Yıldız Kadınlar Türkiye Şampiyonası Başladı - Son Dakika
Spor

Yıldız Kadınlar Türkiye Şampiyonası Başladı

Yıldız Kadınlar Türkiye Şampiyonası Başladı

Alanya'da 16 takımın katıldığı Yıldız Kadınlar Basketbol Türkiye Şampiyonası başladı.

06.05.2014 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Alanya Belediyesinin desteğiyle yapılan Yıldız Kadınlar Türkiye Şampiyonası Atatürk Spor Salonu ve 75 Yüzyıl Spor Salonu'nda başladı. Altı gün boyunca devam edecek müsabakalara 16 takım katılıyor.

Dört gruptan oluşan şampiyonada A grubunda Galatasaray, Beşiktaş, Karaoğluyapı Buca Spor Kulübü, İstanbul Üniversitesi Spor Kulübü, B grubunda İstanbul D.S.İ., Nesibe Aydın Spor Kulübü, Çankaya Üniversitesi Spor Kulübü, Mülkiye Spor Kulübü, C grubunda Konak Belediyesi Spor Kulübü, Kocaeli Spor Kulübü, Adana Botaş, Turgutlu Belediyesi Spor Kulübü D grubunda ise Ceyhan Spor Kulübü, Fenerbahçe, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi Spor Kulübü yer alıyor.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 Mayıs'a kadar sürecek şampiyonanın ülke milli takımının altyapısını oluşturması anlamında önemli olduğunu söyledi. Türkiye'nin en iyi 16 takımının şampiyonada yer aldığını ifade eden Tamrak, "Gruplarında ilk ikiye girenler daha sonra diğer grubun ilk ikisiyle çapraz eşleşme şeklinde karşılaşacak. 11 Mayıs'ta da finallerle birlikte ödüller verilecek" dedi. Tamrak, şampiyonanın ülke basketbol sporunun altyapısını oluşturması anlamında da önemli olduğunu belirtti.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Yıldız Kadınlar Türkiye Şampiyonası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement