Yıldız'dan Çatak Programı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Yıldız'dan Çatak Programı Açıklaması

Yıldız\'dan Çatak Programı Açıklaması

Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma (ÇATAK) Programı hakkında açıklamalarda bulundu.

23.09.2016 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma (ÇATAK) Programı hakkında açıklamalarda bulundu.

İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, yaptığı açıklamada, ÇATAK Programı'nda, toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik alanların korunması amaçlanmaktadır. İlimizde 6 yıldır uygulanan ÇATAK programının 2016 yılında daha geniş kapsamlı yürütülmesi için gerekli çalışmaların kış aylarından itibaren devam ediyor" dedi.

Bu amaca yönelik koruma programını tercih eden üreticilere ekonomik yönden de desteklediklerini belirten İl Müdürü Yıldız, "ÇATAK kapsamındaki iller her yıl Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenmekte olup ilimiz de projeden yararlanan iller arasında bulunmaktadır. Proje uygulama alanları İl Komisyonunun kararı ile sorunlu tarım alanlarında iyileştirme olanakları gözetilerek seçilmekte ve üç kategori başlığında çalışmalar sürdürülmektedir. Proje kapsamında 2011 yılında 2 üreticimize bin 425 TL, 2012 yılında 13 üreticimize 8 bin 551 TL, 2013 yılında 28 üreticimize 18 bin 690 TL, 2014 yılında 41 üreticimize 22 bin 357 TL, 2015 yılında 65 üreticimize 151 bin 184 TL destekleme ödemesi yapılan proje uygulamaları, 2016 yılında ikinci ve üçüncü kategori uygulamalarıyla belirlenen alanlarda yürütülmektedir. 2. Kategoride toprak ve su yapısının korunması başlığında, yoğun taşlılık sorununun giderilmesi, drenaj problemlerinin çözümü için açık drenaj sisteminin kurulması ve organik madde miktarının arttırılması amacıyla açık drenaj, taş toplama ve çiftlik gübresi uygulamalarını gerçekleştiren çiftçilerimizin desteklenmesi öngörülmektedir. II. Kategoride destekleme miktarı dekara 60 TL olarak belirlenmiştir. II. Kategori ve III. Kategori uygulanacak alanlarda 02 Mayıs 2016 - 1 Temmuz 2016 tarihleri arasında, başvurular Müdürlüğümüz tarafından alınmıştır. Başvuru yapan çiftçilerimizin başvurularının tebliğe uygunluk durumları İl Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca yerinde incelenmeye devam etmektedir. Komisyon kararını müteakiben üç yıllık sözleşme imzalanmaktadır. Proje kapsamındaki uygulamaları üç yıl boyunca yapacak olan üreticilerimize Çiftçi Kayıt Sistemi Üzerinden destekleme ödemesi yapılacaktır. Bu uygulamaları çiftçimize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda ilimiz genelinde bu uygulamaları çiftçilerimizle el ele verip daha geniş alanlarda gerçekleştireceğiz" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yıldız'dan Çatak Programı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement