Yılmaz; Erzurum Ekonomisi Tarım ve Hayvancılık Projeleri ile Şaha Kalkar - Son Dakika
Yerel

Yılmaz; Erzurum Ekonomisi Tarım ve Hayvancılık Projeleri ile Şaha Kalkar

Yılmaz; Erzurum Ekonomisi Tarım ve Hayvancılık Projeleri ile Şaha Kalkar

Milletvekili genel seçimleri öncesinde 25. Dönem AK Parti Erzurum Milletvekili aday adaylığı için başvurusunu yapan Vesim Yılmaz, Erzurum ekonomisinin gelişmesi ile ilgili yaptığı açıklamalar ile takdir topluyor.

18.03.2015 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milletvekili genel seçimleri öncesinde 25. Dönem AK Parti Erzurum Milletvekili aday adaylığı için başvurusunu yapan Vesim Yılmaz, Erzurum ekonomisinin gelişmesi ile ilgili yaptığı açıklamalar ile takdir topluyor. Erzurum ekonomisinin gelişiminin ancak tarım ve hayvancılık potansiyellerinin harekete geçirilmesi ile mümkün olacağını söyleyen AK Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı Vesim Yılmaz, modernize edilmiş sektörlerle ekonominin şaha kalkacağını söyledi. Yörenin uygun iklim koşulları ve arazi yapısının elverişli olması sebebiyle insanımızın tavukçuluğa yönelmesinin önemsenmesi gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, "Böylece girişimcilik, yüksek istihdam ve bölgesel endüstri alanlarında katma değer elde edilmesi tasarlanmaktadır. Neden tavukçuluk? Yüksek kar marjı, 45 günde ürün teslimi, Yüksek istihdam, Ürün satış garantisi, Bölgesel bir endüstri gelişimi,

En büyük ihracat ülkeleri olan Rusya, Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Kazakistan, Iran, Tacikistan ve Kırgızistan'a yakın konumumuz düşünüldüğünde nakliye süresi ve masraflar yarıya inecek böylece maliyet azalacaktır. Tavukçuluk sektörünün İklim şartları açısından bölgemize uygun olması dolayı gelişimi de kolay olacaktır. Besiciliğin yüksek verimlilik haline getirilmesi için ciddi eğitimlerin verilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda ilgili eğitimlerim verilmesi suretiyle besiciliğin profesyonel hale getirilmesi çalışmaları yapılacaktır" diye konuştu.

"ENDÜSTRİYEL TARIM ÜRÜNLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ"

Bir zamanlar tarım ve hayvancılığın merkezi konumunda olan Erzurum'da yanlış polmitikalar yüzünden bu sektörlerin can çekiştiğini ardından AK Parti iktidarlarıyla yeniden hayata döndürüldüğüne vurgu yapan Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Vesim Yılmaz, özellikle geçmişte uygulanan IMF politikalarından dolayı şeker pancarına getirilen kotaların şeker pancarı üretimini düşürdüğüne dikkat çekti. Çiftçinin önemli bir gelir kalemi olan pancar üretimini ciddi oranda azaltıldığını söyleyen Yılmaz, "Bu bağlamda; Gerekli toprak analizleri yaptırılarak endüstride kullanılan tarım ürünlerinin üretilmesi özendirilecek, böylece toplumsal refaha katkı sağlanacaktır. Bu manada, aşağıdaki ürünlerin bölgemizde yetiştirilmesi için girişimlerde bulunulacaktır. İlaç sanayinde ve sofralarımızda kullanılan bir üründür. Trüf Mantarı; Diğer ismi kara elmas olan ürün, ilaç sanayi yanında alternatif tıbbın vaz geçilmezleri arasındadır. Trüf, Meşelik alanlarda, meşe ağaçlarının köklerinde, 5 ile 20 cm. toprak derinliğinde yetişen, kokulu ektomikoriza cinsi bir mantardır. Akdeniz iklim kuşağının belli bölgelerinde bulunan mantarı Dünyada, yüzde 45'ni Fransa, yüzde 35'ini İspanya, yüzde 20'sini İtalya yetiştirmektedir. Kanola bitkisi dünyada özellikle yağ üretiminde kullanılan ve Kanada menşeili bir üründür. Yazlık ve kışlık olmak üzere iki türü olan Kanolanın kışlık cinsi Erzurum karasal iklimine oldukça uygundur" ifadelerine yer verdi.

MİLLETİMİZ KÜLLERİYLE YENİDEN DOĞUYOR

Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Vesim Yılmaz, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yılmaz, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümü mesajında "Hür ve bağımsız yaşama kararlılığımızın en veciz örneklerinin sergilenmiş olduğu Çanakkale Deniz Zaferi, eşsiz bir kahramanlık destanıdır. Millet olarak bizler, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan her bir şehidimizi daima minnet ve şükranla anacağız. Şehitlerimizin aziz emanetini ebediyen koruyacak, bu emaneti çok daha yükseklere taşımak için var gücümüzle mücadele edeceğiz" dedi.

Mesajında "Hür ve bağımsız yaşama kararlılığımızın en veciz örneklerinin sergilenmiş olduğu Çanakkale Deniz Zaferi, eşsiz bir kahramanlık destanıdır" diyen Yılmaz, birlik ve beraberlik içinde omuz omuza mücadele eden Mehmetçiklerin, "Çanakkale Geçilmez" nidasıyla tarihin akışını değiştirdiğine, tarihe yeni bir yön tayin ettiğine vurgu yaptı. Çanakkale Deniz Zaferi'nin, tarihten silinmek istenen milletin küllerinden yeniden doğuşuna vesile olduğunu, istiklal mücadelesi için de umut ışığı olduğunu belirten Yılmaz, "Hiç şüphesiz, bu destansı zafer, mazlum ve esaret altındaki bütün toplumlar için de emsal teşkil etmiştir. Millet olarak bizler, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan her bir şehidimizi daima minnet ve şükranla anacağız" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yılmaz; Erzurum Ekonomisi Tarım ve Hayvancılık Projeleri ile Şaha Kalkar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement