Yılın Gazetecileri Yarışması'nda İha'ya Ödül - Son Dakika
Güncel

Yılın Gazetecileri Yarışması'nda İha'ya Ödül

Yılın Gazetecileri Yarışması\'nda İha\'ya Ödül

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin (GGC) her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘Yılın başarılı gazetecileri’ yarışmasında İhlas Haber Ajansı (İHA) Diyarbakır muhabiri Burak Emek, ölümü göze alarak çektiği ‘Diyarbakır karıştı: Ölü ve yaralılar var’ görüntüsü ile mansiyon ödülüne layık görüldü.

22.10.2015 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin (GGC) her yıl geleneksel olarak düzenlediği 'Yılın başarılı gazetecileri' yarışmasında İhlas Haber Ajansı (İHA) Diyarbakır muhabiri Burak Emek, ölümü göze alarak çektiği 'Diyarbakır karıştı: Ölü ve yaralılar var' görüntüsü ile mansiyon ödülüne layık görüldü.

GGC'nin her yıl düzenlediği 'Yılın başarılı gazetecileri' yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Bir otelde düzenlenen ödül törenine Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Baro Başkanı Tahir Elçi, DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, STK temsilcileri, AK Parti Diyarbakır milletvekili adayları, CHP Diyarbakır milletvekili adayları, gazeteciler ve davetliler katıldı.

Program GGC Başkanı Veysi İpek'in açılış konuşmasıyla başladı. İpek, kimi yerde örgütlerin, kimi yerde suça sürüklenmiş çocukların, kimi yerde güvenlik güçlerinin baskısı nedeni ile görevlerini yerine getirmenin engellendiğini belirterek, "Unutulmamalı ki gazetecilerin görevi kamuoyunu bilgilendirmek, yaşanan olumlu veya olumsuz olayları topluma olduğu gibi aktarmaktır" dedi.

SİLVAN'DA GAZETECİNİN ALNINA SİLAH DAYAYAN POLİSE SORUŞTURMA

Daha sonra konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, basının özgür olmadığı bir ülkede, düşünce, ifade özgürlüğünün olmadığı bir ülkede hiçbir özgürlükten bahsedilemeyeceğini söyledi. Kışanak, şu ifadelerde bulundu:

"Gazeteci arkadaşlarımızın hiçbir engelle karşılaşmadan, görevini yapabilmesi lazım. Fakat bunlar içerisinde beni bir gazeteci olarak en çok üzen tablonun Silvan'da yaşanan bir gazetecinin şakağına silah dayanması tablosunun olduğunu ifade etmek istiyorum. Üzülerek öğrendik ki, bu olayın üzerinden zaman geçmesine rağmen, hala bu görevli görevindedir ve hala bir takibat yapılmamış, hala görevinden geçici olarak da el çektirilerek yargının önü açılmamıştır."

Kışanak'ın ardından kürsüye çıkan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy da gazetecilik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu belirterek, gazetecilerin halkın haber alma özgürlüğünün gerçekleşmesinde, haberin halka ulaşmasında basınımız önemli bir görev yürüttüğünü kaydetti. Aksoy, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu ve terörle mücadelede de hukuk devleti kurallarına uygun bir şekilde davrandığını anlatarak, "Belediye başkanımız Silvan ile ilgili örnek verdi, buradaki arkadaşımız ile ilgili soruşturma açtık ve soruşturma sonucuna göre gereği neyse yapılacaktır. Orada o arkadaşımızın davranışını kabul etmemiz doğru değil onun gereğini biz zaten yapıyoruz" dedi.

İHA MUHABİRİ EMEK'E ÖDÜL

Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi. İHA Diyarbakır muhabiri Burak Emek, 9 Haziran 2015'te Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'a düzenlenen silahlı saldırı sonrası olay yerine giderek görüntü çekmek istemiş, bir grup tarafından darp edilmişti. Olay yerinde ölümü göze alarak kayıt almaya devam eden Emek, 'Diyarbakır karıştı: Ölü ve yaralılar var' görüntüsü ile GGC tarafından mansiyon ödülüne layık görüldü. Emek'e ödülünü Habertürk gazetesi köşe yazarı Muharrem Sarıkaya verdi.

Aldığı ödül ile ilgili açıklamalarda bulunan Emek, "Aytaç Baran suikastında olay yerine gittim. Burada görüntü almak isterken bir grup tarafından darp edildim. Ayağıma aldığım darbe nedeni ile yaklaşık 1 ay yürüyemedim. Saldırıya rağmen kamuoyunun doğru bilgi alması amacı ile kayıt almaya devam ettim. Ödül aldığım için çok mutluyum. Ödülü İHA adına alıyorum" dedi.

Gecede ödül alanlar şöyle:

"Haber (gazete) dalında Doğan Haber Ajansı'ndan Felat Bozarslan - "Savcı Bey Onlar Çocuk" haberi ile birincilik, Atlas dergisinden Selim Kaya - "Yaban Karacadağ" haberi ile mansiyon. Fotoğraf dalında Habertürk gazetesinden Ahmet Yukuş - "HDP Mitingine Bombalı Saldırı" fotoğrafıyla birincilik, Özgür Haber Gazetesi'nden Sertaç Kayar "Anlamlı diyalog: Oğlum sizin için de barış" fotoğrafı ile mansiyon. Röportaj (Özel Haber) dalında Batman Çağdaş gazetesinden Arif Aslan - Minderlerde tuş fırtınası estirdik haberi ile birincilik. Gazete sayfa düzeni dalında Batman gazetesi. TV haber dalında Doğan Haber Ajansı Silvan muhabiri Ergün Yılmaz - "Gelirsem Oraya Oynatırım seni" haberiyle birincilik, ARD Alman TV'den Meyser Tuncay - "Ezidilerin Türkiye'ye Kaçışı" haberi ile mansiyon. Görüntü dalında Gali Kurdistan TV'den Rojhat Doğru - "6-7 Ekim Kobane Olayları Diyarbakır" görüntüleriyle birincilik, İhlas Haber Ajansı'ndan Burak Emek - "Diyarbakır karıştı, ölü ve yaralılar var" görüntüleriyle mansiyon. Kürtçe haber dalında Kurdsat News TV'den Ferat Memedoğlu - "Gele sivil lı ber sinor te kuştın" haberiyle birincilik, WAAR TV'den Remzi Burulday - "Rewşa Awareyan Kobane" haberi ile mansiyon. Radyo dalında TRT GAP Radyosu'ndan İbrahim Özelmiş, Devrim Yiğit ve Gülistan Fırat'ın hazırladığı, Engin Ülsen'in sunduğu - "Yöremizden" programı ile birincilik ödülüne layık görüldü. Ayrıca Jüri, Jüri Özel Ödülü'nü, Kobani'deki savaştan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine sığınan 240 bin kişi civarındaki sığınmacılara ev sahipliği yapıp misafirperverlik örneği gösteren Suruç ilçesi halkına layık gördü. Avrupa Birliği ülkeleri toplamda 125 bin mülteci alamazken sadece Suruç'ta 240 bin sığınmacının misafir edilmesi taktir edilmiştir."

Törende, geceye katkılarından dolayı Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil ve Memorial Hastanesi'ne plaket verildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yılın Gazetecileri Yarışması'nda İha'ya Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement