YÖK'ün Pedagojik Formasyon Kontenjanını Artırması - Son Dakika
Yerel

YÖK'ün Pedagojik Formasyon Kontenjanını Artırması

YÖK tarafından yeniden düzenlenen Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programları kapsamında AEÜ'nün kontenjan miktarı 400'e çıktı.

29.01.2014 13:55  Güncelleme: 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahi Evran Üniversitesi'nin (AEÜ) edagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programları kapsamındaki kontenjan miktarının 400'e çıkarıldığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı'nın (YÖK) Genel Kurul toplantısında "Öğretmen Yetiştirme Sistemi" ve "Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı" ile ilgili olarak üniversitelerin kontenjanları yeniden düzenlendi.

Yapılan düzenleme sonrasında AEÜ'nün 250 olan kontenjan miktarı 400'e çıkarıldı.  Buna göre, Ahi Evran Üniversitesi'nde 40'ar kişilik kontenjanı bulunan Fizik, Kimya, Kimya Teknolojileri ve Sağlık bölümü ile 20'şer kişilik kontenjanı bulunan Teknoloji ve Tasarım, Bilişim Teknolojileri bölümleri açıldı. Daha önce 50 kontenjanı bulunan Matematik bölümü ile Türk Dili ve Edebiyatı bölümünün kontenjanı 60'a çıktı. 50'şer kişilik kontenjanı bulunan Biyoloji bölümü, Coğrafya bölümü ve Tarih bölümünün kontenjanları ise 40 oldu. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel YÖK'ün Pedagojik Formasyon Kontenjanını Artırması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement