Yıldırım: "Terörle Mücadeleden Doğrudan ve Dolaylı Etkilenen İllere Teşvikler Var" - Son Dakika
Güncel

Yıldırım: "Terörle Mücadeleden Doğrudan ve Dolaylı Etkilenen İllere Teşvikler Var"

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde toplanan Bakanlar Kuruluna verilen arada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

22.08.2016 23:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde toplanan Bakanlar Kuruluna verilen arada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, Güneydoğu'da operasyonların yapıldığı il ve ilçeler başta olmak üzere, terörle mücadeleden doğrudan ve dolaylı etkilenen 20'nin üzerinde ile yönelik ek tedbirlere başvurulduğunu vurguladı.

Amaçlarının buralardaki yatırım açığını kapatmak ve işsizlik oranını düşürmek olduğuna işaret eden Yıldırım, "Hangi alanda? Tarım, ulaştırma, altyapı, enerji, sağlık, turizm ve eğitim alanında. Ayrıca teşvikler var. Teşviklerde de buraya yapılan yatırımların semeresinin görünmesi için mesela fabrika yapılıp, verilecek. Bu fabrikada üretim yapılması için ve burada iş, AŞ sağlanması için ürettikleri ürünlerin satışının değerlendirilmesine imkan veren devletin de özellikle katkı sağlayacağı bir teşvik mekanizması hayata geçirilmiş oluyor." dedi.

"Vatandaşlarımız 'Bizi bunlardan kurtarın' diyor"

Yıldırım, önümüzdeki aydan başlamak üzere 2019'a kadar yatırımların ilaveten teşvik edileceğini, buraya ilave bütçeler ayarlanacağını, belirlenen önceliklere göre yatırımlar yapılacağını ve bölgede cazibe merkezlerinin oluşturulacağını dile getirdi.

Başbakan Yıldırım, yerine göre farklı alanlarda yapılacak yatırımlarla terörün bıraktığı izlerin silineceğini ve böylece bölgede terörün istismarının sona erdirileceğini dile getirdi.

Bölge insanının, Kürt vatandaşların terör örgütünden asla bir beklentisinin olmadığına dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

"Terör örgütü ancak kan, gözyaşı, ızdırap veriyor ve bu ızdırabı bölge insanı artık yaşamak istemiyor. PKK terör örgütü veya onun etkisinden kendini kurtaramayan siyasi uzantıları asla ve asla bölge insanının hiçbir sorununa çözüm üretemedikleri gibi bölge insanının bugün en büyük sorunu haline geldiler. Oradaki vatandaşlarımız 'Bizi bunlardan kurtarın' diyor. Biz de Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak bu sorumluluğu yerine getirmek için bir yandan güvenlik esasına dayalı yurt içinde huzuru, güveni sağlayacak tedbirleri süratle almak... Bir yandan da güneydeki sınırlarımızdan olabilecek sızmaları önleyecek fiziki tedbirleri alıyoruz. Bu tedbirleri de artırarak devam ediyoruz."

Yıldırım: "Terörle Mücadeleden Doğrudan ve Dolaylı Etkilenen İllere Teşvikler Var"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yıldırım: 'Terörle Mücadeleden Doğrudan ve Dolaylı Etkilenen İllere Teşvikler Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement