Yılın Basın Fotoğrafları" Ödülleri Sahiplerine Verildi - Son Dakika
Güncel

Yılın Basın Fotoğrafları" Ödülleri Sahiplerine Verildi

Türkiye Foto Muhabirleri Derneğinin düzenlediği "Yılın Basın Fotoğrafları 2014" yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı Anadolu Ajansı muhabir ve foto muhabirleri, Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması'nda 5 ödüle layık görüldü.

14.06.2014 22:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin (TFMD) düzenlediği "Yılın Basın Fotoğrafları 2014" yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı.

Akatlar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan TFMD Başkanı Rıza Özel, foto muhabirliğinin zor bir meslek olduğunu anlatarak, dünyanın birçok yerinde çok zor şartlar altında çalıştıklarını dile getirdi. Gazetecilerin sosyal haklar konusunda sıkıntılar yaşadığına değinen Özel, sendikasızlığın en büyük problemleri olduğunu söyledi.

Özel, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bizler yarına, gelecek nesillere yaşananları en doğru şekilde aktarmaya çalışıyoruz. Fotoğraflar tarihi belgelerdir ve en doğru şekilde aktarılmalıdır. Çektiğimiz fotoğraflar kimi zaman da insanları rahatsız edebiliyor. Fakat biz var olanı en doğru şekilde aktarmakla görevliyiz."

"Yılın Basın Fotoğrafları"na 2013'ten 4 bin 381 kare katılırken, özel, jürinin 11 saatlik değerlendirmesi sonucunda, 6 kategoride 22 fotoğraf ve 4 seri ödül aldı.

Yarışma jürisi ise, VII Fotoğraf Ajansı Kurucusu, Christopher Morris, İZTV Genel Yayın Yönetmeni-Foto Muhabiri Coşkun Aral, DEPO Photos Yayın Yönetmeni Abdurrahman Antakyalı, TSYD Genel Başkanı Naci Arkan, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Sabah Gazetesi Fotoğraf Editörü Kutup Dalgakıran, TFMD Onursal Başkanı Bülent Hiçyılmaz, Hürriyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Sebati Karakurt, Vatan Gazetesi Ekler Fotoğraf Editörü Burak Kara, Associated Press Türkiye Fotoğraf Editörü Burhan Özbilici, Habertürk Gazetesi'nin Eski Fotoğraf Editörü Fatih Sarıbaş, Anadolu Ajansı Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, Akşam Gazetesi Eski Fotoğraf Editörü-Foto Muhabiri Mustafa Seven, Zaman Gazetesi Fotoğraf Editörü Selahattin Sevi, Milliyet Gazetesi'nin Eski Fotoğraf Editörü-Foto Muhabiri Yurttaş Tümer, Eski TFMD Başkanı-Habertürk Gazetesi Foto Muhabiri Ateş Tümer'den oluştu.

"Kırmızılı Kadın" yılın fotoğrafı

Gezi Parkı odaklı olaylarda simge olduğu gerekçesiyle Reuters foto muhabiri Osman Örsal'ın çektiği "Kırmızılı Kadın" karesi "Yılın Basın Fotoğrafı" ödülüne layık görüldü.

Anadolu Ajansı'na 5 ödül birden

Yarışmada, Anadolu Ajansı muhabir ve foto muhabirlerinin çekmiş oldukları fotoğraflar 4 dalda, 5 ödül aldı.

Yarışmada Anadolu Ajansı foto muhabiri Ali İhsan Öztürk'ün Van'daki Muradiye Şelalesi fotoğrafı da Jüri Özel Ödülü'ne; Özgür Ayaydın'ın, nesli tükendiği sanılan Anadolu Leoparı'nın, Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'ne bağlı Solmaz Köyü yakınlarında bir çoban tarafından öldürülmesini konu edinen fotoğrafı TUKÇEV Çevre fotoğrafı ikinciliğine; Berk Özkan'ın Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Gençlerbirliği karşılaşmasında Galatasaraylı Umut Bulut ve rakibi kaleci Ramazan Köse'nin mücadelesi, "Yılın Spor Fotoğrafı İkinciliğine"; Volkan Furuncu'nun Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ı, Sincan Cezaevi'nden tahliye edilmesinin ardından evinde oğlu Deniz'in karşılaması "Yılın Siyaset Fotoğrafı Birinciliğine"; Aykut Ünlüpınar'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Rize'de Ziraat Botanik Çay Bahçesi'nde yöresel kıyafetli kadınlarla birlikte çay topladığı fotoğrafı da "Yılın Siyaset Fotoğrafı İkinciliğine" layık görüldü.

Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da katıldı.

