"Yoksulramazan'ı Yaşadı Zengin De " - Son Dakika
Güncel

"Yoksulramazan'ı Yaşadı Zengin De "

Ramazan ayının manevi iklimine uygun etkinliklerindüzenlendiği Esenler'de ramazanın 28. günü de birbirinden farklı etkinliklerlecoşkulu geçti.

18.08.2012 17:59  Güncelleme: 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dörtyol Meydanı'ndagerçekleşen program, iftar saati sonrasında çocuk animasyon gösterileri ve ortaoyunu ile başladı. Yüzlerce vatandaşın ilgi gösterdiği programa; EsenlerBelediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan,Belediye Başkan Yardımcıları, Başkan Danışmanları, Gazeteci Nurullah Öztürk veMehmet Gündem de katıldı. Kuran- ı KerimTilavetinin ardından kürsüde bir konuşma yapan AK Parti Esenler İlçe BaşkanıUmut Özkan, ramazanın her gününü yapılan etkinliklere dikkat çekerek, "Esenler'de ramazanın her günü bayram gibigeçti" dedi. Meydanın Kadir Gecesi'nde dua meydanına dönüştüğünü görmektenbüyük bir mutluluk duyduğunu söyleyen Özkan, programı düzenleyen EsenlerBelediyesi'ne teşekkür etti.

HERKESRAMAZANIN TADINA VARDI

Özkan'ın ardındankonuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise; Dörtyol Meydanı'nınbugüne kadar bir çok şeye şahit olduğunu vurgulayarak önümüzdeki yıl yapılacakdüzenlemelerle meydanın daha da büyüyeceğini söyledi. Esenler'de ramazan ayıncahayata geçen sosyal projeleri ve etkinlikleri hatırlatan Göksu, yoksullarınevlerine konuk olduklarını ve düzenledikleri sokak iftarlarıyla insanlarıkomşularıyla buluşturduklarını anlattı. "Esenler'de yoksul da ramazanı yaşadı,zengin de" diyen Göksu, ilçedeki herkesin ramazanın tadına vardığını belirtti.Önümüzdeki yıl Esenler halkının daha büyük bir heyecanla ramazanın idrakedeceğini ifade eden Göksu, "Bizlere düşen görev, her gün biraz daha ilerigitmek ve Esenler'i İstanbul'a yakışır bir ilçe haline getirmek" dedi.

Konuşmasına EsenlerBelediyesi olarak Arakan için başlattıkları yardım kampanyasını hatırlatarakdevam eden Göksu, "17 Ağustos Cuma günü Arakan için bir yardım gecesidüzenleyeceklerini söyledi.

KARATAŞ:"HUZUR İSLAMDA"

Göksu'ya konuşmasınınardından Ordu Dernekler Platformu tarafından ilçeye yaptığı hizmetlerden dolayıgünün anısına bir hediye takdim edildi. Program, Ressam Rüstem Yılmaz'ın sahnealmasıyla devam etti. Ressam Yılmaz, hızlı resim sanatı yöntemiyle sahnede yaptığıresimleriyle vatandaşlar tarafından büyük beğeni gördü.

Resimlerin Başkan Göksuve AK Parti İlçe Başkanı Özkan'a hediye edilmesinden sonra sahneyi İlahiyatuzmanı Doç.Dr. Mustafa Karataş aldı. Doç. Dr. Karataş, huzur kavramının öneminedikkat çekerek "Huzur, parada pulda değil, İslam'dadır" dedi. Huzurun anahtarının imanda saklı olduğunu belirtenKarataş, her olaydan bir hayır çıkarmak gerektiğini söyledi. "Bizim gönüldünyamızı zenginleştirecek Mevlanalara, Yunus Emrelere ihtiyacımız var" diyenKarataş, toplumumuzun uzun yıllar dinden ve imandan uzak tutulmayaçalışıldığını dile getirerek, "Bu toplum susuz kaldı, çoraklaştı. Ama bugüntoplumumuzu öyle bir manevi değer kuşattı ki artık dua meydanları oluştu. Butoplum, yeniden ayağa kalktı. Ne kadar unutturmaya çalıştılarsa hiç kimseimanımızı alamadı. Bu milletin mayası sağlam" dedi.

İlimin önemine dikkatçekerek konuşmasına devam eden Karataş, bir insanın sadece kitap okumakla ya dagezmekle alim olmayacağını belirterek, okurken gezen bir insanın kendinigeliştirebileceğini vurgulayarak, anne ve babalara çocuklarını okumaya teşviketmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Karataş'ın sohbetininardından program sona erdi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Yoksulramazan'ı Yaşadı Zengin De ' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement