Yılmaz Vural: Beşiktaş Bizi Yenecek Diye Bir Şey Yok - Son Dakika
Spor

Yılmaz Vural: Beşiktaş Bizi Yenecek Diye Bir Şey Yok

Yılmaz Vural, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, Gençlerbirliği galibiyetiyle moral bulduklarını, bu hafta ise ligin en kaliteli ve dinamik ekiplerinden Beşiktaş ile Ankara'da oynayacaklarını kaydetti.

21.04.2015 22:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig takımlarından Kardemir Karabükspor'da, teknik direktör Yılmaz Vural, düşme potasından çıkabilmek için hafta sonunda Beşiktaş'ı yenmekten başka çarelerinin olmadığını söyledi ve ekledi: "Beşiktaş kağıt üzerinde favori ama biz öyle düşünmüyoruz"

Maçın, Ankara gibi kendilerine yakın bir kentte olmasının kendileri adına iyi olduğunu, taraftarlarının bu maça gelmesinin kolaylaştığını ifade eden Vural, "Oyuncularımıza güveniyoruz. Rakibi düşünerek oynayacak bir durumumuz yok. Düşme potasından çıkmak istiyorsak, bu maçtan üç puan almamız lazım. Nasıl Galatasaray bizimle oynarken ecel teri döktüyse, aynı sıkıntıları Beşiktaş'a yaşatacağız. Çünkü hiç bir takımın bir diğerinden büyük bir üstünlüğü yok" diye konuştu.

Ligde 7 maçın kaldığını, dolayısıyla ortada 21 puanın bulunduğunu vurgulayan Vural, "Alın bu 21 puanı, 42 puanla güle oynaya ligde kalırsınız. Beşiktaş bizi yenecek diye bir şey yok. Kağıt üzerinde Beşiktaş favori. Ama bu başkasının düşündüğüdür, biz böyle düşünmüyoruz. Beşiktaş şampiyonluk yolunda yara almamak için nasıl bize karşı kazanmayı düşünüyorsa, biz de kazanarak düşme potasından bir an önce çıkalım istiyoruz. Kazanırsak üzerimizdeki takımları yaklaşmış olacağız. Böyle bir avantajı kaçırmak istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Biz oynamak isteyen bir takımız"

36 puanın ligde kalacak takımı belirleyeceğine inandığını aktaran Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"36 puan ve ikili averajımızı iyi hale getirebilirsek, ligi 15’inci sırada tamamlamamız mümkün olabilir. Beşiktaş maçının bizim için kader maçı olduğunu biliyoruz. Oyuncularım maç için çok inançlı ve istekli. Hatta oyuncularımın İstanbul’da Beşiktaşlı futbolcularla nasıl sohbet ettiklerini biliyorum. O açıdan merak etmeyin, biz nasıl Beşiktaş’tan çekiniyorsak, Beşiktaş’ta bizden o kadar çekiniyor. Büyük takım tabi. Seyircisinin önünde oynayacak. Ama benim oyuncularım seyircinin önünde oynamayı seviyor. Biz oynamak isteyen bir takımız. Osmanlı Stadı’nda da oynamaya müsait bir saha var."

"Ligde kalma umudumuzu hiç bir zaman kaybetmeyeceğiz" diyen teknik direktör Vural, "Yavaş yavaş lehimize dönen rüzgarın biraz daha büyümesini istiyorsak, Beşiktaş’ı yenmemiz lazım. Alınacak galibiyetle camianın tekrar güveni yerine gelecek. Beşiktaş galibiyeti bize çok şey getirecek. Bu fırsatı kaçırmak istemiyoruz" diye konuştu.

"Anadolu ve İstanbul diye adlandırdığımız bir lig var

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Vural, bir gazetecinin, Fenerbahçe’nin Bursaspor’u 1-0 yendiği maçta protokol tribününde yaşanan kavgayı hatırlatması üzerine, şöyle cevap verdi:

"Oyuncular hiç bir zaman çıkıp keskin bir dille kıyameti koparıp, küfür kıyamet gitmiyorlar. İtişiyorlar, kakışıyorlar, sonrada öpüşüyorlar. Yönetici arkadaşlarımızın daha sabırlı ve anlayışlı olması lazım. Ama bir gerçekte Anadolu ve İstanbul diye adlandırdığımız bir lig var. Artık 18 takımlı bir lig olduğunu, her yönetilen maçı da, 18 takımlı bir ligi yönetiyoruz diye yönetecek hakemlerin olması lazım. Adaletin, güvenin maalesef Türkiye’de takımlara eşit dağıtılmadığı ifade ediliyor. Bunun da böyle olduğu kanaati zaman zaman hepimizde oluşuyor. Bu lig kendine olan adalet mekanizmasını iyi çalıştırmazsa, bu sürtüşmeler sonsuza kadar devam eder."

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Yılmaz Vural: Beşiktaş Bizi Yenecek Diye Bir Şey Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.


Advertisement