Yıldız: AK Parti Kurulduğu Günden Bu Yana Seçim Kaybetmedi - Son Dakika
Güncel

Yıldız: AK Parti Kurulduğu Günden Bu Yana Seçim Kaybetmedi

Yıldız: AK Parti Kurulduğu Günden Bu Yana Seçim Kaybetmedi

Kayseri'de Ak Parti'de Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim yasaklarının kaldırılması ve sonuçların açıklanmaya başlamasından itibaren bayram sevinci yaşandı.

01.11.2015 20:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de Ak Parti'de Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim yasaklarının kaldırılması ve sonuçların açıklanmaya başlamasından itibaren bayram sevinci yaşandı. İl Başkanlığında başlayan sevinç gösterileri caddeye taştı. Ak Parti adayı ve eski Bakan Taner Yıldız, "MHP oylarından bize akış oldu. Şunu belirtmek isterim ki vatandaş istikrara oy verdi. Bir konuya daha dikkat çekmek gerekirse, Ak Parti kurulduğu 14 yıldan bu yana hiç seçim kaybetmedi. Bu bir rekordur" dedi.

Ak Parti'nin Kayseri'de Kocasinan ilçesi Atatürk Bulvarındaki 6 katlı binasında seçim sonuçları açıklandığı andan itibaren sevinç gösterileri yapıldı. Milletvekilleri, milletvekili adayları, belediye başkanları ve partinin üst düzey yöneticileri 5. Katta İl Başkanı Cahit Özden'in odasında toplandı. Burada heyecanla sonuçları televizyon ekranlarından izleyenlerin coşkusu, 6'ncı katta bulunan Seçim Koordinasyon Kurulu (SKM) toplantı salonuna yansıdı. Buradaki partililer, Türk Bayrakları ve Ak Parti flamalarıyla  'Recep Tayyip Erdoğan', 'Ak, Ak, Ak' sloganları atarak milletvekili adaylarını alkışlayıp, selfi çektirdi. Partililer daha sonra Atatürk Caddesine inerek, seçim otobüsünden çalınan müzik eşliğinde seçim zaferini kutladı.

AK PARTİ KURULDUĞUNDAN BU YANA SEÇİM KAYBETMEDİ

Ak Parti Kayseri milletvekili ve birinci sıra adayı Mehmet Özhaseki, Ankara'ya genel merkeze yola çıkarken, 2'ncisıra adayı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de rekor bir oy oranına ulaştıklarını, Türkiye genelinde şu ana kadar açıklanan sonuçlara göre Ak Parti'ye tek başına iktidar göründüğünü belirtti. Yıldız, şöyle konuştu:  "Sandıkların yüzde 70'i bu saat itibariyle açılmış durumda. Ak Parti'nin şu anda Kayseri'de görünen oyu yüzde 66 civarında. Bu bizim hedeflediğimiz bir oy oranı. ve hatırlarsanız bizim hedefimiz 2011 seçimlerinde sonuçlarını aşmak. Kampanyaya başladığımız da hedefimiz de buydu. Türkiye geneline gelince, genel resim şunu gösteriyor: MHP'nin önceden söylediğimiz gibi geçişgenliği Ak Parti'ye doğru olmuştur. Bu doğru bir teşhistir. Önceden bundan bahsetmiştik. Kayseri de seçimin herhangi bir kaza, bir bela ve gerginlik olmadan geçmesi Kayseri'ye yakışan olmuştur. Biz bu manada bütün vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Türkiye'de seçimin güvenlik içerisinde yapılıyor olması önemlidir. Vatandaşımızın ülkede güvenlik var mıdır yok mudur sorusunun cevabı, en güzel cevabı 1 Kasım sonucudur. Şu da çok önemlidir. Ak Parti kurulduğu 14 yıldan bu yana hiç bir seçimi kaybetmemiş, hep önde bitirmiştir." - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yıldız: AK Parti Kurulduğu Günden Bu Yana Seçim Kaybetmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement