Petek Bal ve Tek Taş Bekleyen Vatandaşa, Süzme Bal Şoku - Son Dakika
Güncel

Petek Bal ve Tek Taş Bekleyen Vatandaşa, Süzme Bal Şoku

Petek Bal ve Tek Taş Bekleyen Vatandaşa, Süzme Bal Şoku

Van'da bal kampanyasına katılan ve petek bal ile tek taş yüzük bekleyen vatandaşa 12 kavanozda değişik ölçülerde süzme bal gönderildi.

20.04.2015 12:31  Güncelleme: 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bal reklalmları ile yapılan dolandırıcılık olayına bir yenisi daha eklendi. Van'ın Muradiye ilçesinde, televizyon kanallarında sürekli gördüğü reklam üzerine 5 kilo petek bal, üç kavanoz süzme bal, iki enerji bal, tek taş yüzük ve sürpriz hediye diye katıldığı kampanyadan kendisine en büyüğü 500 gram ağırlığında 12 kavanozda süzme bal gelen şahıs ne yapacağını şaşırdı.

"ARAYAN SORAN YOK"

Muradiye ilçesinin Yavuzselim mahallesinde ikamet eden Kamuran Tuğay, 8 Mart'ta bir televizyon kanalında gördüğü reklam üzerine kampanyaya katıldığını söyledi. Kampanyada 5 kilo petek bal, üç kavanoz süzme bal, iki enerji bal, tek taş yüzük ve sürpriz hediye diye katıldığı kampanyadan kendisine gelen kolide markasız küçücük şişelerde bazısı 300, bazısı 500 gram ağırlığında sözde bal gönderildiğini ifade eden Tuğan, "TV kanalında reklamı yapılan ve gösterilen şişelerle alakası olmayan kavanozlar var. Televizyonda birer kilo olarak gösterdikleri şişeler ile bana gönderilen şişeler aynı değil. Vatandaşı reklamla kandırarak mağdur ediyorlar. Petek bal, tek taş yüzük gibi sürpriz hediye dedikleri çeşitler yok. O zaman da araç kampanyası vardı. Belki de araç bana çıkabilirdi. Kendilerini arıyorum muhatap bulamıyorum. En son bir bey telefonuma cevap verdi, o da bana 'yetkililer 24 veya 48 saat içerisinde seni arayacak' dedi. Ancak beş gün oldu arayan olmadı."

"110 LİRA ÖDEDİM..."

Tuğay, "Mart ayının sekizinde kampanyaya katıldım, nisanın onunda siparişim geldi. O günden beri bir sonuç verecek muhatap bulamadım. Koli için 110 TL ödedim. Ben paranın derdinde değilim, petek bal diyerek sadece içinde ne olduğu belli olmayan süzme ve ne olduğu belli olmayan bir ürün göndererek vatandaşları kandırıyorlar. Bir de; 'bizi taklit edenlere itimat etmeyin, bizim ürünlerimizde kesinlikle bir hile yoktur' gibi sözlerle vatandaşları kandırmadıklarını söylüyorlar. Kendileri açıkça vatandaşı dolandırarak mağdur ediyor, bir de biz aradığımız zaman 'size yetkili kişiler dönecek' diyorlar. Bugüne kadar neden bir yetkili aramadı? Ben gelen ürünü iade etmek istiyorum, muhatap bulamıyorum. İade edersem paramı nasıl alacağım, onu da bilemiyorum. Vatandaşlar beni görüp bunlardan bir şey sipariş etmesin. 'Arayacağız' diyorlar, ancak bugüne kadar hiç kimse bana dönmedi, şişeleri de açamıyorum. Bu bal başıma bela oldu. Açsam bir türlü açmasam bir türlü ne yapacağımı bilemiyorum." dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Petek Bal ve Tek Taş Bekleyen Vatandaşa, Süzme Bal Şoku - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • balcı geldi hanım: siz malsanız biz naaplım gardaş akıl var mantık var balın kilosu 300 tl dir 100 tl 6 kilo şeker olur anca beyin bedava 10 2 Yanıtla
  • çetin: bu sipariş verenlerin beynini incelemek lazım okullarda biyoloji dersinde boş beyine örnek diye gösterilebilir 10 1 Yanıtla
  • KAĞAN: BU SOYTARILARA İNANIYOSAN SENDE MALSIN KARDEŞİM. İYİ OLMUŞ. 9 0 Yanıtla
  • Aydoğan Baş : Birde berbere gidip o kafaya masraf yapıyorsun dimi, aynaya bak be tükür o surata 6 2 Yanıtla
  • dursun: fantazi yapacam diye düştüğü durumlara bak adam enerji bal ne la hahahahahaha 6 1 Yanıtla
  • TC : TV deki çıkan herşey yalandır sakın almayın inanmayın o ballarda sahtedir 6 1 Yanıtla
  • BAY DOĞRU: Bal almak için televizyon kanalını arayıp sipariş verenin aklına tüküreyim. Başka yol mu bulamıyorsunuz? Ayrıca reklamlarda bal alana altın yüzükf elan diyorlar. O bahsettikleri altın suyuna batırılmış işporta malları. Gönderirlerse öyle bir şey önderiyorlar. En son televizyon kanalından akıllı telefon sayın almış biri. Kutudan oyuncak telefon ve hıyar çıkmış. Maalesef RTÜK bu uyfu kanallarına ve reklamlarına gerekli denetimi uygulamıyorlar. Bu üçkağıtçılar köylü zihniyetleri insanları kolayca söğüşlüyorlar. Hep nasıl olur? diyoruz ama gerçekten memlekette saf insan çok. 6 0 Yanıtla
  • rifat,timur: kilo, kilo, balisteyın, sonra, almayın, enguzeli 3 2 Yanıtla
  • Vatandaş: TV leri dava edin ortaklı dolandırıyorlar 4 1 Yanıtla
  • FILANKES49: Keşke patlıcan gönderselermiş. Mal herif bitlis, van, bingöl, siirt, elazığ bal'ın merkezidir. Tv'den bal'mı alınır. 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi
    10:36 Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi

    Gaziantep'te jandarma ekiplerinin bir iş yerine yaptığı operasyonda piyasa sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde sahte deterjan ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kaçakçılıkla mücadeleye yönelik operasyon kapsamında Oğuzeli ilçesindeki bir iş yerine baskın yapıldı. Baskın sırasında yapılan aramalarda piyasaya sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde 10 bin 950 kilogram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 adet çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyon sonucunda iş yeri sahibi Y.I. isimli şahıs gözaltına alındı. Yakalanan Y.I. isimli şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • İnegöl'deki mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürülüyor
    10:34 İnegöl'deki mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürülüyor

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren bir mobilya fabrikasında çıkan yangının söndürülmesi için çalışma başlatıldı. İtfaiye, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangın, ilçenin birçok noktasından görülen yoğun dumanla birlikte etkisini sürdürüyor.

  • Adana'da bir dergi binasında iki kadını bıçaklayan şüpheli tutuklandı
    10:34 Adana'da bir dergi binasında iki kadını bıçaklayan şüpheli tutuklandı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan bir dergi binasına girerek tartıştığı iki kadını bıçaklayan Betül A., tutuklandı. Şüphelinin daha önce de mala zarar verme ve yaralama suçlarından kaydı bulunuyor. Yaralanan kadınlar ise hastaneden taburcu edildi.

  • Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı
    10:34 Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı HAYDİ ekipleri, Kavaklı beldesi yakınlarında devriye faaliyeti sırasında karayolunda 2 kaplumbağa tespit etti. Ekipler, kaplumbağaları yol üzerinden alarak doğal yaşam alanlarına bıraktı.

  • Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi
    10:34 Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasının şubesine gerçekleştirilen operasyonda, 120 bin 800 yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirildi. İzmir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il dışından İzmir'e yüklü miktarda yeşil reçeteye tabi hap getirileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Bir kargo firmasının Bornova ilçesindeki şubesine sevkiyatı gerçekleşeceği bilgisi üzerine bölgeye giden ekipler, sevkiyat esnasında 1 şüpheliyi suçüstü yakaladı. Yapılan incelemede 120 bin 800 adet yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

  • Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    10:34 Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Aydın-İzmir otoyolunun bir bölümüne bir kamyondan dökülen yağ nedeniyle trafik kapatıldı. Araçlar Aydın-İzmir karayoluna yönlendirilirken, otoban kavşağından İncirliova girişine kadar uzun araç kuyrukları oluştu. Temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından otoyolun trafiğe açılacağı belirtildi.

  • Adana'da Hamile Kadın Elektrikli Bisiklet Kazasında Hayatını Kaybetti
    10:33 Adana'da Hamile Kadın Elektrikli Bisiklet Kazasında Hayatını Kaybetti

    Adana'nın Yüreğir ilçesinde 9 aylık hamile bir kadın, elektrikli bisikletten düşerek yolcu otobüsünün altında kalarak hayatını kaybetti. Kazayla ilgili gözaltına alınan otobüs şoförü tutuklandı. Bebeği ise hastanede gözlem altında tutuluyor.


Advertisement