Yıllardır Tedavi Ettiği Hastalığa Yenik Düştü - Son Dakika
Güncel

Yıllardır Tedavi Ettiği Hastalığa Yenik Düştü

Yıllardır Tedavi Ettiği Hastalığa Yenik Düştü

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rahmi Hatipoğlu, yıllardır tedavi ettiği hastalığa yenik düştü.

02.05.2014 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rahmi Hatipoğlu, yıllardır tedavi ettiği hastalığa yenik düştü. Kalın bağırsağında oluşan tümör için ameliyata giren Hatipoğlu, operasyon öncesi aldığı bir ilacın alerjik reaksiyon göstermesi sonucu hayatını kaybetti.

Onlarca yıl Edirne'de aynı hastalıktan çok kişiyi tedavi eden 52 yaşındaki Prof. Dr. Ahmet Rahmi Hatipoğlu, kalın bağırsağında oluşan tümör için İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alındı. Trakya Üniversitesi'nde yüzlerce kanser hastasını ameliyat ederek sağlığına kavuşturan Hatippğlu, ameliyat öncesi aldığı bir ilacın alerjik reaksiyon göstermesi sonucu hayatını kaybetti.

Sevenlerini yasa boğan Hatipoğlu için Edirne Eski Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, cenaze öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Rektör Yörük, Hatipoğlu'nun ameliyata başlamadan alınan bir ilacın reaksiyon göstermesiyle çarşamba akşamı yoğun bakıma kaldırıldığını, aynı günün gecesi vefat ettiğini söyledi. İstanbul üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde ameliyatın gerçekleşeceğini kaydeden Yörük, "Kalın bağırsağında küçük bir şey olduğunu dile getirerek planlanmış bir ameliyatı vardı. Daha ameliyata başlamadan anestezi sürecinde reaksiyon gerçekleşmiş. Her ilaç kişilere reaksiyon gösterebilir. Hangi ilacın reaksiyon gösterdiğini şu an acımızdan dolayı henüz öğrenmedik. Kendisinin de uzmanlık alanıydı. Az görülen bir tümör tespit edilmiş, spesifik bir tedavi İstanbul'da planlanmıştı. Yaşananlar sonrası bu üzücü olay meydana geldi. Hepimizin başı sağ olsun. Çok ağır bir bölüm, kendi akademik kariyerini geri planda bırakarak hep hizmet etti. Başkalarına hizmet etmeyi hep kendi önceliğiydi. Geçen yıl profesörlüğünü almıştı, yaptığı hizmetlerin yanında derslerde de sevilen bir hocaydı" dedi.

Prof. Dr. Ahmet Rahmi Hatipoğlu, Eski Camii'de kılınan cenaze namazının ardından yeni yapılan şehir mezarlığında toprağa verildi. Hatipoğlu'nun cenaze törenine daha önce bağırsak kanseri ameliyatını yaptığı eski hastaları da katıldı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yıllardır Tedavi Ettiği Hastalığa Yenik Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement