Yol kapatma eylemi - - Son Dakika
Güncel

Yol kapatma eylemi -

Yol kapatma eylemi -

Van'da yaşanan depremlerin ardından Kalecik bölgesinde yapılan konutlara yerleştirilen vatandaşlar, bir aydan bu yana sularının akmadığı gerekçesiyle Van-Erciş karayolunu ulaşıma kapattı.

19.07.2014 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da yaşanan depremlerin ardından Kalecik bölgesinde yapılan konutlara yerleştirilen vatandaşlar, bir aydan bu yana sularının akmadığı gerekçesiyle Van- Erciş karayolunu ulaşıma kapattı.

23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen depremlerden sonra TOKİ tarafından Kalecik'te yapılan ve 2 bin 458 kişinin yaşadığı konutlarda uzun zamandır su sıkıntısının yaşandığı iddia edildi.

Kalecik TOKİ sakinleri yaşadıkları sıkıntıları gündeme getirmek amacıyla ellerinde su bidonlarıyla Van-Erciş karayolunda eylem yaptı.

Vatandaşlar, tüm girişimlere rağmen sorunun giderilmediğini ve çok büyük sıkıntı yaşadıklarını belirttiler. Yolun trafiğe kapatılması nedeniyle bölgeye polis ekipleri sevk edildi.

Polisin "Bu yaptığınız yasal değildir. Diğer insanları da mağdur etmeye hakkınız yok" uyarısına rağmen eylemlerini sürdüren vatandaşlar, "Ramazan ayındayız ve abdest alacak su bulamıyoruz. Bizim tek isteğimiz su sorunumuzun çözülmesidir. Çok mağduruz yetkililer sesimize kulak versin" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Yapılan görüşmeler sonrasında yaklaşık 2 saat süren eylem sona erdi. Van-Erciş karayolu, yeniden trafiğe açıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yol kapatma eylemi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement