Yıllarını Geçirdiği Tarihi Tren Garından Ayrılamadı - Son Dakika
Güncel

Yıllarını Geçirdiği Tarihi Tren Garından Ayrılamadı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollarından (TCDD) emekli olduktan sonra Karkamış İstasyonu'ndaki lojmanda oturmaya devam eden Mehmet Duygulu (89), mesleğine olan özlemini gezdiği vagonların arasında gideriyor.

08.09.2015 11:43  Güncelleme: 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollarından (TCDD) emekli olduktan sonra Karkamış İstasyonu'ndaki lojmanda oturmaya devam eden Mehmet Duygulu (89), mesleğine olan özlemini gezdiği vagonların arasında gideriyor.

Yıllarını geçirdiği gardan ayrılamıyor- Gaziantep'te TCDD'de bünyesinde tren şefliği yapan ve 35 yıl sonra emekliye ayrılan 89 yaşındaki Mehmet Duygulu, mesleğine özlemini tarihi Karkamış Garı'nda gideriyor- Duygulu: - "Garda yüzlerce insanın hikayesine tanıklık ettim. Emekliye ayrıldıktan sonra da hayatımın bir parçası olan trenlerden ve istasyondan kopamadım" ENSAR ÖZDEMİR - RIDVAN KORKULUTAŞ - Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollarından (TCDD) emekli olduktan sonra Karkamış İstasyonu'ndaki lojmanda eşiyle oturmaya devam eden eski tren şefi Mehmet Duygulu, mesleğine özlemini vagonların arasında gezerek gideriyor.Uzun yıllar tren şefi olarak çalıştığı kurumdan 1990 yılında emekli olan 5 çocuk babası 89 yaşındaki Duygulu, Karkamış İstasyonu'ndaki lojmanda eşi Ayşe Duygulu ile yaşıyor. Yıllarca severek yaptığı mesleğinden ve trenlerden uzak kalmamak için TCDD'ye ait lojmanda kira vererek kalmaya devam eden Duygulu, her sabah tarihi Karkamış Garı'nda gezerek anılarını tazeliyor.Duygulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarının ısrarına rağmen gardan kopamadığını söyledi. Çalıştığı dönemde istasyonda birçok hayat hikayesine tanıklık ettiğini ifade eden Duygulu, şunları belirtti: "Gaziantepli çiftçi bir aileden geliyorum. Genç yaşlarda girdiğim demir yolu ailesinde 35 yıl çalıştım. Karkamış İstasyonu'ndan 1990 yılında tren şefi olarak emekliye ayrıldım. Bu hat, İstanbul'dan Bağdat'a kadar uzanıyor. Garda yüzlerce insanın hikayesine tanıklık ettim. Emekliye ayrıldıktan sonra da hayatımın bir parçası olan trenlerden ve istasyondan kopamadım. Lojmana aylık 100 lira kira vererek burada kalmaya devam ediyoruz."Duygulu, mesleğinin tutkuya dönüştüğünü, yıllarını geçirdiği lojmanda yaşamaya devam ettiklerini, eşinin de her sabah "işe gider gibi" kendisini evden uğurladığını dile getirdi. - "Tren sesini özledim"Mesleğe özlemini vagonlar arasında gezinerek gidermeye çalıştığını ancak Karkamış İstasyonu'na Suriye'deki iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana sefer düzenlenmediğini anlatan Duygulu, "Yıllardır güne tren sesiyle başlıyor, tren sesiyle günü bitiriyorduk. Suriye'deki malum olaylar nedeniyle seferler yapılamıyor. Şimdilerde ise burası tamamen sessiz. Garın eski günlerine dönmesini diliyorum çünkü tren sesini özledim" diye konuştu.TCDD yetkilileri, lojmanın öncelikli olarak personele verildiğini, Duygulu'nun da emekliğinin ardından belirlenen kira karşılığı lojmanda kaldığını belirtti.

Yıllarını Geçirdiği Tarihi Tren Garından Ayrılamadı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yıllarını Geçirdiği Tarihi Tren Garından Ayrılamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement