Yırca'da Termik Santrali İçin Ağaç Kesimine Köylüler 'Dur' Dedi (2) - Son Dakika
Güncel

Yırca'da Termik Santrali İçin Ağaç Kesimine Köylüler 'Dur' Dedi (2)

Yırca\'da Termik Santrali İçin Ağaç Kesimine Köylüler \'Dur\' Dedi (2)

'suç DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ' Manisa'nın Soma İlçesi'ne yapılacak üçüncü termik santral için Kolin Şirketler Grubu'nun, acele kamulaştırma sürecinde olan zeytinliklerde gece yarısı ağaç kesim çalışmalarına başlamasına tepkiler sürüyor.

18.09.2014 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'suç DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

Manisa'nın Soma İlçesi'ne yapılacak üçüncü termik santral için Kolin Şirketler Grubu'nun, acele kamulaştırma sürecinde olan zeytinliklerde gece yarısı ağaç kesim çalışmalarına başlamasına tepkiler sürüyor. Köylülerin iş makinelerinin önüne geçip, çalışmaları engellemesine Greenpeace'in avukatı Deniz Bayram'dan destek geldi. Avukat Bayram, dozerlerle zeytin ağaçlarını kesilmesine tepki gösterip, bunun hukuka aykırı olduğunu söyledi. Zeytinliklerin termik santral için acele kamulaştırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının iptal edilmesi için Danıştay'a da başvurada bulunduklarına dikkati çeken Bayram, şöyle konuştu:

"Aynı zamanda yürütmenin duruldurulması için de başvurduk. Ancak, buna rağmen hukuksuz şekilde, henüz kamulaştırma sürecine yasal itiraz süreci içinde olunmasına, karşı tarafın acele kamulaştırma kararına karşın hukuki bir süreç başlatılmasına, köylülere usule uygun tebliğat yapılmamasına rağmen zeytinlik alanların çevresine Kolin Grubu tarafından tel örgü çekildiğini gördük. Tel örgü çekilmesine karşı, zetinlik alanlarının hiçbir şekilde zarar görmemesi için Soma Kaymakamlığı ve Soma Belediyesi'ne koruyucu tedbirler almaları için başvurduk. Fakat, 2 gün önce dozerlerin zeytinlik alanlara gireceğine ilişkin bir bilgi üzerine buraya geldik. Dün (çarşamba) gece de Yırcalılar'la bir toplantı yapıp, 'Hukuki süreci daha fazla nasıl sürdürebiliriz. Bu dayanışmayı nasıl devam ettiririz' bunları konuştuk. Gece yarısı öğrendik ki dozerler zeytinlik alana girip, ağaçları kesmiş. Ne yazık ki 17 ile 20 yaşlarındaki 13 zeytin ağacını yerinden söküp, ezmişler. Buna ilişkin rapor ve tutanakları hazırladık. Bizler aynı zamanda buradaki Yırcalılar ile hukuk sürecini birarada götüren kişiler olarak hukuka aykırılık teşkil eden eyleme karşı suç duyurusunda bulunacağız."

MECBUREN 1.5 AY ERKEN HASAT

Dozerlerin girdiği bahçe sahiplerinden İsmail Çelik, "Dün gece saat 24.00 sıralarında zeytinliklerimeze dozerlerin girdiğini gördük. Önlerine geçip, bunca yıllık emeğimizin yok olmaması için ağaçların kesilmesine engel olduk. Herşey ağaç katliamının usulsüz olduğunu gösteriyor: Çünkü dozer operatörlerinin ifadeleri dahi alınmadı. Köylüye hiç arka çıkmıyorlar. 202 zeytin ağacım var. Bu ağaçlardaki mahsulümün telef olmaması için toplamaya başladım. Oysaki hasat için daha 1.5 ay vardı. "Ne çıkarsa artık' diyerek mahsülü topladık" dedi. - Nun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yırca'da Termik Santrali İçin Ağaç Kesimine Köylüler 'Dur' Dedi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement