Yıldız Holding Halka Arz İçin Başvuru Yaptı - Son Dakika
Ekonomi

Yıldız Holding Halka Arz İçin Başvuru Yaptı

Yıldız Holding Halka Arz İçin Başvuru Yaptı

Yıldız Holding'in iştiraki süt ve süt ürünleri üreticisi Ak Gıda sermayesinin yüzde 45'ine kadar olan payların halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu.

13.03.2015 11:45  Güncelleme: 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldız Holding'in en büyük şirketlerinden biri olan Ak Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Ak Gıda), paylarının halka arzı için dün itibariyle Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulundu. Şirketin 2014 yılı itibariyle satış gelirleri 2.040,6 milyon TL olarak gerçekleşti.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SÜT ÜRETİCİSİ

Yıldız Holding ve halka arzda paylarını satacak olan diğer Ak Gıda pay sahipleri, birincil halka arz kapsamında mevcut sermayenin toplam yüzde 45'ine kadar olan paylarını satmayı planlıyor. Ak Gıda, süt işleme kapasitesine göre, Türkiye Süt ve Süt Ürünleri Sektöründe toplam süt kullanımı bakımından Türkiye'nin en büyük üreticisi konumunda.

AÇIKLAMA YAPILDI

Yıldız Holding'den yapılan açıklamada, şirketin satış gelirlerinin 2014'te bir önceki yıla göre yüzde 16.7 artışla 2.04 milyar liraya yükseldiği belirtildi. Yıldız Holding Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, "Ak Gıda, Türkiye çapında kurulu 5 adet üretim tesisi ile günlük 4.000 tonluk çiğ süt işleme kapasitesine sahip. Bu kapasite ile alanında Türkiye'nin en büyük üreticisi konumunda" dedi. Açıklamaya göre Ak Gıda, Yıldız Holding markaları olan İçim ve Dolcia'nın yanı sıra, Mis ve Dost gibi münhasır ve özel markalı ürünler için de süt ve süt ürünleri üretimi gerçekleştiriyor.

GENİŞ ÜRÜN PORTFÖYÜ VE TANINMIŞ MARKALAR

Ak Gıda'nın markalı ve münhasır/ özel markalı kategorilerde 325 stok kaleminden oluşan geniş bir ürün portföyü bulunuyor. Ak Gıda, Yıldız Holding markaları olan İçim ve Dolcia'nın yanı sıra, Mis ve Dost gibi münhasır ve özel markalı ürünler için de süt ve süt ürünleri üretimi gerçekleştiriyor. Ak Gıda, süt, peynir, yoğurt ve tatlı kategorilerini de içeren geniş bir ürün yelpazesini yurtiçinde ve yurtdışında, farklı tüketim alışkanlıklarını karşılamak için modern ve geleneksel kanallar aracılığı ile tüketiciye ulaştırıyor.

'LABNE PAZARININ LİDERİ'

Tütüncü, 2014 yılında 41 ülkeye yapılan ihracattan 84.7 milyon lira gelir elde edildiğini belirterek, "Ak Gıda, Yıldız Holding'in markası olan Ülker ismiyle Suudi Arabistan'da labne pazarının da lideri konumunda" dedi. Türkiye ambalajlı gıda ve içecek sektörünün önemli oranda büyümesinin beklendiğini vurgulayan Tütüncü, büyümenin artan nüfus ve kentleşmenin yarı sıra, süt ürünleri tüketiminde ambalajsızdan, ambalajlıya yönelimden kaynaklanacağını ekledi.

KAZANCI BÜYÜK

Yıldız Holding Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, Ak Gıda'nın satış gelirlerinin 2014 yılında 2013'e kıyasla %16,7'lik bir büyüme gerçekleştirdiğini belirterek, "Şirketin 2014 yılı itibariyle satış gelirleri 2.040,6 milyon TL olarak gerçekleşti. Ak Gıda, Türkiye çapında kurulu 5 adet üretim tesisi ile günlük 4.000 tonluk çiğ süt işleme kapasitesine sahip. Bu kapasite ile alanında Türkiye'nin en büyük üreticisi konumunda. Şirket, 2014 yılında 41 ülkeye gerçekleştirdiği ihraç kayıtlı satışlarla (özellikle Ortadoğu bölgesi) 84,7 milyon TL gelir elde etti. Ak Gıda, Yıldız Holding'in markası olan Ülker ismiyle Suudi Arabistan'da labne pazarının da lideri konumunda" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Yıldız Holding Halka Arz İçin Başvuru Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • tax: Türkiyede borsaya acilan sirketten süphe duyarim niyemi simdi bunlar kar ediyor ya milletin parasini toplasinlar birdaha kolay kar ettiklerini göremezsiniz size kagidi yükseltip diyelim 10 tl den verdiler sonra bir bakmissiniz kagit , 50 kurusa düsmüs 5 sene bekleyin belki size sattigi fiyata gelir ama unutmayin cogunluk hisseyi size sattiktan sonra bir bedelli arkasindan bir tahsisli siz paranizin üzerine artiknsogukmu maden suyumu icersiniz bilemem ama onlar kavyarlarini bogazda yiyip sampanyalarini icerken siz kücük yatirimci sürünürsünüz olmadi onlara SPK denen devlet kurumu yol gösterir. 3 0 Yanıtla
  • GERÇEKLER: Hdp nin kendinin ne olduğu belli mi? bir tarafı akp maşası bir tarafı pkk bir tarafı kominist. bir tarafı ateist ermeni ateist. 2 0 Yanıtla

Advertisement