Yıllar Sonra Kimsesizler Mezarlığında Bulduğu Eşinin Cenazesini Memleketine Getirdi - Son Dakika
Güncel

Yıllar Sonra Kimsesizler Mezarlığında Bulduğu Eşinin Cenazesini Memleketine Getirdi

Yıllar Sonra Kimsesizler Mezarlığında Bulduğu Eşinin Cenazesini Memleketine Getirdi

17 AĞUSTOS Marmara Depremi'nde Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde göçüğün altından ağır yaralı çıkardığı eşi Fatma Özden'den ambulansa koyduktan sonra bir daha haber alamayan Ahmet Özden, 15 yıl sonra İstanbul Kilyos'taki kimsesizler mezarlığında eşinin mezarını buldu.

20.08.2015 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

17 AĞUSTOS Marmara Depremi'nde Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde göçüğün altından ağır yaralı çıkardığı eşi Fatma Özden'den ambulansa koyduktan sonra bir daha haber alamayan Ahmet Özden, 15 yıl sonra İstanbul Kilyos'taki kimsesizler mezarlığında eşinin mezarını buldu. Özden, buradan aldığı eşinin cenazesini memleketi Sinop'un Boyabat İlçesi'nde getirerek toprağa verdi.

Marmara Depremi'nde göcük altından çıkardığı eşi Fatma Özden'i ambulansa koyduktan sonra bir daha haber alamayan 5 çocuk babası Ahmet Özden, 15 yıl boyunca bıkmadan usanmadan sürdürdüğü arama çalışmalarının ardından eşinin Kilyos'taki kimsesizler mezarlığında mezarına ulaştı. Yaklaşık 9 aydır cenazeyi bürokratik işlemler ve parasızlıktan dolayı alamayan Özden'e, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, sahip çıktı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşen milletvekili Hürriyet, cenazenin kısa sürede mezardan çıkartılması için Özden'e yardım etti.

Ahmet Özden, mezardan çıkartılarak cenaze aracına konulan eşi Fatma Özden'i defnetmek için bugün memleketi Sinop'un Boyabat İlçesi'ne getirdi. Boyabat Devlet Hastanesi morgunda bekletilen cenazenin evrakları gecikince defin işlemine izin verilmedi. DNA tespit ve defin işlemi için gerekli evrakların ulaşması üzerine savcılık tarafından cenazenin defnine izin verildi. Hastane morgundan alınan cenaze Boyabat'ın Sarı Ağaç Çayı Köyü'ne götürüldü.

Cenaze törenine Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, akraba ve komşuları da katıldı. Cenazeden sonra konuşan Ahmet Özden, "Şuanda çok mutlu oldum. Bu yolda bana destek olan bütün bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Allah hiç kimseye böyle bir acı vermesin. Kimsenin yuvasını dağıtmasın. Çok şükür şimdi mutluyum. Memleketime getirdim, evine getirdim, gömdüm. Sabah cenazeyi getirince bazı evrak pürüzleri çıktı o sebepten çok üzülmüştüm. Ama sağolsun Boyabat Kaymakamı ve savcıları ilgilendi benimle. Sorunu kısa sürede hallettik. Çok mutluyum naşı çocuklarımızın yanına getirdik. Yıllar sonra eşimi buldum ve getirdim. Annesi ve babasının yanına gömdüm, şimdi huzurluyum" dedi. - Sinop

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yıllar Sonra Kimsesizler Mezarlığında Bulduğu Eşinin Cenazesini Memleketine Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement