştan daha iyidir. Milli Görüş'ün kurduğu D-8; kuruluş amacı istikametinde çalışmalarını hızlandırıp İslam Birliği hedeflerini gerçekleştirmeye azami gayret etmelidir. Bütün bunların öncülüğünü de Türkiye yapmalıdır. Biz şuurlu Müslümanlar olarak Türkiye'den bunu bekliyoruz" diye konuştu.

'İSLAM BİRLİĞİ PEŞİNDE KOŞULMALIDIR'

"Türkiye her zaman savaşı değil barışı, çatışmayı değil sağduyu ve diyalogu, kin ve nefreti değil, merhamet ve adaleti, şartlar ne olursa olsun güçlünün değil, haklının yanında yer almalıdır" diyen Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı: "Avrupa Birliğinin peşinde koşma yerine, İslam Birliğinin peşinde koşmalıdır. Ülkemizde uygulanan faizci kapitalist ekonomik düzenden derhal vazgeçilip, 'Adil Ekonomik Düzen'e geçilmeli, ithalat rejiminden, üretim ve yaygın kalkınmaya yönelinmelidir. Şeffaf, şaibesiz, dürüst, adil bir yönetim anlayışı ortaya konulmalıdır. Suriye ve Irak halkının uğradığı zulümlere karşı başka zalimlerle işbirliği yapacak yerde, mazlum halkların savunucusu olduğunu tatbikatlarıyla ortaya koyarak her zaman itidal çağrısında bulunmalıdır. Bütün bu uyarılan biz İslam kardeşliği vazifemizi yerine getirmek için yapıyoruz. Bunu yaparken ülkemizde bulunan din görevlilerini de her platformda, herkese ehveni şerri değil, Allah'ın emri olan hakkı ve sabrı tavsiye etmelerini öneriyoruz ve bekliyoruz. Umarız ki, bir an evvel ülkemizin yöneticileri İslam ülkelerindeki bu zulümleri engellemeye yönelik icraatlar ortaya koyarlar ve Müslümanların dertlerine deva olurlar." Sık sık tekbir getirip, slogan atan grup yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Yıldırım: İslam Birliği İçin Gayret Edilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement