Yoğurtçu Parkı'nda Zumba Kids - Son Dakika
Güncel

Yoğurtçu Parkı'nda Zumba Kids

"Büyük Adımlar Projesi" kapsamında aralarında işitme engellilerin de bulunduğu 100 çocuk, "Dengeli Beslen, Harekete Geç" sloganıyla Zumba Kids yaptı.

02.07.2015 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Büyük Adımlar Projesi"  kapsamında aralarında işitme engellilerin de bulunduğu 100 çocuk, "Dengeli Beslen, Harekete Geç" sloganıyla Zumba Kids yaptı.

Kadıköy Belediyesi ve Uluslararası Ticari Bilimler Ekonomi Öğrenciler Birliği (AIESEC) İstanbul Asya Şubesi işbirliğiyle, ihtiyaç sahibi 8-15 yaş arası aralarında işitme engellilerin de bulunduğu 100 çocuk Zumba Kids yaptı.

Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda Zumba Eğitmeni Atakan Uğurlu ile müzik eşliğinde hayatlarında ilk kez Zumba Kids yapan çocuklar, eğlenerek spor yaptı. Müziğin titreşimlerini hisseden işitme engelli çocuklar, etkinliğe katılan diğer çocuklarla Zumba Kids yapıp yeni arkadaşlar edinerek mutlu bir gün geçirdi.

Uğurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zumba Kids'in Kolombiya'da ortaya çıkan sporla dans karışımı bir program olduğunu ifade etti.

Uğurlu, "Zumba Kids'i ilk önce Kolombiyalı çocuklar yapmaya  başladı. Daha sonra tüm dünyaya yayıldı. Biz de bugün aralarında işitme engellilerin de bulunduğu 100 çocukla Zumba Kids yaptık. Zumba Kids, çocukların hem görsel hafızasını arttırır hem spor yapmalarını sağlar. Kaslarını geliştirir. Aynı zamanda spor yaparken eğlenmelerini sağlayan bir program. Çocuklarla birlikte hem spor yapıp hem de dans ederek Zumba Kids'in anlamı ve önemini gösterdik" dedi.

Zumba Kids, fitness eşliğinde hızlı ritmlerle dans etmeye dayanıyor. Özel eğitmenlerle çocuklar dans etmeyi ve aynı zamanda spor yapmayı öğreniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yoğurtçu Parkı'nda Zumba Kids - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement