YÖK Genel Kurulu Anıtkabirde - Son Dakika
Güncel

YÖK Genel Kurulu Anıtkabirde

Yüksek Öğretim Kurulu, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan Başkanlığında Toplanarak Anıtkabiri Ziyaret Etti. Özcan, Anıtkabir Özel Defterine, Laik, Demokratik ve Sosyal Hukuk Devleti İlkelerine Bağlı Olarak Eğitim Öğretim Faaliyetlerine Devam Edeceklerini Yazdı. Anıtkabir Ziyaretine 5 Üye Katılmadı.

07.02.2008 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksek Öğretim Kurulu, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan Başkanlığında yaptığı ilk toplantısında Anıtkabiri ziyaret etti. Özcan, Anıtkabir özel defterine, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlı olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam edeceklerini yazdı. Anıtkabir ziyaretine 5 üye katılmadı. Anıtkabir ziyaretine, toplantıya katıldığı halde Prof. Dr Atilla Eriş, Prof. Dr Engin Ataç, Prof Dr. İzzet Özgenç, Prof. Dr Yekta Saraç katılmadı. Ayrıca uçağı geciken ve toplantıya da katılmayan Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu da, Anıtkabir ziyaretine katılamadı. Kurul üyeleri, Anıtkabir ziyaretin de saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Anıtkabir özel defterine imzalayan YÖK Başkanı Özcan, deftere şunları yazdı:

"YÖK Genel Kurulu olarak huzurlarınızdayız. Çalışmalarımızda, göstermiş olduğunuz çağdaş uygarlık hedeflerine doğru ilerlemede kararlıyız. YÖK Genel Kurulu ve üniversiteler olarak laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlı olarak, eğitim ve öğretim faaliyetlerin özenle devam edeceğimizi huzurlarınızda tekrarlıyoruz. Amacımız akademik özgürlük ve üniversite özerkliğinin bütün boyutları ile mevcut olduğu hesap verilebilirlik, saydamlık ve kalite güvencesini benimsemiş üniversite sistemini gerçekleştirmektir."

Genel kurul üyeleri daha sonra YÖK Başkanlığına dönerek toplantıya devam ettiler.(ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel YÖK Genel Kurulu Anıtkabirde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Martı TAG Davası 19 Temmuz'a Ertelendi
    18:34 Martı TAG Davası 19 Temmuz'a Ertelendi

    İstanbul Taksiciler Esnaf Odası ile Martı TAG arasında görülen dava 19 Temmuz'a ertelendi. Duruşma sonrası Martı TAG Kurucusu Oğuz Alper Öktem, uygulamalarının devam ettiğini ve erişim engeli olmadığını belirtti. Öktem, İstanbul'un en büyük ulaşım camiası olduklarını ve davayı kazanacaklarını söyledi.

  • MHP MYK Üyesi Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için destek istedi
    18:33 MHP MYK Üyesi Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için destek istedi

    MHP MYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için vatandaşlardan destek istedi. Kayrıcı, İskilip'in eksiklerini tamamlamak için ellerinden geleni yapacaklarını ve halka yalan söylemeyeceklerini belirtti. MHP İl Başkanı Mehmet İhsan Çıplak ve MHP İskilip İlçe Başkanı Mehmet Aktaş da Sağlam için destek istedi.

  • Bagaja saklanan göçmenlerin yakaya ele verdiği anlar kamerada
    18:31 Bagaja saklanan göçmenlerin yakaya ele verdiği anlar kamerada

    Hatay'da polis ekiplerinin çalışmaları kapsamında 25 göçmen yakalandı. Aracın bagaj kısmına saklanan 2 şahsın yakalanma anıysa kameraya yansıdı. Hatay'da göçmen kaçakçılığıyla mücadeleye karşı çalışmalar aralıksız sürüyor.

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Bilecik'in sorunlarını çözeceğiz
    18:31 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Bilecik'in sorunlarını çözeceğiz

    İYİ Parti Medya İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü Ankara Milletvekilli Kürşad Zorlu, Bilecik'in önemli sorunları olduğunu söyleyerek, belediye yönetiminde huzur ve kardeşliği sağlayacaklarını belirtti.

  • Sosyal medyadaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin iş adamı Köksal'ın ifadesi ortaya çıktı
    18:31 Sosyal medyadaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin iş adamı Köksal'ın ifadesi ortaya çıktı

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma çerçevesinde iş adamı Hüseyin Köksal'ın savcılığa verdiği ifadesi ortaya çıktı. Köksal ifadesinde, para görüntüleriyle ilgisinin olmadığını ve kampanyaya bağışta bulunmadığını belirtti.


Advertisement