"Yarı Başkanlık Sistemine İhtiyaç Var" - Son Dakika
Politika

"Yarı Başkanlık Sistemine İhtiyaç Var"

"Yarı Başkanlık Sistemine İhtiyaç Var"

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin yarı başkanlık sistemine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

06.08.2014 10:07  Güncelleme: 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin yarı başkanlık sistemine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'a merkezi hükümet yatırımlarında bakanların ve milletvekillerinin katkısı olduğunu söyledi. Başkan Yılmaz, "30 Mart sonrası iyi bir sonuç aldık. Gerekli bir sonuçtu. Mesela meclis aritmetiğimizde 83 meclis üyemizin 69 tanesi AK Parti'lidir. Ben diğer siyasi hareketlerin de başarılı olmasını isterdim. Ama bize yöneltilmiş olan bir teveccühün boyutunu ifade etmek için bunu söylüyorum. Başarılı olduysak bu başarımıza katkı verenlere teşekkür etmek de bizim boynumuzun borcudur. Samsun şehri Karadeniz'in değil, bana göre Türkiye Cumhuriyeti'nin 81 ilinin özellikle 30 büyük şehrini alsak, çeşitli açılardan mukayese etsek sanayi üretimi, eğitim alt yapısı açısından belediye ulaşım hizmetleri ve kentsel dönüşüm açısında mukayese etsek o 30 tanesinin ilk 15'inin üzerine çıkıyor. İlk 13 içinde oluyor. Bu iktisadi boyutu bütçe itibari ile baktığımızda ilk 20'lerde yer alıyor. Başarılar noktasında yukarıya çıkışını sürdürüyor. Bunu itiraf etmeliyim ki Samsunumuzda merkezi hükümetin yatırımlarının katkısı var. Bakanlarımızın ve milletvekillerimizin katkısı olmuştur" diye konuştu.

"YARI BAŞKANLIK SİSTEMİ İHTİYAÇ"

Başbakan Erdoğan'ın siyasetin duayeni olarak sadece ülke çapında değil, bölgede lider konumda olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, "AK Parti iktidarı son 12 sene içerisinde hakikaten girdiği her seçimi artan paylarla kazandı. Başbakanımız bana göre hak etti. Siyasetin bir virtüözü gibi, bir duayeni olarak sadece ülkede değil bölgesel lider konumuna geldi. Bunlar bizim kazanımlarımız. Yani başka bir ülkenin kazanımları değil. Bu kazanımlarla gurur duymalıyız. Biz ne petrolü, ne özel bir yeraltı zenginliğini son 10 yıl içinde bulduğumuz için kabuk değiştirmiş bir ülke değiliz. 2000 öncesi siyasi iktidarsızlıkların Türkiye'ye ne kadar bedel ödettiğini, 2000 sonrası istikrarın ne kadar kazanımlar getirdiğini gördük. Önümüzdeki 10 Ağustos'ta başka bir süreç geliyor. Cumhurbaşkanlığı ile Türk demokrasisi yeni bir formata yerleşiyor. O da artık ilk defa cumhurbaşkanını halk seçiyor. Çok iyi donanımlı karizmatik liderini cumhurbaşkanı yapıyor. Bu cumhurbaşkanının da hedefinde iddiasında bulunduğu felsefi boyuta bakarsa bu da Türkiye Cumhuriyeti'nin yarı başkanlık sistemine ihtiyaç duyduğunu öngörüyor. Türkiye Cumhuriyeti oraya bir takım angajmanlardan ipoteklerden kurtarmaya dönük, 'yerim dar' demeyen bu ülke için ölünce akan suların durduğu kararlı, iddialı ve gayretli liderinden en alt kademesindeki memuruna kadar herkesin topyekun seferberlik yapabileceği bir sürece gireceğini düşünüyorum. 10 Ağustos'tan çok umutluyum. 10 Ağustos sonrası Türkiye başka bir frekansta oturacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"EL BİRLİĞİ VE KADER BİRLİĞİ YAPIYORUZ"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "İki kurum arasında çok iyi bir uyum ve ahenk içinde bugüne kadar çok farklı şeyleri hayata geçirdik. Bunların başında Fuar ve Kongre Merkezi, Teknopark ve Lojistik Köy gibi önemli çalışmaları hayata geçiriyoruz. El birliği ve kader birliği yapıyoruz. Bu uyum ve ahengin devam etmesi için biz Samsun TSO olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya gayret göstermeye çalışacağız. Her zaman birlikte Samsun için, gelecek nesiller için el ele el birliği ile bu işin üzerinden geleceğiz" ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Yarı Başkanlık Sistemine İhtiyaç Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.


Advertisement