Yıldız: İktidarımızda, Her Semte Spor Tesisi Yapacağız - Son Dakika
Yerel

Yıldız: İktidarımızda, Her Semte Spor Tesisi Yapacağız

Yıldız: İktidarımızda, Her Semte Spor Tesisi Yapacağız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya 1’nci sıra Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız hem Çöşnük Yardımlaşma Derneği hem de Çöşnük Spor Kulübü’nü ziyaret etti.

20.04.2015 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya 1'nci sıra Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız hem Çöşnük Yardımlaşma Derneği hem de Çöşnük Spor Kulübü'nü ziyaret etti.

Yıldız, MHP iktidarında spora ve sporcuya önem vereceklerini belirterek, her semte spor tesisi yapma sözü verdi.

Malatya 1'nci sıra Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, Çöşnük Yardımlaşma Dernek Başkanı Abdullah Kayagil, Çöşnük Spor Kulüp Başkanı Hasan Ünlü ve üyelerini ziyaret etti. Dernek binası yapılan ziyarette konuşan Çöşnük Spor Kulübü Başkanı Hasan Ünlü, Çöşnük Spor Kulübünü yeni kurduklarını anımsatarak, "Çöşnük Mahallesi'nde hiçbir spor tesisi yok. Kulüp olarak amacımız mahalle gençlerimizi sporla buluşturmak. Bunun için çalışıyoruz. Mahalle esnafı ve sakinleri olarak kendi imkanlarımızla kulübü kurduk. Kendi imkanlarımızla mahalle gençlerini sporla buluşturmak istiyoruz. Fakat Çöşnük Mahallesi'nde sporla ilgili hiçbir yatırım yok. Mahallemizin diğer sıkıntıları da çok. Şuanda 40 yakın lisanslı sporcumuz var. Bize yüzlerce gencimiz spor yapmak istediğini geri çevirmek zorunda kalıyoruz, imkansızlıktan dolayı. Bu anlamda Malatya'daki siyasilerden, bürokratlardan destek bekliyoruz. Spor kulübünün amacına ulaşmasını, daha fazla genci sporla buluşturmak için hem bir Çöşnüklü hem de bir Malatyalı olarak elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Esas amacımızda gelecekte Malatya futboluna, sporuna ve daha ileride de milli takımlara sporcu yetiştirmektir. Bunun için çalışmalarımız devam ediyoruz. MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız'a da ziyaretinden dolayı hem teşekkür ediyor hem de 7 Haziran genel seçimlerin Allah'ın izniyle mecliste görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yıldız, hem Çöşnük Yardımlaşma Derneği hem de Çöşnük Spor Kulübü Başkanları ve yöneticilerini ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Kendisinin de bir sporcu olduğunu anımsatan MHP'li Yıldız, 1991 yılına kadar hem amatör hem de profesyonel futbol oynadığını belirterek, "Hem Ankara'da hem de Malatya'da Ataköy Spor Kulübü'nde futbol oynadım. Ataköy Spor Kulübü'nde futbol oynarken, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanınca Ankara ya transfer oldum. Daha sonra çapraz bağım koptu. O zaman çapraz bağ ameliyatı çok zor bir ameliyattı. Benim de birinci amacım üniversite okumak olduğu için ameliyat olmadım. Dolayısıyla sporun ve sporcunun ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorum" diye konuştu.

Malatya'da amatör spor kulüplerine yeterince ilgi gösterilmediğini belirten Yıldız, onun için Malatyaspor'un bu durumda olduğunu söyledi. Bir zamanlar Malatyaspor birinci ligde 3'nci sıra bitirdiğini hatırlatan Yıldız, şunları kaydetti:

"O zaman yanlış hatırlamıyorsam, Avrupa kupalarına da gitmiştik. O günlerden bu günlere gelindi. Bu sorunun asıl nedeni de yerel yönetimlerin sporla yeterince önem vermemelerinden kaynaklanıyor. Kent planlaması yapılırken spor alanları belirleniyor. Daha sonra oraya spor alanı yapmaktansa belli bir süre sonra orası başka birilerine rant olarak veriliyor. Spor alanları birilerine veriliyor. Oysa Kayseri'de her semtte bir spor tesisi var. Kayseri'de de 2 tane takım üst liglerde oynuyor. Malatya'da spora önem verilmediği için de bu durumdan kurtulamıyor."

Sporcuların aynı zamanda ahlaklı kişiler olduğunu, aynı zamanda da hem vatanına hem de milletine faydalı insanlar demek olduğunu vurgulayan Yıldız, "İşte bunun için de Çöşnük Spor Kulübü olarak yaptığınız iş çok önemlidir. Mahalledeki gençlere bu şekilde sahip çıkmanız çok önemlidir. İnşallah bunun sevabını da alacaksınız" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında spora gereken önemin verileceğini belirten Yıldız, her semtte bir tane spor tesisin olacağını söyledi. "Mahalledeki gençlerinin spor ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tesislerin bulunması gerekiyor ki, sporcu yetiştirilebilsin" diyen Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer spora önem verilmezse, uyuşturucu kullanımın artmasından tutunda tüm kötü alışkanlıkla toplumda yaygınlaşır. Uyuşturucu kullanma yaşı maalesef ortaokula kadar inmiş durumda. Ama sporcu olan bir kişi uyuşturucu kullanmaz. Yemesine, içmesine dikkat eder. Tüm bunları göz önüne aldığımızda, spor kulübü olarak sosyal anlamda da devlete büyük bir katkıda bulunuyorsunuz. İşte bunun için de amatör spor kulüplerinin şimdi gönüllülük esasına göre yaptığı işler teşvik edilmiş olacak. Devlet spor tesislerini yapacak. Daha sonra da tesislerin kullanımı tüm vatandaşların hizmetine sunacak. Milliyetçi hareket için gençlik çok önemli. Onun için de spora çok önem verilecek. Gençlik bu milletin, devletin geleceğidir. Bizler de devlet ve millet sevdalıları olarak geleceğimizi ve gençlerimizi çok önemsiyoruz. Onun için de gençlere verilebilecek her türlü hizmetin devlet eliyle yapılmasından yanayız. Özellikle de başarılı olan sporculara, iş imkanları da sağlayacağız. Burada Çöşnük Spor Kulübü'nde oynayan ve başarılı olan bir sporcuya devlet 'tamam sen sporda başarılı oldun. Sana şu işi de veriyorum. Evine de rahatlıkla ekmek götür' diyecek. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak hem sporun hem de sporcunun ne kadar önemli olduğunun farkındayız. ve bunun için de devlet olarak her türlü çalışmanın yapılması için gayret içinde olacağız."

Öte yandan MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız 44 Malatyaspor Kulübü'nün 3 yıl kulüp başkanlığı yaptığını kaydederek, "Dolayısıyla sizlerin bu işleri ne kadar büyük sıkıntılar içinde yaptığınızı da biliyorum. Çünkü Sıtmapınarı Spor Kulübünü yönetirken tüm masrafları kendim karşılıyordum. Bunun için de sizlere her türlü desteği verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü başta gençler olmak üzere millet ve vatandaş için güzel bir çalışma yapıyorsunuz. Bizim üzerimize de ne tür görev düşerse yapmaya hazırız" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra Çöşnük Spor Kulübü Başkanı ve Yardımlaşma Dernek Başkanı MHP Malatya 1'nci sıra milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız'a Çöşnük spor Kulübü'nün flamasını hediye ederek, hatıra fotoğrafı çektiler. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yıldız: İktidarımızda, Her Semte Spor Tesisi Yapacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement