Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bedri Gençer Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bedri Gençer Açıklaması

Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bedri Gençer Açıklaması

Kayseri Düşünce Okulu tarafından, ‘İslam Dünyasında Bid’at ve Modernizm’ konulu söyleşi yapıldı.

12.12.2014 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Düşünce Okulu tarafından, 'İslam Dünyasında Bid'at ve Modernizm' konulu söyleşi yapıldı. Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bedri Gençer, "Yahudilik ve Hristiyanlık yozlaşmıştır. İslam orjinalliğini korumaktadır" dedi.

Kadir Has Kongre Merkezi Erciyes salonunda düzenlenen söyleşiye, Kayseri Ticaret Odası Başkanvekili ve Kayseri Düşünce Okulu Genel Koordinatörü Ferhat Akmermer, Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bedri Gençer ve Kayseri Düşünce Okulu üyeleri katıldı. Söyleşide konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bedri Gençer, "Özellikle İslam dünyasında küresel bid'at başlığımızın seçilmesi anlamlı. Orada modernleşmenin karşılığı olarak bid'at kavramını kullanıyoruz. Bid'at kavramı özellikle az çok belli nesillerin üzerinde olanların aşina olduğu bir kavram. Özellikle de ilahiyatçıların aşina olduğu bir kavram" dedi.

Yeni nesillerin İslami kelimelerin anlamlarını bilmediğini belirten Gençer, "Yeni nesillerin artık bilmediği bir kavram haline geldi. Bid'at malum sünnetin zıttı. Sünnet ve bid'at diyoruz. Bid'atın ne olduğunu öğrenmek için sünnetin ne olduğunu öğrenmek önemli. İslam dünyasının modernleşmesinin püf noktası aslında sünnet ve bid'at geriliminde düğümleniyor. İslama özgün bir dinin yapısı ve kavramı yoktur. Bu kavramların hepsi İbrahim'i dinler dediğimiz Hristiyanlık, Yahudilik ve İslam da ortak bir mantığa dayanır. Yahudilik ve Hristiyanlık yozlaşmıştır. İslam orjinalliğini korumaktadır" diye konuştu.

Kayseri Ticaret Odası Başkanvekili ve Kayseri Düşünce Okulu Genel Koordinatörü Ferhat Akmermer ise, "Kayseri Düşünce Okulu 2014 yılı içerisinde 7 Kayseri sevdalısı arkadaşımız ile oluşturduğumuz Kayserinin entelektüel bakış açısına bir derinlik getirecek sosyal, kültürel, ekonomik anlamda bir derinlik getirecek. En az ayda bir etkinlik yaparak Kayserinin sosyal, kültürel ve ekonomisine katkı sağlamayı düşünüyoruz. İnşallah önümüzdeki aydan itibaren programlarımızın arkası kesilmeden önemli konu başlıklarını içerik halinde rapor olarak oluşturup Kayseri kamuoyu ile Türkiye kamuoyu ile paylaşacağız" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bedri Gençer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement