Yılmazer'in Kızları Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Yılmazer'in Kızları Tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in kızları avukat Fatma Saadet Yılmazer ile hukuk öğrencisi Rabia Fitnat Yılmazer "Terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklandı.

27.03.2017 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in kızları avukat Fatma Saadet Yılmazer ile hukuk öğrencisi Rabia Fitnat Yılmazer "Terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklandı.

Haber: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in kızları Fatma Saadet ile Rabia Fitnat Yılmazer "ByLock" kullanıcısı oldukları gerekçesiyle 10 gün önce gözaltına alınmışlardı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Yılmazer kardeşler, savcılık tarafından sevk edildikleri sulh ceza hakimliği tarafından "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklandılar.

"BYLOCK" TESPİT EDİLDİ

2. Sulh Ceza Hakimliği kararında, Fatma Saadet Yılmazer ve Rabia Fitnat Yılmazer'in kullandıkları telefon hatlarında FETÖ'nün gizli mesajlaşma programı "ByLock'un kurulu olduğunun tespit edildiği, bu durumun MİT raporu ile sabit olduğu belirtildi. Kararda, şüpheli Fatma Saadet Yılmazer'in, FETÖ soruşturmaları kapsamandı tutuklu ve firari olan kişilerle irtibat halinde olduğunun tespit edildiği belirtildi.

BANK ASYA VE 1 DOLAR...

Fatma Saadet Yılmazer ve Rabia Fitnat Yılmazer'in ev aramalarında "G ve K" serisi 1 dolarların da bulunduğu belirtilen kararda, şüphelilerden Fatma Saadet Yılmazer'in örgütün finans kuruluşu Bank Asya'ya, elebaşı Fethullah Gülen'in talimatı sonra yüklü miktarda para yatırdığının da anlaşıldığı ifade edildi.

SUÇLAMLARI REDDETTİLER

Fatma Saadet Yılmazer'in savunmasında cep telefonuna "ByLock" kurulduğu iddiasını kabul etmediğini söyledi. FETÖ şüphelisi avukatlarla telefon görüşmelerine ilişkin ise, " Hasan Küçük, Yurtkan Yücel, Hüseyin Ataol benim çalışma arkadaşlarım olduğu için telefonla görüştüm. Diğer kişiler babamın yargılandığı tahşiye davasındaki sanıkların avukatlarıdır. Onlarla da iş görüşmesi yaptım" dedi. Evde bulunan 2 adet 1 doların da polis tarafından bir kitabın içinde bulunduğunu onu da polisin kendisine gösterdiğini bu duruma itiraz ettiğini söyledi. Bank Asya'daki hesaba ilişkin ise, "Babamın tutuklandıktan sonra, emekli ikramiyesini almak için Bank Asya'da hesap açtım" dedi. Avukatlık ruhsatını 2016'da aldığını, 2017'de de Sakarya'da büro açtığını anlatan Yılmazer, babasının 5 yıldır tutuklu olduğu, kendisinin de iki kardeşine bakmakla sorumlu olduğunu söyleyerek serbest bırakılmayı talep etti.

Rabia Fitnat Yılmazer de, stajyer avukatlık yaptığını, henüz 20 yaşında olduğunu ve Bylock kullanmadığını söyledi. Söz konusu FETÖ şüphelisi hiçbir avukatla da görüşmediğini söyledi. İfadesinde yapılan aramada evinde olmadığını belirten Rabia Fitnat Yılmazer'in evde bulunduğu belirten dolar ve kitaplardan haberinin olmadığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yılmazer'in Kızları Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement