Yine Buluşacaklar - Son Dakika
Güncel

Yine Buluşacaklar

Soma'daki maden faciasının ardından 11 şehit veren Kınık Elmadere köyünü mesken tutan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Abla-Ağabey"leri, Elmadereli kardeşlerini bu yıl da yalnız bırakmayacak.

10.06.2015 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2007 yılından bu yana sürdürdüğü Ağabey-Abla-Kardeş Projesi ekibi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Soma'daki maden faciasında 11 şehit veren Elmadere Köyü'ndeki çocukları yalnız bırakmayacak. Her yıl köylere giderek çocukların eğitim ve sosyal hayatına önemli katkılar koyan genç gönüllüler, "yeniden görüşme sözü" verdikleri Kınık Elmadere Köyü'ndeki kardeşleriyle bir kez daha buluşacak.

Öğrenci ve mezunlardan oluşan genç gönüllüler, sosyolog ve uzmanların da yer aldığı ekiple, Elmadere'nin yanı sıra Kocadere ve Arpaseki köylerine de gidecek. Gönüllüler, çocuklarla sohbet edip oyunlar oynayacak; onların kişisel gelişimlerine destek olacak.

Ramazan boyunca Kınık'ta olacaklar

Abla-Ağabey-Kardeş Projesi kapsamında gönüllülerin kış döneminde kentsel ve sosyal olanakları kısıtlı mahallelerde kardeşleriyle bir araya geldiğini, yaz aylarında ise İzmir ve çevresindeki köylere giderek sosyal destek verdiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, "İzmir Gönüllü Takımı, geçtiğimiz yıl Soma maden faciasının ardından 11 şehit veren Kınık Elmadere'ye giderek köydeki kardeşlerini yalnız bırakmadı. Temmuz ayı boyunca her Çarşamba 2.5 saatlik yola rağmen çocukların acısına destek olmaya çalıştı. Bu yıl da köy projemize Kınık bölgesinden başlıyoruz. Ramazan ayı boyunca haftada bir gün Kınık Elmadere, Kocadere ve Arpaseki köylerine gidecek olan abla-ağabeylerimiz, Ağustos ortasına kadar da İzmir ve çevresindeki köylerde programlarını sürdürecek" diye konuştu.

Gönüllü olmak ister misiniz?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Abla-Ağabey-Kardeş Projesi Projesi'ne 18 – 30 yaş arası üniversite öğrencisi ya da mezunu gençler öncelikli olarak katılabiliyor. 16 ve 17 yaşlarındaki gençler ise ailelerinden alacakları izin kağıdıyla çalışmalara destek verebiliyor. Projede yer almak isteyen gönüllüler, Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı'nın 293 40 39 ve 293 35 69 numaralı telefonları ile http://gonulluyum.izmir.bel.tr/, www.facebook.com/gonulluyumizmir sosyal medya adreslerinden bilgi alabilirler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yine Buluşacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement