Yine Bir DEDAŞ Skandalı - Son Dakika
Güncel

Yine Bir DEDAŞ Skandalı

Yine Bir DEDAŞ Skandalı

Skandallarının ardı arkası kesilmeyen DEDAŞ'ın son yaptığı ise 'Bu kadar da olmaz' dedirtti.

29.05.2015 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Skandallarının ardı arkası kesilmeyen DEDAŞ'ın son yaptığı ise 'Bu kadar da olmaz' dedirtti. Aboneye 10 gün içerisinde üç kez fatura kesen DEDAŞ, bunun üstüne faturasını ödemedi diye elektrik açma kapama parası uyguladı.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ) özelleştirmeden bu yana uygulamaları, kesintileri ve başına buyruk işlemleriyle vatandaşı çileden çıkarmaya devam ediyor. DEDAŞ son uygulaması ise saç baş yolduracak cinsten.

Diyarbakır-Silvanyolu Bahçeşehir evlerinde ikamet eden Mahmut Lezgin Yalçın, abonesi olduğu DEDAŞ tarafından 4 Mayıs 2015 tarihinde 89 lira 70 kuruşluk fatura kesildi. Bu faturadan 7 gün sonra ikinci bir fatura daha kesen DEDAŞ, bu faturadan 3 gün sonra bir fatura daha kesti. 10 gün içerisinde 3 kez fatura kesen DEDAŞ, bu yetmezmiş gibi bir de kısa zamanlar arasında kestiği faturaların ödenmemesini de gerekçe göstererek, Yalçın'ın hanesine elektrik kesmek için personel gönderdi.

"Resmen İnsan Onuruyla Oynuyorlar"

Bütün bunları şaşkınlık içerisinde izlediğini anlatan Lezgin Yalçın, sitede kendisinden başka kimseye bu muamelenin yapılmadığını belirterek, bilinçli bir uygulama olabileceğini dile getirdi. Ayın 4'ü, 12'si ve 15'inde 3 fatura kesilmesinin nasıl bir uygulama olduğunu kendisinin de bilmediğini anlatan Yalçın, fatura ve ücretinden çok site içerisinde elektrik faturasını ödemediği için elektriğinin kesilmek istenmesine sinirlendiğini belirterek, "Resmen insanın onuruyla oynuyorlar. Kapıcı, elektrikçi eşliğinde fatura ödenmediği için elektrik kesmeye gelmişler. Fatura veya ücreti bir tarafa böyle bir uygulama çok can sıkıcıdır. Bu uygulamalarından derhal vazgeçmesi şirketin kendi melameti için hayrına olacaktır" şeklinde konuştu.

Olayla ilgili dava açmayı düşünmediğini ancak tekrarlanması durumunda söz konusu hakkını da saklı tuttuğunu belirten Yalçın, olaydan duyduğu rahatsızlığı da ifade etti.

Kaynak: Özgür Haber Gazetesi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Yine Bir DEDAŞ Skandalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement