Yoksullukla Mücadele Derneği'nin Kongresi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Yoksullukla Mücadele Derneği'nin Kongresi Yapıldı

Siirt Belediyesi öncülüğünde kurulan Siirt Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SİYODER) 1. Olağan Kongresi yapıldı.

08.03.2015 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Belediyesi öncülüğünde kurulan Siirt Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SİYODER) 1. Olağan Kongresi yapıldı.

Siirt Belediyesi Eşbaşkanları Tuncer Bakırhan, Belkiza Beştaş Epözdemir, Tabipler Odası Başkanı Ekrem Bilek, belediye ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin katılımıyla Siirt Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen olağanüstü kongre, divan heyetinin oluşmasıyla başladı. Kongrede konuşan Siirt Belediye Eşbaşkanı Bakırhan, kapitalizmin başlı başına açlık ve yoksulluk yarattığının altını çizerek, bir taraftan özel mülkiyet, sermaye, diğer taraftan, güçsüzler ve yoksullar kapitalizmin temel eseri olduğunu söyledi. Bakırhan, bunu yanında özgürlük arayan, bedel ödeyen dünyanın emekçileri ve yoksulları, diğer yandan zorbalık, diktatörlük ve mevcut sistemin sürmesi için itaat etmesi gerekenler üzerinden zorba politikalar ürettiğini dile getirdi. Yoksulluğun çözümü için ortak mülkiyetçi toplumsal sözleşme önerisi sunan Bakırhan, "Yeniden toplumsal bir sözleşemeye ihtiyaç var. Yani kartların yeniden karılmasına ihtiyaç var. Kapitalizmin bu biçimde emekçilere, yoksullara çare olması imkansızdır. Ciddi uçurumlar yaratılmıştır. Bu uçurumları kapatmanın yolu, mevcut politikaları devem ettirmek değildir. Çözüm ortak mülkiyetçi bir toplumsal sözleşme ile atılabilir" ifade etti.

Derneğin misyonu hakkında bilgi veren Bakırhan, "Kesinlikle yoksullukla mücadele eden, bu konuda, çok ciddi çalışmalar yürüten, ulusal, uluslararası kurumlar ile bir an önce ilişkiye geçmeli, diyalog kurmalı, kentimizdeki mevcut durumun aşılması için çok ciddi projeler üretmelidir" ifadelerini kullandı.

Yapılan açılış konuşmasının ardından divan oluşturularak faaliyet raporları okundu. Kongre bileşeni derneğin isminin 'Bin Umut' olarak değiştirilmesini kararlaştırırken, oluşan yeni yönetime Tuncer Bakırhan, Beyhan Can, Fatma Dündar, Mustafa Bozan, Seyfettin Aydın, Siracettin Kayran, Şekip Bakır seçildi. Bin Umut Derneği yönetimi ilerleyen günlerde toplantısını gerçekleştirerek eş başkanlık sisteminin uygulanacağı kaydedildi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yoksullukla Mücadele Derneği'nin Kongresi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement