Yıldırım, Münih'te Stk Temsilcileriyle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Yıldırım, Münih'te Stk Temsilcileriyle Buluştu

Yıldırım, Münih\'te Stk Temsilcileriyle Buluştu

Başbakan Binali Yıldırım, "Dünyada bir ülke gösterin bakalım, bırakın üç örgütü bir örgütle mücadele etmiş ve başarılı olmuş. Allah'a şükür son bir senede bütün bu örgütlerin üstesinden geldik.

19.02.2017 19:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, "Dünyada bir ülke gösterin bakalım, bırakın üç örgütü bir örgütle mücadele etmiş ve başarılı olmuş. Allah'a şükür son bir senede bütün bu örgütlerin üstesinden geldik. Memleketimizde eylem yapma kabiliyetlerini günden güne azaltıyoruz. Ama bu içeride işi kontrol etmek yetmiyor, kaynak dışarıda. Onların destekçileri var, sponsorları var bunu da biliyoruz. Dost bildiğimiz ülkelere diyoruz ki, bakın bunların sırtını sıvazlamayın birgün gelir beslediğiniz yılan sizi de zehirler, yok eder." dedi.

Askeri ve güvenlik alanında önemli uluslararası forumlardan biri sayılan 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak ve bazı temaslarda bulunmak için Almanya'da bulunan Başbakan Yıldırım, Münih'teki bir otelde sivil toplum kuruluşlarıyla istişare toplantısında bir araya geldi.

Yıldırım, "Gelin, düğünlerinizi Türkiye'de yapın, sıla hasretini giderin. Gurbetle memleket bir kez daha kucaklaşsın. Sıla-i Rahim için bütün vatandaşları bekliyoruz." çağrısında bulundu.

Yurt dışındaki Türkler için geçen yıllarda Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı kurulduğunu, Yunus Emre Vakfının, enstitülerinin açıldığını hatırlatan Yıldırım, şimdi de 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra dünyanın birçok yerinde bunların faaliyetlerini men etmek için Türkiye Maarif Vakfının kurulduğunu vurguladı.

Vakfın amacının FETÖ okullarını almak ve bunların zararlı faaliyetlerine son vermek olduğunu dile getiren Yıldırım, bazı ülkelerde bu operasyonların yapıldığını, bazılarında da görüşmelerin devam ettiğini aktardı.

O okullarda okuyan öğrencilerin hiçbir günahı ve kabahati bulunmadığına işaret eden Yıldırım, "Bizim derdimiz, hedefimiz bu okulları yönetenler, bu okulların sahipleri. Bunlar bulundukları ülkeye de zarar veriyor, Türkiye'ye de büyük zarar verdiler. Biz bunu Temmuz 15'te geçen yıl yaşadık. Sizler takip ettiniz. Asker kılığına girmiş bu alçaklar milletin dişinden, tırnağından artırıp verdiği vergilerle alınan uçakları, tankları, helikopterleri, silahları gasp ettiler ve vatandaşımızı maalesef şehit etmekten geri kalmadılar." dedi.

Başbakan Yıldırım, Kurtuluş Savaşı'nda bile saldırıya uğramayan meclisin bombalandığını, şimdi bunlara karşı amansız bir mücadele yürüttüklerini belirtti.

"Entegrasyon tamam ama asimilasyon yok"

Bir yandan PKK bölücü terör örgütü, bir yandan FETÖ terör örgütü bir yandan da Suriye'den Türkiye'ye sızan kanlı eylemler yapan DEAŞ örgütüyle mücadele edildiğini anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Dünyada bir ülke gösterin bakalım, bırakın üç örgütü bir örgütle mücadele etmiş ve başarılı olmuş. Allah'a şükür son bir senede bütün bu örgütlerin üstesinden geldik. Memleketimizde eylem yapma kabiliyetlerini günden güne azaltıyoruz. Ama içeride işi kontrol etmek yetmiyor, kaynak dışarıda. Onların destekçileri var, sponsorları var bunu da biliyoruz. Dost bildiğimiz ülkelere diyoruz ki, bakın bunların sırtını sıvazlamayın birgün gelir beslediğiniz yılan sizi de zehirler, yok eder. PKK terör örgütü, Almanya tanıyor, İsviçre herhalde tanımıyor bildiğim kadarıyla. İyi, tanıyorsunuz da gereğini yapmakta niye ağır kalıyorsunuz? FETÖ bir terör örgütüdür. Bu kadar insanın şehit olmasına binlerce insanın gazi olarak kalmasına vesile olan bu örgütün mensupları maalesef burada kara propagandalarını, algı operasyonlarını rahatça yapabiliyorlar. Efendim işte orada bir iki basın mensubu, bir takım suçlamalardan dolayı sorguya çekildiği zaman kıyamet kopuyor. Peki burada masum insanlar öldürüldü, onların davası 5 yıldır devam ediyor niye bitmiyor? Niye bitmiyor bu davalar, tanıklar birer birer yok oluyor? Çifte standardı bırakmak lazım. Terörle mücadele edilecekse kararlılıkla birlikte, beraber olarak mücadele edeceğiz."

