Yol Kapama Eylemine Katılan DBP'li Eski Başkanlar Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Yol Kapama Eylemine Katılan DBP'li Eski Başkanlar Tutuklandı

Yol Kapama Eylemine Katılan DBP\'li Eski Başkanlar Tutuklandı

Diyarbakır'ın Han ile Dicle ilçeleri karayolunu kapatanlara yönelik jandarmanın düzenlediği operasyonda, aralarında DBP'li eski ilçe başkanları ve 1 kişi tutuklandı.

01.10.2015 12:00  Güncelleme: 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Han ile Dicle ilçeleri karayolunu kapatanlara yönelik jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eğil ve Dicle eski ilçe başkanlarının da bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

OPERASYON YAPILDI

Diyarbakır Valiliği, Hani- Dicle karayolunu kapatanlara yönelik İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyon düzenlediğini açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi:

ŞORUŞTURMA BAŞLATILDI

"Diyarbakır İI Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğünce Dicle ve Eğil ilçelerinde Dicle-Hani karayolunun kesilmesi olayında aktif rol aldıkları ve bir aracın yıkılması olayına ilişkileri bulunduğu tespit edilen şüpheliler ile terör örgülüne üye olmak suçundan aranın şahısların yakalanması amacıyla Dicle Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda olayın aydınlatılmasına yönelik olarak olayın fail ve faillerinin yakalanması amacıyla soruşturma başlatılmıştır.

OPERASYON YAPILDI

Yapılan çalışmalar sonucundu 20 Ağustos 2014 tarihinde Dicle-Hani karayolu Karataş Tepe Mevkii'nde bulunan karayolunun kesilerek araçların durdurulması ve Dicle Elektrik İşletmesi'ne ait bu aracın yakılması olayları ile ilgili şüpheliler hakkında olayın aydınlatmaya yönelik delil, bilgi ve belgeler elde edilmiş ve Dicle Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile 30 Eylül 2015 günü saat 05.00 sıralarında Dicle ve Eğil ilçelerinde 5 ayrı adreste eş zamanlı operasyon icra edilmiştir.

3 ŞÜPHELİ YAKALANDI

İcra edilen operasyon neticesinde, Dicle ile Eğil DBP eski ilçe başkanlarının bulunduğu 3 şüpheli yakalanmış ve çıkarıldıkları adlı makamlarca tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Firarda bulunan 2 şüphelinin ise yakalanma çalışmaları devam edilmektedir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yol Kapama Eylemine Katılan DBP'li Eski Başkanlar Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • LEVENT: Fırsat vermeyin bu vatan ve ülke insanının düşmanlarına,atın içeri çürüsünler,aslında yasa çıkarıp asmak lazım bu gereksizleri. 10 0 Yanıtla
  • Tek Türkiye : hepsi hain, hepsi terörist, 1 0 Yanıtla
  • TC: Tek tek tıkın içeriye helal olsun 1 0 Yanıtla

Advertisement