Yıldırım: ""Kaymakçı Isterse Başkanlık da Gelir, Her Şey Olur. - Son Dakika
Politika

Yıldırım: ""Kaymakçı Isterse Başkanlık da Gelir, Her Şey Olur.

Başbakan Binali Yıldırım, "Biz yaşatmayı şiar edindik.

14.10.2016 22:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, "Biz yaşatmayı şiar edindik. Ölmek, öldürmek yok. Yaşatmak var, kardeşlik var, birlik, beraberlik var." dedi.

Yıldırım, Ödemiş'teki programlarının ardından geçtiği Kaymakçı Mahallesi'nde yoğun sevgi gösterileriyle karşılandı.

Burada Başbakanlık otobüsünün üzerinden vatandaşlara hitap eden Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde demokrasiye sahip çıkan vatandaşlara teşekkür etti.

Kaymakçı halkının kahramanlığı sayesinde Türkiye'nin bu mahalleyi tanıdığını dile getiren Başbakan Yıldırım, "Kaymakçı'nın ünü İzmir'in ününün önüne geçiyor neredeyse. Size teşekkür borcumuz var. Siz 15 Temmuz gecesi o karanlık geceyi aydınlattınız, alçakları yerle bir ettiniz." diye konuştu.

"Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganları üzerine Yıldırım, "Biz yaşatmayı şiar edindik. Ölmek, öldürmek yok. Yaşatmak var, kardeşlik var, birlik, beraberlik var." ifadesini kullandı.

Alçakların önünde eğilmeyeceklerini, milletin eğilmeyeceğini, bayrağın da inmeyeceğini ifade eden Başbakan Yıldırım, "Başkan Erdoğan" sloganları üzerine de "Kaymakçı isterse başkanlık da gelir, her şey olur. Siz ne derseniz o olur, gerisi vız gelir. Allah birliğimizi daim etsin, Allah bu bayrağı indirmesin, bu ezanları dindirmesin." dedi.

"Başkanlık tamam mı?"

Meydandaki vatandaşlara "Başkanlık tamam mı" diye soran ve "tamam" yanıtını alan Yıldırım, "Siz darbeye, darbecilere darbeyi vurdunuz mu başkanlığı da getirir misiniz? Helal olsun size, size helal olsun evelallah." diye konuştu.

Yıldırım, Kaymakçı'nın ilçe olmasını isteyen vatandaşlara, "Kaymakçı'yı bilmeyen yok memlekette, niye hedefi küçültüyorsunuz ki." ifadelerini kullandı.

Kaymakçı halkını Ankara'ya davet eden Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım'ın börek, keşkek hazırlayacağını kaydetti. Binali Yıldırım, vatandaşların kurban etmek istediği büyükbaş hayvanın kesilmemesini istedi.

Başbakan Yıldırım'a eşi Semiha Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ve AK Parti İzmir milletvekilleri de eşlik etti.

Yıldırım: ""Kaymakçı Isterse Başkanlık da Gelir, Her Şey Olur.
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Yıldırım: ''Kaymakçı Isterse Başkanlık da Gelir, Her Şey Olur. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Halka Kapılarını Açtı
    13:25 Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Halka Kapılarını Açtı

    Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, seçilmesinin ardından makamının kapılarını halka açtı. 3 günde 3 bin kişiyi ağırlayan Başkan Aydın, gösterilen teveccühe teşekkür etti.

  • Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmen ve öğrencilerle buluştu
    13:23 Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmen ve öğrencilerle buluştu

    Ankara Valisi Vasip Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir heyetle bir araya geldi. Vali Şahin, ziyarette kendisini ziyarete gelen öğretmen ve öğrencileri makamında ağırladı ve makam koltuğunu İlsu Özge Baran'a devretti. Vali Şahin, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

  • Bandırma'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Operasyonu
    13:16 Bandırma'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Operasyonu

    Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentin çeşitli bölgelerinde yapılan uygulamalarda uyuşturucu ve ruhsatsız silah bulunduran şüphelileri kıskıvrak yakaladı. Operasyonlarda toplamda 11,39 gram bonzai, 0,44 gram metamfetamin, 1,22 gram metamfetamin, ruhsatsız tabanca, 65 adet fişek ve payp ele geçirildi. Şüpheliler hakkında tahkikat başlatılırken, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için çalışmalara devam edileceği belirtildi.

  • Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 10 bin motosiklet sürücüsüne 31 milyon ceza kesti
    13:09 Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 10 bin motosiklet sürücüsüne 31 milyon ceza kesti

    Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 2024 yılından bu yana yapılan motosiklet denetimlerinde 10 bin motosiklet sürücüsüne toplamda 31 milyon lira ceza kesti. Sadece Nisan ayında ise 7 bin 476 motosiklet denetlendi ve 2 bin 715 sürücüye 8 milyon lira ceza uygulandı. Denetimlerin artarak devam edeceği belirtildi.

  • Çayırova Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti
    13:08 Çayırova Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

    Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, şehit ailelerini ziyaret etti. Çiftçi, esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelerek desteklerini sürdürdü. Şehitlerin ailelerine her zaman yanlarında olduklarını belirten Çiftçi, şehitlerimizin makamlarının yüce, mekanlarının cennet olduğunu ifade etti.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda ziyaretlerde bulundu
    13:05 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda ziyaretlerde bulundu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu, vatandaşlarla bir araya geldi. Büyükkılıç, KAYMEK Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti. İlçe esnafını ziyaret eden Büyükkılıç, park ve bahçe düzenlemelerini inceledi.


Advertisement