Yıldırım, gerek Almanya'da gerek başka yerlerde yaşayan vatandaşlara, "bulunduğunuz ülkeyi geçici olarak görmeyin" önerisinde bulundu. İlk kuşağın geçici olduğunu ancak şimdi üçüncü, dördüncü kuşağın artık buraya kök saldığına dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

"O yüzden iyi donanımlı olacaksınız, entegrasyonu tam sağlayacaksınız ama değerlerinizi kaybetmeyeceksiniz, asimile olmayacaksınız. Entegrasyon tamam ama asimilasyon yok. Hakkınızı, hukukunuzu mücadele ederek, kendinizi daha iyi eğiterek, daha donanımlı hale getirerek sağlayacaksınız. Bunun için ne gerekiyorsa Türkiye, hükümetiniz bunu yapıyor, yapmaya devam edecek."

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının ardından program basına kapalı devam etti.

Programa, Başbakan Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Sorgun ve Mehdi Eker, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Mehmet Köse ile milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yıldırım, Münih'te Stk Temsilcileriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu
    10:59 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu

    AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, Bahçelievler ve 75. Yıl Cumhuriyet mahalleleri sakinlerine yönelik düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Çetinkaya, orucunu açan vatandaşlara teşekkür ederek, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu vurguladı. Daha sonra ise partisinin önceki dönem Karabük il başkanları, milletvekilleri, İl Gençlik Kolları başkanları ve Merkez ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

  • Gebze'de Park Halindeki Araçta Yangın Çıktı
    10:58 Gebze'de Park Halindeki Araçta Yangın Çıktı

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde park halinde olan ve bir anda hareket ederek içinden dumanların yükseldiği araç, itfaiye ekipleri tarafından büyümeden söndürüldü. Olayda araçta ufak çaplı hasar meydana geldi. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Jandarmadan yasaklı maddeye geçit yok: 1 kişi tutuklandı
    10:58 Jandarmadan yasaklı maddeye geçit yok: 1 kişi tutuklandı

    Tekirdağ'da jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde ele geçirilerek gözaltına alınan 5 kişiden biri tutuklandı. Operasyonlar sonucunda 10 gram uyuşturucu, 7 adet sentetik hap ve diğer suç delilleri ele geçirildi.

  • Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor
    10:57 Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor

    Çukurova'nın bereketli topraklarında yetişen turp, ıspanak ve pırasa, deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürerek ürünleri toplarken, erkekler ise nakliye işlemleriyle uğraşıyor. Ürünler tazyikli sularda yıkanarak Malatya'ya sevk ediliyor.

  • Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Yaşayan Kütüphane Projesiyle Yazarlık Atölye Çalışması Gerçekleştirdi
    10:56 Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Yaşayan Kütüphane Projesiyle Yazarlık Atölye Çalışması Gerçekleştirdi

    Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Yaşayan Kütüphane Projesi kapsamında öğrencilerin düşünme ve yazma becerilerini geliştirmek için Yazarlık Atölye çalışması düzenledi. Okul Öncesi ve Çocuk Kitapları Yazarı Bilge Sunay Sönmez tarafından gerçekleştirilen atölye çalışmasına Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın da katıldı.

  • Muş ve Hakkari'de Karla Mücadele Ekipleri Çalışmalarını Sürdürdü
    10:55 Muş ve Hakkari'de Karla Mücadele Ekipleri Çalışmalarını Sürdürdü

    Muş ve Hakkari'de karla mücadele ekipleri, metrelerce karın bulunduğu yollarda çalışmalarını sürdürdü. Muş'ta 10 köy ve 21 mezraya ulaşımın sağlandığı Üçevler grup köy yolunu açmak için çalışma başlatan ekipler, Çavuştepe mevkisinde kar kalınlığının 7 metreye ulaştığı zorlu bir bölgede ilerlemekte güçlük çekti. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde ise ekipler, 5 metreyi bulan kar kalınlığına rağmen üs bölgelerinin yollarını açmak için çalışmalarını sürdürdü.

  • Adana'da kamyonet çalan çift kamerada
    10:55 Adana'da kamyonet çalan çift kamerada

    Adana'da bir kadın 8 yaşındaki çocuğu ve sevgilisiyle park halindeki kamyoneti çaldı. Olayın ardından kadın ve sevgilisi tutuklandı. Kamyoneti çalan çift, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerle tespit edildi.

  • MHP'li Baki Ersoy, Sarız'a 2. Etap TOKİ müjdesini verdi
    10:54 MHP'li Baki Ersoy, Sarız'a 2. Etap TOKİ müjdesini verdi

    MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Cumhur İttifakı kapsamında MHP'nin aday çıkardığı ilçelerde çalışmalarına devam ediyor. Ersoy, Sarız İlçesine yapılacak olan 2. Etap TOKİ konutlarıyla ilgili müjdeyi sosyal medya üzerinden duyurdu.


Advertisement