Yoksul Aileler Kış Yakacağı İçin Tezek Topluyor - Son Dakika
Yerel

Yoksul Aileler Kış Yakacağı İçin Tezek Topluyor

Yoksul Aileler Kış Yakacağı İçin Tezek Topluyor

Batmanda, bazı yoksul aileler, kış yakacakları için tezek toplayarak hazırlık yapıyorlar.

20.11.2015 07:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yoksulun kış hazırlığı

Batmanın kenar semtlerinde oturan dargelirli yurttaşlar, kış mevsimi öncesi hazırlıklarını sürdürüyor.

Maddi imkanları yetersiz olan vatandaşlar, kış aylarında sobalarında kullandıkları tezekler için hazırlıklara başladılar.

Özellikle kadınlar, sabahın erken saatlerinden itibaren hayvancılığın yapıldığı sokaklarda tezek toplayarak yaşadıkları zorluğu gözler önüne serdiler.

Bazı kadınlar ise yaz aylarından bu yana sakladıkları tezekleri istifleyerek yakacak tahta ve kömürlerle beraber evlerine taşıdılar.

MERA ALANLARI YOKSUL KADINLARLA DOLDU!

Odun ve kömür alamayan vatandaşlar, hayvanların otlatıldığı alanlarda hayvanların gübrelerini toplayarak, kışlık yakacaklarını temin ediyor.

Kışlık yakacaklarını temin etmek için sonbahar mevsiminde hayvanların otlatıldığı meralara ve dağlık alanlara çıkan küçük yaştaki çocuklar ve aileleri, topladıkları hayvan atıklarını torbalara doldurup evlerine getirerek kışlık yakacaklarını hazırlıyor.

Petrolkent mahallesinde kışlık yakacaklarını toplayabilmek için gün boyunca arazide kurumuş büyükbaş hayvan gübrelerini toplayan çocuklar, "Maddi durumumuz düşük olduğu için yakacak alamıyoruz. Bu sebeple araziden kurumuş tezek toplayıp eve götürüp yakacak olarak kullanıyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Yoksul Aileler Kış Yakacağı İçin Tezek Topluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement