Yıldırım: "Onlar 'Böleceğiz' Dedi, Siz 'Tek Türkiye' Dediniz" - Son Dakika
Güncel

Yıldırım: "Onlar 'Böleceğiz' Dedi, Siz 'Tek Türkiye' Dediniz"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Ağrı toplu açılış töreni ve iftar programı Başbakan Binali Yıldırım'ın vatandaşları selamlaması ve vatandaşlar ile tokalaşması Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşması Ağrı toplu açılış töreni ve iftar programı Başbakan Yıldırım: (1) "Türkiye'yi bölmeye çalışanlar, bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar, bunlar yerli değil, bunlar başkalarının, üst akıllarının akıllarıyla hareket ediyorlar.

21.06.2016 20:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ağrı toplu açılış töreni ve iftar programı

Başbakan Binali Yıldırım'ın vatandaşları selamlaması ve vatandaşlar ile tokalaşması

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşması Ağrı toplu açılış töreni ve iftar programı

Başbakan Yıldırım: (1)

" Türkiye'yi bölmeye çalışanlar, bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar, bunlar yerli değil, bunlar başkalarının, üst akıllarının akıllarıyla hareket ediyorlar. Asla ve asla sizin geleceğinizi, sizin çocuklarınızın geleceğini bunlar düşünmüyor, bunlar efendileri ne derse onu yapıyorlar. Bunlar sadece ayrıştırmayı, öldürmeyi, insanların arasına ayrılık tohumları ekmeyi bilirler ama Allah'a şükür Ağrı, bu oyunlara gelmedi, elinin tersiyle terörün bu oyunlarını itti. İnadına 'kardeşlik' dediniz, inadına 'birlik' dediniz, inadına 'beraberlik' dediniz."

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'yi bölmeye çalışanlar, bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar, bunlar yerli değil, bunlar başkalarının, üst akıllarının akıllarıyla hareket ediyorlar. Asla ve asla sizin geleceğinizi, sizin çocuklarınızın geleceğini bunlar düşünmüyor, bunlar efendileri ne derse onu yapıyorlar. Bunlar sadece ayrıştırmayı, öldürmeyi, insanların arasına ayrılık tohumları ekmeyi bilirler ama Allah'a şükür Ağrı, bu oyunlara gelmedi, elinin tersiyle terörün bu oyunlarını itti. İnadına 'kardeşlik' dediniz, inadına 'birlik' dediniz, inadına 'beraberlik' dediniz." dedi.

Yıldırım, Ağrı Stadyumu'nda gerçekleştirilen 18 tesisin toplu açılış töreni ve iftar programına katıldı. Burada konuşan Yıldırım, ramazan ayının 15. iftarını Ağrılı hemşehrileriyle yapacaklarını belirterek, Ağrılılara bereket sofrasında kendilerini kabul ettikleri, ekmeklerini paylaştıkları için teşekkür etti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in Türkiye'nin nereden nereye geldiğine en güzel örneklerden biri olduğuna dikkati çeken Yıldırım, Türkiye'de yapılanları anlamayanlara en güzel cevabı Şimşek'in hem Kürtçe hem de Türkçe olarak verdiğini söyledi.

Ağrı'nın kendisinin ilk göz ağrısı olduğunu ve dedelerinin önce Ağrı'ya yerleştiklerini anlatan Yıldırım, AK Parti'ninin kutlu yürüyüşe başladığı dönemde de kendisinin Ağrı'da görevlendirildiğini aktardı.

Yıldırım, destekleri için Ağrılılara teşekkür ederek, "Siz terör örgütüne yüz vermediniz, hendeklere izin vermediniz, onlar 'böleceğiz' dedi, siz 'tek Türkiye' dediniz. Onun için sizlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

AK Parti'nin 15 yıl önce bu dava, kutlu yürüyüş için yola çıktığında partinin başında kurucu lider Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu hatırlatan Yıldırım, onun liderliğinde Türkiye'nin her bir köşesine hizmetler götürdüklerini söyledi. Başkan Yıldırım, Ağrılılara Erdoğan'ın da selamını getirdiğini kaydetti.

Yola çıkarken "Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." dediklerini anımsatan Yıldırım, ülkenin hiçbir yerini ücra köşesi olarak görmediklerini belirterek, "Bu ülkenin bütün vatandaşları birdir, hepiniz birinci sınıf vatandaşsınız, ister Türkçe konuşun, ister Kürtçe konuşun farketmez." ifadesini kullandı.

Konuşması sırasında sesinin kısılması üzerine Yıldırım, "Ses su koyuverdi." diye espiri yaptı.

