Yıldırım-Rama Ortak Basın Toplantısı - Son Dakika
Politika

Yıldırım-Rama Ortak Basın Toplantısı

Başbakan Binali Yıldırım, "Bir kez daha gördük ki terörün her türlüsü, DAEŞ, PKK ve diğerleri, terörle mücadele konusunda asla ve asla farklı bir tutum izlememek ülkelerin geleceği ve güvenliği için hayati öneme sahip. İyi terör kötü, terör örgütü olmaz. Terör örgütlerinin tek bir amacı var öldürmek ve onlara verilen emirleri yerine getirmek.

29.06.2016 21:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, "Bir kez daha gördük ki terörün her türlüsü, DAEŞ, PKK ve diğerleri, terörle mücadele konusunda asla ve asla farklı bir tutum izlememek ülkelerin geleceği ve güvenliği için hayati öneme sahip. İyi terör kötü, terör örgütü olmaz. Terör örgütlerinin tek bir amacı var öldürmek ve onlara verilen emirleri yerine getirmek. Onlar kendilerini bu iş için tayin eden üst akılların taşeronlarıdır." dedi.

Başbakan Yıldırım, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile Çankaya Köşkü'nde düzenlediği ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, davetine icabet ederek Türkiye'yi ziyaret eden Rama ve çalışma arkadaşları ile bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, dün Türkiye'nin bir kez daha hain bir saldırıya maruz kaldığını anımsatan Yıldırım, saldırıda masum, hiçbir şeyden haberi olmayan Türk ve yabancı uyruklu insanların hayatını kaybettiğini, birçok kişinin de yaralandığını söyledi.

Dostu Rama'ya gösterdiği dayanışma ve taziye dileklerinden dolayı teşekkür eden Yıldırım, "Arnavut halkının her zaman iyi ve zor günde yanımızda olduğunu bilmek bizim için büyük bir mutluluk vesilesi. Bir kez daha gördük ki terörün her türlüsü, DAEŞ, PKK ve diğerleri, terörle mücadele konusunda asla ve asla farklı bir tutum izlememek ülkelerin geleceği ve güvenliği için hayati öneme sahip. İyi terör, kötü terör örgütü olmaz. Terör örgütlerinin tek bir amacı var öldürmek ve onlara verilen emirleri yerine getirmek. Onlar kendilerini bu iş için tayin eden üst akılların taşeronlarıdır." diye konuştu.

Yıldırım, Arnavutluk ile köklü ve samimi ilişkilerin olduğunu, Rama ve heyeti ile bugün yapılan görüşmede ikili ilişkilerin tüm alanlarda çok daha genişletilmesi, işbirliğinin derinleştirilmesi, karşılıklı ticaret ve yatırımların daha fazla yapılmasının sağlanmasını görüştüklerini dile getirdi.

Ayrıca büyük altyapı projelerinde Türkiye'nin ve Türk müteahhitlerinin tecrübesinden yararlanılması gibi konuları etraflıca görüştüklerini aktaran Yıldırım, birçok konuda prensip olarak mutabakata vardıklarını bildirdi.

Yıldırım, iki ülke arasındaki serbest ticaret anlaşmasının gelişen şartlara göre güncellenmesi konusunda da mutabık kaldıkları bir hususun öne çıktığını belirterek, "İki ülke arasındaki işbirliği sadece ticari değil. Az önce de söylediğim gibi Türkiye'nin Arnavutluk'taki müteahhitlik hizmetleri 3 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır. Yeni projelerle bu miktarı daha fazla artırma imkanı vardır." değerlendirmesinde bulundu.

İş adamlarının Arnavutluk'ta yeni projelere imza atmaya devam ettiğini belirten Yıldırım, son dönemlerde özellikle enerji sektöründe Türk yatırımcıların daha fazla yer aldığını bildirdi.

Arnavutluk ile Türkiye'nin her bakımdan benzer özelliklere sahip iki ülke olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Kültürlerinin birbirine benzerliği, geleneklerimizin birbirine benzerliği ve halkımızın yaşam tarzının, hayata bakışının birbirine benzerliği daha fazla birlikte iş yapmamızı, daha fazla her iki ülke halkının refahı için çalışmamızı bize bir görev olarak veriyor." diye konuştu.

Yıldırım, bu görevin sorumluluğu ile ellerinden gelen her türlü gayreti göstereceklerinden emin olunmasını isteyerek, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak, Rama'yı ilk resmi konuk olarak ağırlamasının kendisi için unutulmayacak bir hatıra olduğunu kaydetti.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Yıldırım-Rama Ortak Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement