7 İlde Okullara 'Kar Tatili' - Son Dakika
Güncel

7 İlde Okullara 'Kar Tatili'

7 İlde Okullara \'Kar Tatili\'

Türkiye'de etkisini gösteren kar yağışı sonrası Iğdır, Zonguldak, Karabük, Ağrı, Hakkari, Kastamonu ve Bolu'da eğitime bir gün ara verildi.

08.12.2013 23:41  Güncelleme: 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'yi yavaş yavaş etkisi altına başlayan yoğun kar yağışı sebebiyle bazı illerin valilikleri okulların tatil edildiğini duyurdu.

IĞDIR

Sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle şehir merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde ise yarım metreye ulaştı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Iğdır merkeze bağlı Kervansaray güzergahı okulları ile Tuzluca ilçesine bağlı köy okulları bir gün tatil edildi. Öte yandan; Iğdır merkezi ile ilçelere bağlı 54 köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle 113 köy yolu ulaşıma kapandı. Valilik, merkez, bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde okulların bir günlüğüne tatil edildiğini açıkladı. Kent merkezinde dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı gece boyunca devam etti. Bugün sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde kar kalınlığı 60, alçak kesimlerde ise 20 santimetreye kadar ulaştı. Yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeniyle Zonguldak- İstanbul ve Zonguldak- Ankara Karayolunda da zaman zaman ulaşımın aksamasına neden oldu.

KARABÜK

Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışının tüm kent genelinde devam etmesinin ardından merkez başta olmak üzere, Safranbolu, Eflani, Eskipazar, Yenice ve Ovacık ilçelerinde de tüm örgün yaygın okulların yarın için tatil edildiği belirtildi.
Öte yandan meteoroloji yetkilileri, sürücüleri ve vatandaşları olası bir don olayına karşı uyardı.

AĞRI

Sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı aralıksız devam ederken, kar yağışı sonucu yüksek kesimlerde 60 santimetreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ilçeye bağlı 30 köy yolu kapandı.

Kar yağışı ve fırtına nedeniyle başlatılamayan yol açma çalışmaları eğitimin aksamasına da neden oldu. İlçe merkezi ve tüm köy okullarının 9 Aralık Pazartesi günü bir gün süreyle tatil edildiği öğrenildi.

HAKKARİ - YÜKSEKOVA

Sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı aralıksız devam ederken, kar yağışı sonucu yüksek kesimlerde 60 santimetreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ilçeye bağlı 30 köy yolu kapandı.

Kar yağışı ve fırtına nedeniyle başlatılamayan yol açma çalışmaları eğitimin aksamasına da neden oldu. İlçe merkezi ve tüm köy okullarının 9 Aralık Pazartesi günü bir gün süreyle tatil edildiği öğrenildi.

KASTAMONU

Kastamonu'da son iki gündür yoğun bir şekilde etkisini hissettiren kar yağışı nedeniyle, bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi.

Kastamonu Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Azdavay, Şenpazar, Küre, İnebolu, Devrekani ve Pınarbaşı ilçelerinde okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini bildirdi.

Ayrıca açıklamada, Cide ilçesine bağlı köy okullarında da eğitime 1 gün süreyle ara verildiği ve vatandaşların yağışlara karşı tedbirli olmaları istendi. Kastamonu'da son iki gündür etkisini arttıran kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.

BOLU

Bolu'da 2 günden bu yana aralıksız devam eden kar yağışı sonrasında Bolu kent merkezi ve 4 ilçede eğitime bir gün ara verildi. Ayrıca, il genelinde hamile ve engelli memurlara 3 gün izin verildi.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen kararı Twitter hesabından kamuoyu ile paylaştı. Özçimen, "Merkez, Gerede, Dörtdivan, Yeniçağa ve Mengen ilçelerinde ilk, orta ve liselerde yarın tatil. Diğer ilçeler eğitime devam edecek. İyi geceler" ifadelerini kullandı. Özçimen ayrıca, il genelinde engelli ve hamile memurlara 3 gün idari izin verildiğini sözlerine ekledi.

ERZURUM'UN NARMAN İLÇESİNDE DE EĞİTİME 1 GÜN ARA

Erzurum'un Narman ilçesinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı ilçe merkezini ve köyleri etkisi altına aldı. Aralıksız yağan kar ilçe merkezin de 30 cm'ye ulaştı. İlçe merkezindeki etkili olan kar yağışı yüzünden kapanan yolları açmak için belediye ekipleri çalışmalarını hızlandırırken, buzlanma olaylarının yaşanmaması için ise tuzlama çalışmaları yapılıyor.

İlçede bugün ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Tatili fırsat bilen çocuklar, karla kaplanan yollarda kızak kayarak karın tadını çıkardılar.

KAR İSTANBUL'A GELİYOR

Salı gününden itibaren İstanbul'da kar yağışı bekleniyor. Salı günü yağmur şeklinde başlaması beklenen yağışların, yerini kara bırakması tahmin ediliyor. Kar yağışının çarşamba günü de sürmesi tahmin ediliyor. Perşembe ve cuma günleri ise karla karışık yağmur bekleniyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 7 İlde Okullara 'Kar Tatili' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de 9 Kaçak Göçmen Yakalandı
    19:08 Edirne'de 9 Kaçak Göçmen Yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Mısır uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca, bir organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir araç da ele geçirildi. Yakalanan göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı
    19:04 Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada ticari araç takla attı ve 1 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

  • Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti
    19:02 Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti

    Çorum Belediyesi, ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık kıyafet hediye ederek yüzlerini güldürdü. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da dağıtıma katılarak çocuklarla ilgilendi.

  • Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını
    19:01 Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan atık depolama tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de yoğun dumanla görüldü. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak
    19:01 Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını açıkladı.


Advertisement