Ülkenin her yerine aynı fırsatı, imkanları sunduklarını anlatan Başbakan Yıldırım, Mehmet Şimşek'i örnek gösterdi. Köyden çıkan bir çocuğun bugün ülkenin ekonomisini yönettiğini anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte Türkiye, bu Türkiye'yi bölmeye çalışanlar, bizi birbirimizi düşürmeye çalışanlar, bunlar yerli değil, bunlar başkalarının, üst akıllarının akıllarıyla hareket ediyorlar. Asla ve asla sizin geleceğinizi, sizin çocuklarınızın geleceğini bunlar düşünmüyor, bunlar efendileri ne derse onu yapıyorlar. Bunlar sadece ayrıştırmayı, öldürmeyi, insanların arasına ayrılık tohumları ekmeyi bilirler ama Allah'a şükür Ağrı, bu oyunlara gelmedi, elinin tersiyle terörün bu oyunlarını itti. İnadına 'kardeşlik' dediniz, inadına 'birlik' dediniz, inandına 'beraberlik' dediniz."

Türkiye'yi adaletle, demokrasiyle, hukuk devleti ile kalkındırdıklarını söyleyen Yıldırım, 14 yılda Türkiye'nin bütün şehirlerini, bütün bölgelerini ayağa kaldırdıklarını, bölgeler arasında ayrımcılığa son verdiklerini, doğu ile batı arasındaki adaleti sağladıklarını aktardı.

Başbakan Yıldırım, barışı yurdun her köşesinde hakim kılacaklarını kaydetti.

(Sürecek)

Yıldırım: "Onlar \'Böleceğiz\' Dedi, Siz \'Tek Türkiye\' Dediniz"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yıldırım: 'Onlar 'Böleceğiz' Dedi, Siz 'Tek Türkiye' Dediniz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Avrupa Birliği'nden gelen eşya ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi
    10:14 Avrupa Birliği'nden gelen eşya ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi

    Cumhurbaşkanı Kararı ile her bir yolcu için kıymeti 150 avroyu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 avroyu geçmeyen ilacın Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda uygulanan yüzde 18 vergi oranı yüzde 20'ye yükseltildi.

  • Bursa'da istinat duvarı çöktü, 2 kişi yaralandı
    10:13 Bursa'da istinat duvarı çöktü, 2 kişi yaralandı

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde yoğun yağışın etkisiyle bir istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü. Olayda 2 kişi yaralandı ve 2 otomobil duvarın altında kaldı. Apartmandaki vatandaşlar tahliye edildi. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi ve çalışmalar devam ediyor.

  • İstanbul Valisi: Toprak kayması sonucu etkilenen evler boşaltıldı
    10:13 İstanbul Valisi: Toprak kayması sonucu etkilenen evler boşaltıldı

    İstanbul Valisi Davut Gül, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu etkilenen evlerin boşaltıldığını ve ev sahipleri ile kiracıların ayrıntılarının belirlenerek kalıcı olarak evlerine yerleştirileceğini açıkladı. Vali Gül, toprak kaymasının yaşandığı bölgenin riskli alan olarak ilan edildiğini ve kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

  • CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:12 CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP'li belediye başkanları ve il yöneticileri, Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel, Anıtkabir mozelesini çelenk koyup, saygı duruşunda bulunduktan sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. İnönü'nün mezarını da ziyaret eden Özel, çelenk koydu.

  • Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor
    10:09 Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor

    Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması, 75. kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Etkinlikler arasında ulusal bayrak çekme töreni, askeri müzik gösterisi ve temalı ışık gösterileri yer alıyor. Ayrıca donanma kışlaları ve gemileri halkın ziyaretine açık olacak. Ayrıca, donanma ile ilgili sanatsal eserlerden oluşan bir sergi düzenlenecek ve eğitim kampanyası yürütülecek.

  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:06 Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 7'inci kez belediye başkanı seçilmesinin ardından Anıtkabir'i ziyaret etti. Akgün ve beraberindeki heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Akgün, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak Cumhuriyet değerlerine olan inancını ifade etti.

  • İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu
    10:03 İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kentin 30 ilçesinde 30 gün boyunca büyük bir coşkuyla kutlayacak. İlçelerde "Gezici Çocuk Şenliği" ile çocuklar bayram coşkusunu doyasıya yaşayacak, 23 Nisan Salı günü ise Kültürpark büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bayram günü toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. İzmir Doğal Yaşam Parkı ise 6-18 yaş arasındaki ziyaretçilerini 22-28 Nisan tarihlerinde ücretsiz ağırlayacak.


Advertisement