Yoğurt Üreticisi Chobani'nin Kurucusu Hamdi Ulukaya, Pepsi'nin Teklifini Reddetti - Son Dakika
Ekonomi

Yoğurt Üreticisi Chobani'nin Kurucusu Hamdi Ulukaya, Pepsi'nin Teklifini Reddetti

Amerika'da Hamdi Ulukaya'nın kurucusu olduğu yoğurt üreticisi Chobani, PepsiCo Inc.'nin çoğunluk hissesi alım teklifini kabul etmedi.

08.02.2016 14:53  Güncelleme: 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de milyarder Hamdi Ulukaya'nın kurucusu olduğu yoğurt üreticisi Chobani, PepsiCo Inc.'nin şirketin çoğunluk hissesi alım teklifini reddetti.

YATIRIM YAPMAYA YÖNELİK SON TEKLİFİ GERİ ÇEVİRDİ

Chobani geçen yıl, şirkete yatırım yapacak ve dağıtım ve üretiminin genişletilmesine yardımcı olacak bir stratejik ortak arama çerçevesinde Goldman Sachs Group Inc.'yi görevlendirmişti. Norvich, New York merkezli Chobani'nin sözcüsü Michael Gonda, PepsiCo'dan gelen şirkette yatırım yapmaya yönelik son teklifin geri çevrildiğini ve bunun da anlaşma görüşmelerini sona erdirdiğini söyledi.

AZINLIK HİSSESİ SATMAK TARAFTARIYDI

Görüşmeler hakkında bilgiye sahip ve görüşmelerin gizli olmasından dolayı adını vermeyen bir kaynağa göre, sorunun PepsiCo'nun ne kadarlık bir paya sahip olacağından kaynaklandığını, PepsiCo şirketin çoğunluk hissesine sahip olmayı isterken, Chobani'nin azınlık hissesi satmak taraftarı olduğunu belirtti.

Yoğurt Üreticisi Chobani\'nin Kurucusu Hamdi Ulukaya, Pepsi\'nin Teklifini Reddetti

Son Dakika Ekonomi Yoğurt Üreticisi Chobani'nin Kurucusu Hamdi Ulukaya, Pepsi'nin Teklifini Reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • okuyun uleyn: yıllar önce AHMET KAYAyi hain ilan eden CHP simdi özgürlük diyor. benimde kürt arkadaslarim var . bundan 14 yil once Ahmet Kaya kurtce sarki cikarcam dedi millet devlet ayaga kalkti simdi trt kürdi kuruldu universitelerde kürtce bolumleri acildi bumu kürt düşmanligi bumu kürtler zulum asıl ayrimi chp yapti . yasasin akp yasasin kürt özgürlüğü. 24 26 Yanıtla
  • TÜRK İNTİKAM TUGAYI: TÜRKİYEDE YAŞAYAN TÜM HALKLAR TÜRK VATANDAŞIDIR. 28 20 Yanıtla
  • CEM: YAKINDA BATAR BU DİNGİL 12 26 Yanıtla
  • Rojbun: Kobani demeye varmayan diliniz kopsun 16 15 Yanıtla
  • SALDIRAYYYYYYYYYY: gel SAANA KÖY YOĞURDU YEDİREYİM MİLLETE YOĞURT DİYE KADIRMAYI UTANIN UATANIN İÇİNE KATIYORSANIN EKMİYOR BİLE EKŞİMEYEN YĞOURT YOĞURT DEĞİLDİR SAHTEKARLAR SİZİ TÜM SAHTEKARLAR GEBERSİN HEMİ GEREBERİN 2 16 Yanıtla
  • Halk: BRAVO HAMDİ BEY... KÜRD İNSANLARININ BU ŞEKİLDE BAŞARILARIYLA KÜRD HALKI OLARAK GURUR DUYUYORUZ... AYRICA DUYARLI BİR İNSAN OLDUĞUNUZU DA ÇOK İYİ BİLİYORUM... SİZİ TEBRİK EDERİM... 14 2 Yanıtla
  • combır: Helvaci helva.seker serbet helva.haydaa 12 3 Yanıtla
  • lütfü: şu tiple zengin olduysa bana adeletten kimse bahsedmesin 3 10 Yanıtla
  • hakan bey: yunan yogurdu diye satan satilmis insan musvettesi. bunlarin hepsi boyle gerci. yogurt ayran doner kelimeleri Turkceden dunyaya gecen kelimelerdir. adam yunan yogurdu die satiyo ya varmi bole bisiy. 7 6 Yanıtla
  • savasci: coban lan 5 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Fatih Erbakan:
    11:55 Fatih Erbakan: "Türkiye'nin Bir Beka Sorunu Varsa, Emeklinin, Asgari Ücretlinin, Çiftçinin Beka Sorunudur"

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Yozgat Yerköy’de; "Bugün Türkiye'nin bir beka sorunu varsa o da emeklinin beka sorunudur. Asgari ücretlinin beka sorunudur. Çiftçinin, köylünün beka sorunudur. Şu mübarek Ramazan gününde insanları yüz gram peynire, yüz gram hurmaya muhtaç bir halde yaşatmak mecburiyetinde bırakıyorlar. Millete reva mı bu" dedi.

  • ATO Başkanı Gürsel Baran, Özbekistan ile ilişkilerin ilerlediğini belirtti
    11:53 ATO Başkanı Gürsel Baran, Özbekistan ile ilişkilerin ilerlediğini belirtti

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Özbekistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin son yıllarda ilerlediğini, iki ülke arasında yatırım ve iş birliği zeminini oluşturmak üzere çok sayıda anlaşma imzalandığını belirterek, "Özbekistan ve Türkiye arasındaki siyasi,...

  • Çiftçiler 'patates diyarı'nda ekim mesaisinde
    11:51 Çiftçiler 'patates diyarı'nda ekim mesaisinde

    Bolu'da patates ekimi başladı. Geçtiğimiz yıllarda patates ekmeyi bırakarak dane mısıra yönelen çiftçiler, bu yıl tekrar patates ekmeye başladı. Üreticiler yeni sezondan umutlu olsa da tohum maliyetleri ve satış fiyatları konusunda belirsizlik yaşıyor.

  • İş Sanat, Cumhuriyetin 100. Yılı Sergisini Son Kez Ziyaretçileriyle Buluşturuyor
    11:28 İş Sanat, Cumhuriyetin 100. Yılı Sergisini Son Kez Ziyaretçileriyle Buluşturuyor

    İş Sanat, Cumhuriyetin 100'üncü Yılı vesilesiyle İstanbul Eminönü'ndeki Türkiye İş Bankası Müzesi'nde ve Ankara Ulus'taki İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nde açtığı 'Yaşasın Cumhuriyet! Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları' sergisi Mart ayında son kez ziyaretçileriyle buluşuyor. Sergi, açıldığı günden bugüne kadar 510 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı ve ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

  • Bolu'da Patates Ekimi Başladı, Üreticiler Sezondan Umutlu
    11:24 Bolu'da Patates Ekimi Başladı, Üreticiler Sezondan Umutlu

    Bolu, 'Patates diyarı' olarak bilinen şehirlerden biri olup, üreticiler patates ekimine başladı. Geçtiğimiz yıllarda patates yerine dane mısıra yönelen çiftçiler, bu yıl tekrar patates ekmeye karar verdi. Üreticiler, yeni sezondan umutlu olsa da tohum maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle satış fiyatlarını belirleyemiyor.

  • Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor
    11:14 Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor

    Sakarya, yılın ilk iki ayında 943 milyon 556 bin dolarlık ihracat gerçekleştirerek Türkiye'nin otomotiv ihracatında öncü illerden biri oldu. Sakarya, otomotiv sektörünün yanı sıra demir ve demir dışı metaller, kimyevi maddeler ve mamulleri, fındık ve mamulleri, çelik gibi sektörlerle de ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara ve Gaziantep'in ardından Türkiye'nin en çok ihracat yapan 7. ili olarak sıralanıyor. Sakarya, geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 9,2 artırarak 118 ülke ve 9 serbest bölgeye ürün gönderdi. Özellikle otomotiv alanında yüzde 86,8'lik bir paya sahip olan Sakarya, iki ayda 819 milyon 720 bin dolarlık taşıt ihracatı gerçekleştirerek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 büyüme kaydetti. Sakarya'nın en fazla ihracat yaptığı ülkeler ise Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Polonya ve Almanya oldu.


Advertisement