Yarışmada ödül alanlar isimler şöyle:

Yılın Basın Fotoğrafı:

Osman Örsal (Reuters)

Jüri Özel Ödülü:

Ali İhsan Öztürk (Anadolu Ajansı)

Yılın Haber Fotoğrafı Birincisi:

Osman Örsal (Reuters)

Yılın Haber Fotoğrafı İkincisi:

Mehmet Ali Poyraz (Zaman Gazetesi)

Yılın Haber Fotoğrafı Üçüncüsü:

Bülent Kılıç (AFP)

TUKÇEV Çevre Fotoğrafı Birincisi:

Kürşat Bayhan (Zaman Gazetesi)

TUKÇEV Çevre Fotoğrafı İkincisi:

Özgür Ayaydın (Anadolu Ajansı)

TUKÇEV Çevre Fotoğrafı Üçüncüsü:

Celil Kırnapçı (Zaman Gazetesi)

Yılın Spor Fotoğrafı Birincisi:

Sedat Yılmaz (Habertürk Gazetesi)

Yılın Spor Fotoğrafı İkincisi:

Berk Özkan (Anadolu Ajansı)

Yılın Spor Fotoğrafı Üçüncüsü:

Mehmet Topaloğlu (İHA)

Yılın Siyaset Fotoğrafı Birincisi:

Volkan Furuncu (Anadolu Ajansı)

Yılın Siyaset Fotoğrafı İkincisi:

Aykut Ünlüpınar (Anadolu Ajansı)

Yılın Siyaset  Fotoğrafı Üçüncüsü:

Mevlüt Karabulut (Zaman Gazetesi)

AB Yolunda Türkiye Birincisi:

İsa Şimşek (Zaman Gazetesi)

AB Yolunda Türkiye İkincisi:

Hüseyin Sarı (Zaman Gazetesi)

AB Yolunda Türkiye Üçüncüsü:

İsa Şimşek (Zaman Gazetesi)

Yılın Serbest Fotoğrafı Birincisi:

Mehmet Ali Poyraz (Zaman Gazetesi)

Yılın Serbest Fotoğrafı İkincisi:

Mehmet Ali Poyraz (Zaman Gazetesi)

Yılın Serbest Fotoğrafı Üçüncüsü:

Hüseyin Sarı ( Zaman Gazetesi)

Mustafa Pekcan Özel Ödülü:

Uğur Can (DHA)

Rafet Hüner Özel Ödülü:

Emin Özmen (Agence Le Journal)

TFMD Özel Ödülü:

Murat Şengül (Sabah Gazetesi)

Yılın Foto Röportajı Birincisi:

Bülent Kılıç (AFP)

Yılın Foto Röportajı İkincisi:

Mehmet Ali Poyraz (Zaman Gazetesi)

Yılın Foto Röportajı Üçüncüsü:

Mehmet Ali Poyraz (Zaman Gazetesi)

Sebahattin Yılmaz - Cem Emir Özel Ödülü:

Kürşat Bayhan  - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yılın Basın Fotoğrafları' Ödülleri Sahiplerine Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı
    15:05 Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı

    Malatya'da yabancı uyruklu bir şahıs, kendisini doktor olarak tanıtarak yabancı uyruklu kişileri muayene ederken suçüstü yakalandı. Operasyonda sahte doktorun evinde yapılan aramalarda çeşitli tıbbi malzemeler ve ilaçlar ile büyük miktarda para ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Murat Kurum, İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40 kilometre uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacak
    15:05 Murat Kurum, İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40 kilometre uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacak

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40 kilometre uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacaklarını açıkladı. Kurum, ayrıca trafik sorununu çözmek, konut ihtiyacını karşılamak ve diğer acil ihtiyaçları gidermek için ilk 6 ay ve 1 yıllık acil eylem planını duyurdu.

  • Tokat'ın Bağtaşı köyü yeniden belde statüsüne kavuştu
    15:03 Tokat'ın Bağtaşı köyü yeniden belde statüsüne kavuştu

    Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Bağtaşı köyü, hukuki süreç sonucunda belde statüsüne geri döndü. Nüfusunun az olması nedeniyle 2014'te belde statüsünü kaybeden köy, muhtar Mustafa Karadağ tarafından başlatılan hukuki süreç sonucunda tekrar belde statüsüne kavuştu. Yeniden belde statüsüne kavuşan Bağtaşı'da geçici belediye başkanı olarak Almus Kaymakamı Emre Çömen görevlendirildi.

  • Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    15:03 Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Gaziantep Ticaret Odası'nın Mart ayı olağan meclis toplantısı, geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda, ticari hayatı etkileyen sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz
    15:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Bursa'nın tarihi ve ekonomik önemine vurgu yaparak, Türkiye Yüzyılı'na Bursa ile hazırlandıklarını belirtti. Erdoğan, Bursa'nın emeğin, alın terinin, üretimin şehri olduğunu ifade etti.

  • A Milli Kadın Futbol Takımı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu açıklandı
    15:02 A Milli Kadın Futbol Takımı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu açıklandı

    A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'ta oynayacağı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu ve programı açıklandı.

  • Marmara Denizi'nde kimliği belirsiz ceset bulundu
    14:59 Marmara Denizi'nde kimliği belirsiz ceset bulundu

    Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Dutlimanı bölgesinde denizin üzerinde ceset gören bir vatandaşın haber vermesi üzerine, Marmara Denizi'nde kimliği belirsiz erkek cesedi bulundu. Cesedin önceki günlerde batan bir geminin mürettebatına ait olabileceği iddia ediliyor. Cenaze Bursa Adli Tıp Merkezi'ne kaldırılırken soruşturma devam ediyor.

  • Çorum'da öğrenci servisi ile otomobilin çarpıştığı kazada 15'i öğrenci 16 kişi yaralandı
    14:59 Çorum'da öğrenci servisi ile otomobilin çarpıştığı kazada 15'i öğrenci 16 kişi yaralandı

    Çorum'un Gülabibey Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, Şükriye Ç. idaresindeki otomobil ile öğrenci servis minibüsü çarpıştı. Kazada, 15'i öğrenci olmak üzere toplam 16 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtildi.


Advertisement