Yıldız: Hem Paralel Hem Kiriş Dinliyor - Son Dakika
Güncel

Yıldız: Hem Paralel Hem Kiriş Dinliyor

Yıldız: Hem Paralel Hem Kiriş Dinliyor

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Almanya'nın Türkiye'yi dinlediği yönündeki haberlerle ilgili "Bir yandan paralel dinliyor, bir yandan kiriş dinliyor.

21.08.2014 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) Şahdeniz Projesi'nde yüzde 10'luk hisse artışının finansmanında Vakıfbank ve Türkiye İş Bankası ile 1 milyar dolarlık kredi anlaşması imzalanması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Yıldız, tören sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Almanya'nın Türkiye'yi dinlemeyle iddialarıyla ilgili soru üzerine Yıldız, iddialar doğruysa Almanya'nın bunu izah etmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

"Bizim için 'Çok çalışıyor' diyorlardı ama ben çok dinlendiğimizi anlıyorum bundan. Türkiye yalnızca kendi ülkesinin arz güvenliğiyle alakalı değil, AB ülkelerinin arz güvenliğiyle alakalı doğalgaz problemlerinin çözümünün parçası olmak adına bir çok proje geliştirdi. Bunun karşılığı AB üyeliği diye beklerken, böyle bir noktaya gelinmiş olmasını son derece üzücü ve yanlış bulurum. Biz gücünü şeffaflıktan alan bir ülkeyiz. Bir yandan paralel dinliyor, bir yandan kiriş dinliyor, böyle şey olmaz. Görevimiz gereği stratejik projeler geliştiren ve içinde çok gizli ibareli bir çok toplantıya giren kişileriz. Devlet, hükümet başkanlarıyla ve meslektaşlarımla görüşüyoruz. Bunların hangilerinin ne zaman kamuoyuna açıklanacağına kusura bakmayın da biz karar verelim. O yüzden Almanya'nın böyle bir iş yapmışsa, bu mutlaka izaha muhtaçtır ve bu izahı yapmaları gerektiğini belirtmek isterim."

Yıldız, İran, Irak, Azerbaycan, Türkmenistan ve Rusya'yla ticaret yaptıklarını, bunların gizli olmadığını ifade ederek, "O yüzden hangi bilgileri istiyorlarsa kendileriyle, bütün uluslararası kamuoyuyla paylaşmaya hazırken böyle bir usule yeltenilmiş olmasını son derece yanlış buluyorum" diye konuştu.

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Yıldız: Hem Paralel Hem Kiriş Dinliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement