Yine Kaçak Botu Battı, Bu Kez de 8 Aylık Bebek Öldü - Son Dakika
Güncel

Yine Kaçak Botu Battı, Bu Kez de 8 Aylık Bebek Öldü

Yine Kaçak Botu Battı, Bu Kez de 8 Aylık Bebek Öldü

Ayvalık'ta umuda yolculukta Suriyeli kaçakların içinde bulunduğu lastik bot Midilli açıklarında battı. Olayda 8 aylık bebek boğularak yaşamını yitirdi.

09.10.2015 14:07  Güncelleme: 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi sahilinden denize açılan Suriyeli kaçakların içinde bulunduğu lastik bot Midilli açıklarında batarken; 8 aylık bebek öldü. Ayrıca içindeki 200 sığınmacıyla birlikte Leros Adası yakınlarındaki bir kayalığa oturan kaçak teknesi için Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin kurtarma çalışması başlattığı belirtildi.

Yunanistan'da yayın yapan 'www.lesvosnews.gr' adlı sitenin haberine göre; Midilli sahili bu sabah en hareketli günlerinden birini yaşadı. 16 ayrı lastik botta yaklaşık 800 umut yolcusunun Midilli'den sahile çıktığı duyuruldu. Fotoğrafçı Petros Tsakmakis'in objektifine yansıyan o anlarda, sığınmacıların dramı bir kez daha gözler önüne serildi.

8 AYLIK BEBEK ÖLDÜ

Umut yolculuğunu tamamlayabilenlerin yanında kabus dolu anlar da yaşayanlar oldu. Midilli adasına yarım mil mesafede bir lastik botun battığı, saat 08.00'de bölgeye hareket eden Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin havadan ve denizden arama kurtarma çalışması başlattığı belirtildi. Çalışmalarda 34 mültecinin denizden kurtarıldığı, 8 aylık Suriyeli bir bebeğin ise cesedine ulaşıldığı kaydedildi. Bebeğin cesedi Midilli Hastanesi'ne kaldırıldı.

TEKNE KAYALIKLARA OTURDU

İkinci olumsuz olayda ise Aydın'ın Didim ilçesinden bindikleri 18 metrelik tur teknesiyle Yunanistan'a ait Leros Adası'na geçmeye çalışan; aralarında Suriye, Irak ve Afganistan uyruklu sığınmacıların da bulunduğu yaklaşık 200 kişi kayalık kabusu yaşadı. Kaçak teknesinin, Leros'a bir mil uzaklıktaki Piganoussa kayalıklarına oturduğu duyuruldu. Alt tarafı hasar gören ve su alan teknedeki kaçaklardan bazılarının kayalıklara çıkmayı başardığı, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin arama kurtarma çalışmalarına başladığı belirtildi. - Muğla




Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yine Kaçak Botu Battı, Bu Kez de 8 Aylık Bebek Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement